Supplementen

5 manieren om een droge huid te redden

Het koude winterweer kan onze teint droog en dof maken, vooral als je geen consistente huidverzorgingsroutine volgt. Van essentiële voedingsstoffen tot veranderingen in levensstijl, hier zijn onze toptips voor het redden van een droge huid.

tips tegen droge huid

Geschreven door Katie Lambert.

1. Hydrateren

Het is belangrijk om de huid over je hele lichaam te hydrateren, niet alleen je gezicht. Gebruik een zalf of crème in plaats van een lotion en let op hydraterende ingrediënten zoals sheaboter of vaseline. Vergeet niet om een ​​lippenbalsem te gebruiken om het lipvocht vast te houden en kloven te voorkomen, vooral als je naar buiten gaat bij koud weer.

2. Voorkom gevoeligheid

Een gevoelige huid wordt gekenmerkt door irritatie en roodheid, die kan worden verergerd door een droge huid. Als je last hebt van opflakkeringen van de gevoeligheid, gebruik dan alleen producten die hypoallergeen en kleur- en geurvrij zijn.

De manier waarop je je huid wast is ook belangrijk. Heet water kan de natuurlijke oliën van je huid verwijderen, dus probeer lange hete baden of douches te vermijden. Dep je huid daarna droog met een zachte, schone handdoek en hydrateer bijna onmiddellijk om te voorkomen dat er vocht van het huidoppervlak verdampt.(1)

3. Focus op voeding

Een mooie huid begint van binnenuit, dus je moet je teint van binnenuit voeden met een gezond, uitgebalanceerd dieet. Hier zijn de voedingsstoffen die vooral belangrijk zijn voor de gezondheid van de huid:

Vitamine C

Vitamine C komt van nature voor in zowel de epidermis als de dermis, de buitenste en binnenste lagen van de huid. Deze voedingsstof speelt een sleutelrol bij het behoud van een gezonde teint en de vorming van collageen in de huid. (2) Een studie in 2017 concludeerde dat vitamine C-supplementen de barrièrefunctie van de huid kunnen ondersteunen en helpen om water vast te houden, wat suggereert dat deze vitamine ook belangrijk is voor het voorkomen van een droge huid.(3)

Omega-3

Omega 3 bevat DHA en EPA, twee essentiële vetzuren die kunnen helpen om ontstekingen in het lichaam te verminderen. Volgens Healthline kunnen visoliesupplementen de vetzuurbarrière van de huid ondersteunen en de hydratatie stimuleren.(4)

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een vochtvasthoudend molecuul dat van nature in de huid voorkomt. Onze niveaus nemen af ​​naarmate we ouder worden, maar een supplement kan helpen om je niveaus van binnenuit te verhogen.

4. Drink water

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar drinkwater is essentieel voor het redden van een droge huid. Het drinken van de aanbevolen twee liter water per dag ondersteunt de elasticiteit van de huid en beperkt verslapping en het verschijnen van fijne lijntjes. Bovendien helpt onze waterinname om het oliegehalte op het huidoppervlak in evenwicht te brengen, waardoor verstopte poriën en acne worden voorkomen.(5)

5. Creëer een routine

Je huid gedijt goed met een consistent schema, maar je routine mag niet stoppen bij het huidoppervlak. Een gezonde teint houdt veel meer in dan reinigen en tonifiëren, en dit is waar voeding om de hoek komt kijken. Red de droge huid van binnenuit met regelmatige inname van essentiële vitamines en mineralen en voel je elke dag op je best.

Vond je dit artikel interessant?

LEES DIT OOK:

Winterschoonheidsroutine: hoe je je huid kunt laten stralen

Voeding

Winterschoonheidsroutine: hoe je je huid kunt laten stralen

2022-01-22 07:00:28van Myprotein

De beste vitamines voor de winter

Voeding

De beste vitamines voor de winter

2022-01-03 07:00:29van Myprotein

Wat is collageen-eiwit ? | Wat zijn de voordelen? Bijwerkingen?

Supplementen

Wat is collageen-eiwit ? | Wat zijn de voordelen? Bijwerkingen?

2021-12-02 10:00:58van Claire Muszalski


  1. https://assets.ctfassets.net/1ny4yoiyrqia/JxLNwZ6cuGJhOx4XttiU7/3282875415de5daa7169320d9333d981/Bathing_tips_for_dry_skin_relief_infographic.pdf
  2. Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale functie van de huid.
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5579659/
  4. https://www.healthline.com/nutrition/vitamins-for-dry-skin#4.-Fish-oil
  5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4529263/


Myprotein

Myprotein

Schrijver en Expert