Ga door naar belangrijkste inhoud
Voeding

Fat Burning Foods: 20 voedingsmiddelen die je zou moeten eten om je vetverlies te versnellen

Fat Burning Foods: 20 voedingsmiddelen die je zou moeten eten om je vetverlies te versnellen
Claire Muszalski
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Claire Muszalski

Hoewel de enige echte manier om vet te verliezen een calorietekort is, zijn er bepaalde manieren waarop je het proces kunt versnellen. Door je stofwisseling te optimaliseren en je trainingen en maaltijden te plannen, kun je je lichaam de beste kans geven om het meeste vet te verbranden.

Lees verder voor onze lijst met de meest vetverbrandende voedingsmiddelen die je kunt gebruiken wanneer je maaltijden en snacks klaarmaakt, en ontdek wat the bottom line is als je probeert vet te verliezen.

1. Eieren

Eieren zitten boordevol eiwitten en vetten, waardoor ze super bevredigend zijn. Ze vertragen de spijsvertering en vertellen je hersenen dat je vol zit - wat overeten kan voorkomen.

En dankzij hun vitamine- en mineralengehalte ondersteunen ze ook de chemische reacties die ons lichaam gebruikt om vet te verbranden.

2. Kip

Magere eiwitbronnen, zoals kip, hebben eigenlijk meer energie (of calorieën) nodig om te verteren dan eenvoudige koolhydraten. Het eten van magere eiwitten beschermt ook je spiermassa als je een calorietekort hebt, en vetvrije massa verbrandt meer calorieën dan vet.

3. Zalm

Zalm zit boordevol gezonde vetten en eiwitten, ondersteunt een gezond hart en beperkt het overeten van andere caloriebronnen. Een portie zalm bevat ongeveer ⅔ de hoeveelheid selenium die het lichaam nodig heeft om de schildklierfunctie te optimaliseren.

4. Griekse yoghurt

Griekse yoghurt bevat twee keer zoveel eiwitten als gewone yoghurt, ondersteunt je vetvrije massa en is een bevredigend tussendoortje. Kies ongezoete versies voor het grootste voordeel.

5. Wei

Zoals alle hierboven genoemde eiwitbronnen, helpt wei-eiwit om de spieren te behouden terwijl je probeert af te vallen - wat helpt om vetverlies aan te pakken

Door een wei zoals MyProtein Whey Isolate te kiezen, wordt de proteïne verfijnd om koolhydraten en andere calorieën te beperken.

6. Watermeloen

Een zoete zomerse traktatie, het voordeel van watermeloen staat in zijn naam: het hoge watergehalte (en vezels) maakt het bevredigend zonder veel calorieën. Als je fruit met een hoog watergehalte kiest, zit je sneller vol dan bij gedroogd fruit.

7. Appels

Appels zitten boordevol oplosbare vezels en kunnen de eetlust voor een maaltijd echt afremmen en de spijsvertering vertragen. Oplosbare vezels zijn ook gekoppeld aan de gezondheid van het hart - een belangrijk onderdeel van fitness.

8. Bosbessen

Bosbessen en andere bessen hebben een hoog watergehalte en bevatten minder suiker dan ander fruit zonder aan zoetheid in te leveren. Hun hoge gehalte aan antioxidanten helpt je ook gezond te blijven.

9. Selderij

Selderij is het beroemde voedsel met “negatieve calorieën” - sommige mensen beweren dat er meer calorieën nodig zijn om selderij te verteren dan om het te eten. Het vezel- en watergehalte in selderij maken het erg caloriearm, maar niet calorievrij. Het is nog steeds een zeer bevredigende, knapperige snack en gaat heerlijk samen met wat hummus.

10. Broccoli

Broccoli en zijn kruisbloemige tegenhangers - zoals bloemkool en spruitjes - bevatten super veel vezels en voedingsstoffen die ervoor zorgen dat je lichaam vet verbrandt. Experimenteer met het roosteren of eten van deze groenten rauw of gestoomd - verschillende methoden zorgen voor totaal verschillende smaken.

11. Sla

Het eten van een salade voor je maaltijd kan helpen bij het verbranden van vet. Omdat sla veel water en vezels bevat, vult het je maag en helpt het je porties van ander voedsel onder controle te houden. Probeer niet te veel calorierijke toppings of dressings toe te voegen en blijf bij rauwe groenten.

12. Haver

Een gemakkelijke keuze om je hele granen als ontbijt binnen te krijgen, haver kan de avond ervoor worden bereid of 's ochtends gewoon rauw aan yoghurt worden toegevoegd. Ze nemen zoveel vloeistof op tijdens het kookproces waardoor het eindresultaat een portie is die groter is en meer vullend aanvoelt.

13. Quinoa

Quinoa is een volkoren keuze boordevol eiwitten en heeft meerdere voordelen om de vetverlies te stimuleren. Probeer af en toe quinoa voor haver te gebruiken, of maak een batch om te serveren in plaats van rijst bij lunch of diner. Het is ook een geweldig ingrediënt in soepen om het eiwitgehalte te verhogen, wat ook helpt om je een verzadigd gevoel te geven.

