Supplementen

Bouw spieren op zonder calorieën & zonder suiker, EAA’s uitgelegd

Met zoveel beschikbare eiwitproducten – whey, caseïne, EAA’s, BCAA’s – kan het je absoluut vergeven worden dat je een beetje in de war raakt. Dus laten we voor eens en altijd duidelijkheid creëeren!

Myprotein productontwikkelaar en voedingsdeskundige (BSc) Katie Brown is terug voor een nieuw overzicht van de voedingsfeiten, zodat je goed geïnformeerd blijft en de juiste keuzes voor jou kunt maken. Vandaag duiken we in EAA’s. Waar zijn ze voor en zijn ze beter dan wei-eiwit?

 

Wat zijn EAA’s?

Nog een ander acroniem, hè? Gelukkig is deze vrij eenvoudig. EAA staat voor essentiële aminozuren, de bouwstenen van eiwitten. Eenvoudig.

Maar hier schoppen we het een niveau omhoog.

Aminozuren zijn ketens van verbindingen gemaakt van koolstof, stikstof, waterstof en zuurstof. Deze kleinere ketens komen samen om een ​​groter eiwitmolecuul te vormen.

Om het eiwit dat we eten te verteren, moet ons lichaam het eiwit afbreken in individuele aminozuren. Deze kunnen vervolgens worden gebruikt om spieren te ondersteunen tijdens de training en te helpen bij het creëren van nieuwe spiermassa. Dat is wat we graag horen.

In totaal zijn er negen essentiële aminozuren, ook wel bekend als “onmisbare aminozuren”. Ze staan ​​bekend als “essentieel” of “onmisbaar” omdat ons lichaam ze niet kan maken, dus we moeten ze uit voedsel halen. Gevogelte, vlees en eieren zitten boordevol essentiële aminozuren en kunnen je helpen je dagelijkse macrodoelen te bereiken.

Maar dit zijn niet voor iedereen levensvatbare eiwitbronnen – veganisten kunnen moeite hebben om al hun aminozuren op een plantaardig dieet te krijgen en dat is waar onze veganistische EAA’s van pas komen.

En EAA-supplementen zijn niet alleen voor veganisten. Nu de prijs van alles schijnbaar stijgt, is het verhogen van je vlees en eieren inname misschien niet een weg die je bereid bent te wandelen. En we zijn het met je eens. EAA’s zijn een kosteneffectieve en tijdbesparende manier om de voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt, vooral als je een eiwitrijk doel moet bereiken.

Waarom kiezen voor Impact EAA’s?

Impact EAA’s bevatten niet alleen alle essentiële aminozuren, het bevat ook een optimale 4: 1: 1-verhouding van vertakte ketenaminozuren, branch chain amino acids (BCAA’s). Dit zijn leucine, isoleucine en valine.

Van BCAA’s is aangetoond dat ze vetverlies veroorzaken, spiergroei bevorderen en de algehele trainingsprestaties behouden. Dat is iets waar we achter kunnen staan.

De 4:1:1 verhouding van de vertakte keten is belangrijk omdat elk aminozuur een andere rol heeft:

  • Leucine: de belangrijkste BCAA voor eiwitaanmaak en spiergroei. Dit is de reden waarom er een hogere verhouding van is.
  • Isoleucine: deze BCAA stimuleert de energie en het herstel.
  • Valine: herstelt en onderhoudt gezonde spieren om je fit te houden.

Wat is het verschil tussen EAA’s en Impact Whey Protein?

Beide bestsellers hebben hetzelfde aminozuurprofiel, dus wat is het verschil?

EAA’s bevatten een toegevoegde hoeveelheid van de BCAA’s in de optimale verhoudingen voor spieropbouw. Muziek in onze oren. Anders dan dat, bevatten EAA’s nul calorieën en geen suiker, in tegenstelling tot Impact Whey Protein. Dit is perfect voor als je werkt aan een doel om af te vallen of een caloriearm dieet volgt.

EEA’s zijn perfect om je te helpen de aminozuren te krijgen die je nodig hebt zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de extra calorieën. En nog beter, als je de voorkeur geeft aan een sappigere shake, mixt deze om meer op sap dan op melkachtig eiwit te lijken.

Welke moet je kiezen?

Als je net zo besluiteloos bent als ik, is dit misschien niet wat je wilt horen, maar beide zijn een goede keuze als spieropbouw je prioriteit is. Impact EAA’s zijn misschien een betere keuze als je je calorie-inname vermindert en de voorkeur geeft aan een lichtere, sappigere shake. EAA’s zijn ook meer afgestemd op het opbouwen van spieren vanwege de optimale 4: 1: 1-verhouding van BCAA’s.

Bericht om mee naar huis te nemen

Hopelijk heb je meer duidelijkheid over het verschil tussen EAA’s en Impact Whey Protein dan voorheen. Ik in ieder geval wel. Maar nu is het aan jou, dus wat wordt het? Voor welk supplement ga je?

Vond je dit artikel interessant?

LEES DIT OOK:

Aminozuren uit voeding halen | Top 10 voedingsmiddelen

Voeding

Aminozuren uit voeding halen | Top 10 voedingsmiddelen

2021-11-19 12:00:42van Liam Agnew

BCAA's voor vrouwen | Wat zijn BCAA's en zou je ze moeten nemen?

Supplementen

BCAA's voor vrouwen | Wat zijn BCAA's en zou je ze moeten nemen?

2021-01-25 15:00:45van Alice Pearson

4 gezondheidsvoordelen van magnesium

Supplementen

4 gezondheidsvoordelen van magnesium

2021-11-06 14:00:09van Liam AgnewEmily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.