Ga door naar belangrijkste inhoud
Voeding

10 essentiële dingen voor je boodschappenlijst als student

10 essentiële dingen voor je boodschappenlijst als student
Myprotein
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Myprotein

Hoewel het studentenleven er misschien iets anders uitziet, blijft een deel van de struggles als student gewoon bestaan. Het op voorraad houden van je keukenvoorraden is er daar een van.

Na jarenlang je ouders de boodschappen te hebben laten doen, kan het even schrikken als je voor het eerst solo naar de supermarkt gaat.

We hebben een lijst samengesteld met 10 essentiële dingen voor je boodschappenlijst als student waarmee je snel en gemakkelijk voedzame maaltijden mee kunt bereiden, zodat je niet al te veel geld uitgeeft aan afhaalmaaltijden.

1. Bonen

Op toast, op een gepofte aardappel, met een frituur, en vrijwel alles wat je maar kunt bedenken; bonen gaan er bovenop en doorheen. Door een extra dosis eiwitten en vezels aan je maaltijd toe te voegen, zijn je maaltijden voedzamer zonder dat je het ook maar doorhebt.

2. Tomaten in blik

De basis van de meeste maaltijden die je moeder meestal maakt. Chili con carne, Bolognese, curry's, meestal beginnen dergelijke maaltijden met tomaten in blik. Goedkoop, gemakkelijk te vinden en vol vitamine C, B en E, zijn ze een must-have voor in je keukenkast.

3. Aardappelen

Misschien wel het meest veelzijdige product, de eenvoudige aardappel kan alles zijn wat je maar wilt. Aardappelen zijn een briljante goedkope oplossing om een ​​maaltijd vol te maken als je geen vlees eet, of gewoon een goedkoper alternatief wilt. Carby goodness die je urenlang verzadigd zal houden.

4. Bevroren fruit en groenten

Heb je ooit broccoli, spinazie en misschien een paar bananen gekocht om te zien hoe ze steeds schimmeliger op de plank worden als je een afhaalmaaltijd bestelt? Dit gaat heel gemakkelijk, vooral als je een student bent.

Door diepvriesfruit en -groenten te kopen, zorg je ervoor dat dit nooit gebeurt en kun je er alles uithalen wat je nodig hebt en elke maaltijd versterken met micronutriënten.

5. Ui en knoflook

Deze twee zijn op één hoop gegooid omdat ze in perfecte harmonie werken.

Uien en knoflook zijn een no-brainer voor je studentenkeuken; basisingrediënten die in zoveel maaltijden worden gebruikt om je maar goed op weg te helpen in de keuken.

6. Eiwitpoeder

Bij een studentendieet kan het moeilijk zijn om elke dag in je eiwitbehoefte te voorzien, dus eiwitpoeder is een must. Voeg het toe aan je ochtendhavermout om je ochtendcolleges vol te houden, of neem een eiwitshake aan het einde van een dag waarin je gewoon niet genoeg eiwitten binnenkrijgt.

7. Zout & peper

Kruiden in zijn meest elementaire vorm. Zout en peper zijn het absolute minimum om je kruidenkast mee te beginnen. Voeg het toe aan bijna al je recepten en het zal niet alleen je smaken verbeteren, maar je zult je ook veel meer een chef voelen, vooral als je een goede peper- en zoutmolen hebt.

8. Pasta

Deze is een gegeven. Heb je er niks anders bij? Pasta. Kater? Pasta. Iets nodig bij knoflookbrood? Pasta. We houden ervan in al zijn vormen en maten en vanwege al zijn veelzijdigheid.

Je kunt het zelfs hebben met gebakken bonen.

9. Multivitaminen

Een studentengriep hoeft niet onvermijdelijk te zijn. Geef je immuunsysteem een ​​boost met multivitamines om je na een week vol borrels als een topper te voelen - het kan je een extra boost energie geven voor een extra avondje uit (of een avondje cocktails maken in de keuken).

10. Potato Waffles

Je hoeft hiervoor niet eens een bakplaat te pakken, zet ze 5 minuten in de broodrooster en je bent klaar om te gaan. Het perfecte ingrediënt voor elke studentenmaaltijd, maar vooral als bakje op een katerzondag, of als tussendoortje tussen de colleges.

Bericht om mee naar huis te nemen

De universiteit geeft je een voorproefje van onafhankelijkheid en volwassenheid, inclusief jezelf voeden. Begrijpen welke maaltijden je graag kookt in je studentenleven kan een heel proces zijn. Maar als je een basisboodschappenlijst opstelt, heb je een beetje begeleiding nodig ... en misschien kun je je moeder ook om een ​​paar tips en trucs vragen.

Op zoek naar meer tips?

BEKIJK DEZE OOK:

Myprotein
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Myprotein
myprotein