14. Avocado

Het romige, vetrijke fruit, avocado, is in veel opzichten krachtig, maar vooral de bevredigende bron van gezond vet is een sleutel tot een gezond metabolisme. Hoewel het eten van vet verkeerd aanvoelt bij het verbranden van vet, kan het te veel eten beperken en je een calorietekort geven, terwijl het de in vet oplosbare vitamines levert die het lichaam nodig heeft voor een optimale werking.

15. Notenboters

Een andere bron van gezond vet, amandelboter, pindakaas en andere noten, zijn geweldige manieren om je langer vol te voelen. Door wat notenboter aan je snack toe te voegen - in plaats van gewone rijstwafels of worteltjes - geeft het meer voldoening en vertraagt ​​het de spijsvertering om de honger op een afstand te houden.

16. Chia-zaden

Chia-zaden zijn klein maar krachtig en hebben veel voordelen, waarvan er vele te danken zijn aan hun eiwit- en vezelgehalte. Ze kunnen vloeistoffen in dikkere stoffen veranderen - denk aan chia pudding of toevoegen aan je havermout - en ze leveren mineralen en vitamines om de omzetting van vet in energie te ondersteunen.(1)

17. Koffie

Hoewel het zijn eigen metabolisme stimuleert, moet je ervoor zorgen dat je niet te veel suiker of vet aan je koffie toevoegt en de energiebevorderende effecten ervan tegengaat.

Hoewel de calorieverbranding door het drinken van koffie verwaarloosbaar is, kan het je helpen harder te pushen tijdens je trainingen en lang vet te verbranden nadat je klaar bent met je gymsessie.

18. Groene thee

Groene thee heeft een lange lijst met voordelen, waaronder een boost voor je stofwisseling en je hersenen. Deze noötropische thee kan in zijn drankvorm worden gebruikt of als supplement worden gebruikt om een ​​gezond metabolisme te ondersteunen.

19. Cayennepeper

Een beetje kruiden kan de stofwisseling al verhogen en zelfs helpen om de bloedsuikers te stabiliseren. Samen met andere ingrediënten met een scherpte smaak, zoals knoflook en gember, kan deze specerij meer doen dan de smaak van je eten versterken.(2)

20. Kaneel

Naast de zoete, warme smaak die kaneel geeft, heeft onderzoek aangetoond dat het kan helpen bij het normaliseren van de bloedsuikerspiegel. Stabiele bloedsuikerspiegels betekenen minder gevoelens van extreme honger en vertraagde afgifte van energie.(3)

The Bottom Line

Zelfs als je al het hierboven genoemde voedsel eet, heeft het geen nut, tenzij je een calorietekort hebt om vet te verbranden. Door in de loop van de tijd consistente gewoonten aan te houden en consequent te trainen in plaats van dramatisch te bezuinigen, kan alleen dit leiden tot duurzamer vetverlies en gezondere gewoonten voor het leven.

In combinatie met vetverbrandende trainingen, kun je in een mum van tijd op weg zijn om meer vet te verbranden.

Bericht om mee naar huis te nemen

Door voedingsmiddelen te kiezen die rijk zijn aan vezels, water, vitamines en mineralen, kun je je honger helpen beheersen en je lichaam de voedingsstoffen geven die het nodig heeft om het metabolisme te optimaliseren - en na verloop van tijd meer vet te verbranden.

Genoten van dit artikel?

LEES DIT OOK:

  1. De Falco, B., Amato, M., &Lanzotti, V. (2017). Chia seeds products: an overview. Phytochemistry Reviews16(4), 745-760. 
  2. Otunola, G. A., & Afolayan, A. J. (2013). Evaluation of the polyphenolic contents and antioxidant properties of aqueous extracts of garlic, ginger, cayenne pepper and their mixture.Journal of Applied Botany and Food Quality86(1). 
  3. Ranasinghe, P., &Galappaththy, P. (2016). Health benefits of Ceylon cinnamon (Cinnamomum zeylanicum): a summary of the current evidence.Ceylon Medical Journal61(1).
Claire Muszalski
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Claire Muszalski

Claire is een geregistreerde diëtiste bij de Academie voor Voeding en Diëtetiek en een gecertificeerde gezondheids- en welzijnscoach bij het Internationale Consortium voor Gezondheid en Welzijn Coaching . Ze heeft een Bachelor of Science in Biologie en een Master's degree in Clinical Dietetics and Nutrition van de Universiteit of Pittsburgh.

Praten en schrijven over eten en fitness vormen de kern van Claire's ethos, omdat ze haar ervaring graag gebruikt om anderen te helpen hun gezondheids- en welzijnsdoelen te bereiken.

Claire is ook een gecertificeerde indoor cycling-instructeur en houdt van de mentale en fysieke boost die ze krijgt van runs en yogalessen. Wanneer ze niet aan het sporten is, juicht ze de sportteams van haar woonplaats in Pittsburgh toe of kookt ze voor haar familie.

Lees hier meer over de ervaring van Claire.

myprotein