Voeding

Bulk dieet uitgelegd door voedingsdeskundige

Het volgen van een ‘bulkdieet’ is een geweldige manier om je inname van calorieën, eiwitten, koolhydraten en vet te verhogen. Als resultaat bouw je spieren en kracht op. Je kunt echter ook wat lichaamsvet erbij krijgen..

Richie praat over alles wat met bulkdiëten te maken heeft, inclusief veelvoorkomende fouten, het belang van calorieën en macro’s en hoe je de meeste spieren kunt kweken met het minste lichaamsvet.

 

Basic bulk

Richie bespreekt de meest efficiënte manier om een ​​bulk uit te voeren.

“Met een speciale bulkfase wil je je voeding aanpassen zodat je meer calorieën eet dan je nodig hebt om op gewicht te blijven. Dit wordt een calorieoverschot genoemd en is essentieel om zoveel mogelijk spieren op te bouwen. Als je veel meer calorieën eet dan je nodig hebt, loop je het risico veel extra lichaamsvet aan te maken.”

Dreamer bulk

Richie introduceerde daarom een ander soort bulk, die minder moeilijk te volgen is. Je kunt in principe alles eten. En alles… als je wilt.>

“Je eet gewoon zoveel mogelijk van alles wat je maar ziet om zoveel mogelijk aan te komen. Begrijp me niet verkeerd dreamer bulks werken. Je bouwt spieren op, je wordt sterker, maar je krijgt ook een hoop extra lichaamsvet.”

Dit is een geweldige optie als je het extra lichaamsvet oké vindt, of als je daarna voor een lange cut gaat.

Richie Kirwan Bulking Diet Explained

Let op je macro’s

Richie heeft de basisprincipes van voeding afgebroken die essentieel zijn voor een succesvolle bulk. Als je het niet zeker weet, vind je hier een korte handleiding.

Calorieën

“Calorieën leveren de energie die je nodig hebt om je trainingen van brandstof te voorzien en voor alle metabolische processen die nodig zijn om spieren op te bouwen”

Eiwit

“Eiwit levert de grondstoffen, aminozuren, die nodig zijn om je spieren op te bouwen. Eiwit stimuleert ook de spiereiwitsynthese (MPS), het proces dat we gebruiken voor het opbouwen van spierweefsel.”

Koolhydraten en Vet

“Voldoende vet krijgen is ESSENTIEEL voor het in stand houden van een goede hormonale omgeving die de spiergroei bevordert. Veel vet eten, minder dan 20% calorieën aan vet is waarschijnlijk geen goed idee om spieren op te bouwen.”

Bericht om mee naar huis te nemen

Bekijk de hele video voor Richie om je al zijn wijsheid over bulkdiëten te geven. Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is, dus doe je onderzoek naar het aantal calorieën dat je nodig hebt om het bulk dieet naar jouw voorkeuren aan te passen. Als alternatief zou je de dreamer bulk kunnen proberen, zoals de naam al doet vermoeden, het is precies waar dromen van gemaakt zijn.

Bekijk het Myprotein YouTube-kanaal voor meer video’s.

Genoten van dit artikel?

LEES HIER MEER:

Bulken op een budget

Voeding

Bulken op een budget

2020-12-09 13:00:37van Myprotein

8 veelvoorkomende fouten bij het bulken

Voeding

8 veelvoorkomende fouten bij het bulken

2020-09-14 06:00:52van Evangeline Howarth

Hoe kun je het beste snel bulken? | Dit zegt de wetenschap

Voeding

Hoe kun je het beste snel bulken? | Dit zegt de wetenschap

2020-12-11 05:00:23van Alice PearsonEmily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.