Supplementen

Weight Gainer Shakes vs. Eiwitshakes | Wat Zijn De Verschillen?

Het opbouwen van spieren is iets dat discipline vereist, zowel in als buiten de sportschool. Veel mensen begrijpen dat om spieren op te bouwen, je gewichten moet tillen, maar veel mensen zullen misschien denken dat dat het wel is. Het belangrijkste aspect van het opbouwen van spieren ligt echter in het voedsel dat je eet – en niet alleen wat je eet, maar ook hoeveel je eet.

Om spiermassa op te bouwen, moet je lichaam in een hypercalorische staat verkeren, wat betekent dat het elke dag meer calorieën binnenkrijgt dan het verbrandt. Voor sommige mensen is het bereiken van die toestand echter heel moeilijk. Of het nu een lage eetlust is of een snel metabolisme, als je het moeilijk vindt om je calorieën doelen te halen, kan een Weight Gainer precies zijn wat je nodig hebt. In dit artikel bespreken we het verschil tussen ‘normale’ eiwitshakes en Weight Gainer shakes.

Meer weten over eiwitpoeder? Merijn legt het voor je uit:

Verschil tussen Gainer eiwit en Regulier eiwit

Net als bij normale eiwitshakes zullen Weight Gainer shakes geen centimeters toevoegen aan je borst of je benen, maar na verloop van tijd kan het zeker helpen om je doelen te bereiken. Het verschil tussen weight gainer en eiwitshakes komt neer op de voedingswaarde. Bij een normale eiwitshake consumeer je meestal 100 tot 150 calorieën en 20-30 gram eiwit. Met weight gainers zijn er echter veel meer opties als het gaat om het bereiken van je doelen.

Voor iemand die op zoek is naar een paar extra calorieën om de kloof te overbruggen, zijn er shakes met 400-800 calorieën per portie. Aan de andere kant, voor mensen die het extreem moeilijk vinden om aan te komen, zijn er shakes met meer dan 1000 calorieën per portie om die 4000-5000 calorie-doelen voor de dag te behalen.

Weight gainer shakes bestaan ​​meestal uit eiwitten en koolhydraten en kunnen zeer effectief zijn. In aanvulling op het vervangen van je normale eiwitshakes, zullen weight gainers zowel trage als snelwerkende koolhydraten bevatten – perfect om na een training de glycogeenvoorraden weer aan te vullen.

Sommige gainers zullen zelfs creatine in zich hebben, wat vooral goed werkt in samenhang met de snel verteerbare koolhydraten in de shake omdat deze helpen bij de opname van creatine in het lichaam.

Meer weten over creatine? Lees dit…

Creatine | Creatine dosering & voordelen

Supplementen

Creatine | Creatine dosering & voordelen

2022-08-30 17:00:41van Liam Agnew

Gebruik van Weight Gainers

Als het gaat om shakes, is het belangrijk om bewust te zijn van wat je daadwerkelijk nodig hebt. Hoewel het verleidelijk lijkt om aan te nemen dat het allemaal nodig is om groter te worden, moet je onthouden dat Weight Gainers nog steeds supplementen zijn, en dat is wat ze voor jou zullen doen – ze werken als supplement.

Weight Gainers zijn als eiwitshakes voor calorieën. Als het moeilijk lijkt om aan je dagelijkse eiwitbehoeften te voldoen, kunnen eiwitshakes helpen, en hetzelfde geldt voor de Weight Gainer. Als je problemen hebt met het bereiken van je dagelijkse caloriebehoefte om spieren op te bouwen, kan een Weight Gainer shake je echter die extra calorieboost geven.

Als je je dagelijkse calorie- en voedingsdoelstellingen kunt bereiken met het voedsel dat je al eet, kan een Weight Gainer je vooruitgang echter schaden. Als je al de calorieën krijgt die je nodig hebt al binnenkrijgt, kan het toevoegen van een Weight Gainer je alleen maar ongewenst vet opleveren.

Op zoek naar de beste supplementen voor het aankomen van gewicht? Bekijk dit artikel:

De 4 beste supplementen voor het aankomen van gewicht

Supplementen

De 4 beste supplementen voor het aankomen van gewicht

2020-11-02 11:00:55van Alice Pearson

THE Gainer

Het vinden van een shake die je macro’s zal helpen behalen en je kan drinken terwijl je spieren opbouwt, klinkt misschien te goed om waar te zijn, maar THE Gainer doet precies dat.

Veel gainer-shakes zitten vol met suiker en lege calorieën, waardoor je een onnatuurlijke bloedsuikerspiegel ervaart en zowel vet als spieren opvouwt. THE Gainer bevat meer dan 750 goede calorieën uit ingrediënten met weinig suiker.

De koolhydraatmix zorgt voor snelle afgifte van energie zonder een enorme bloedsuikerspiegel, gevolgd door een langdurige afgifte van energie. Dit komt door Carb10 en hoogvertakte cyclische dextrine (HBCD), die beide een lage osmolaliteit hebben voor een snelle maaglediging, zodat je een snelle energieboost van HBCD krijgt en een lage bloedsuikercrash voorkomt. De koolhydraten vervangen de gebruikte glycogeenvoorraden en helpen het eiwit te absorberen voor spieropbouw.

De eiwit blend bestaat uit hoogwaardige, snel en langzaam vrijkomende eiwitten, zodat het lichaam onmiddellijk na het sporten spiermassa kan opbouwen en uren erna nog voorzien is van aminozuren. Dit betekent maximale spiergroei voor al je inspanningen in de sportschool.

Bericht om mee naar huis te nemen

Een Weight Gainer kan uitermate handig zijn voor diegenen die snel gewicht willen aankomen of moeite hebben om hun calorie doelen elke dag te behalen. Ze zijn er in veel verschillende variaties en kunnen zeer nuttig zijn voor het bereiken van je dagelijkse voedingsdoelen.

Al onze Weight Gainers zoals THE Gainer, Hard Gainer Extreme, Impact Weight Gainer, smaken heerlijk en zijn een betaalbare manier om je voedingsbehoeften aan te vullen en je helpen succesvol spieren op te bouwen.

Vond je dit artikel nuttig?

LEES DIT OOK:

De 15 beste voedingsmiddelen voor gewichtstoename

Voeding

De 15 beste voedingsmiddelen voor gewichtstoename

2021-11-09 13:00:24van Jamie Wright

Gezonde vetten & vetrijke producten die goed voor je zijn

Voeding

Gezonde vetten & vetrijke producten die goed voor je zijn

2022-03-23 09:00:20van Grant Koch

Veganistisch bulking maaltijdplan & tips

Voeding

Veganistisch bulking maaltijdplan & tips

2021-11-03 18:00:47van Claire MuszalskiMyprotein

Myprotein

Schrijver en Expert