Voeding

De beste vitamines voor de winter

Door het koude weer voelen we ons vaak moe en uitgeput, vooral als onze vitamine-inname laag is. We hebben een gids samengesteld met de belangrijkste voedingsstoffen en vitamines voor de winter, zodat je je het hele jaar door op je best kunt voelen. Dit zijn de beste vitamines voor de winter:

Vitamine D

Vitamine D is essentieel voor de immuunfunctie, (1) de gezondheid van de botten (2) en de calciumopname. (3) Ons lichaam maakt van nature vitamine D aan uit zonlicht, wat betekent dat onze niveaus in de wintermaanden kunnen dalen. Dientengevolge wordt dagelijkse suppletie van deze vitamine tussen oktober en maart aanbevolen.(4)

Vitamine K werkt samen met vitamine D om de calciumspiegels te reguleren, dus misschien wil je deze beide belangrijke voedingsstoffen aanvullen.

Vitamine C

Hoewel vitamine C niet kan voorkomen dat je verkouden wordt, hebben onderzoeken aangetoond dat het de tijd dat je ziek bent kan minimaliseren. De cellen in ons immuunsysteem hebben vitamine C nodig om goed te kunnen functioneren, wat betekent dat een tekort aan deze voedingsstof een verminderde weerstand tegen ziekteverwekkers en ziekten veroorzaakt. (5) Ons lichaam kan vitamine C niet op natuurlijke wijze maken, dus het moet uit onze voeding komen.

De voordelen van vitamine C stoppen niet bij immuniteit. Deze voedingsstof is ook belangrijk voor de gezondheid van de huid, (6) celactiviteit en (7) cognitieve functie, (8) waardoor het essentieel is voor het algehele welzijn.

Vital Bites

Donkere winteravonden kunnen ons vermoeid en lusteloos maken. B-vitamines verminderen gevoelens van vermoeidheid(9) en dragen ook bij aan de cognitieve gezondheid. (10) Verhoog je inname met onze Vital Bites, een snack met cookie dough smaak verrijkt met vitamine B12, C en D en 6,7 g eiwit per portie.

Meer weten over het belang van vitamines? Onze voedingsdeskundige Ellen legt het uit:

Ijzer

IJzer is een belangrijk mineraal dat betrokken is bij het transport van zuurstof door het lichaam en de opname van vitamine C. (11) IJzer helpt ook bij het reguleren van de lichaamstemperatuur, waardoor het vooral essentieel is voor de koudere maanden.

Naar schatting lijden twee miljard mensen wereldwijd aan ijzertekort (12), dus als je last hebt van broze nagels, vermoeidheid of haaruitval, wil je misschien je ijzerniveaus aanvullen.

Het bereiken van onze aanbevolen dagelijkse vitamine-inname is het hele jaar door essentieel, niet alleen tijdens de wintermaanden. Zonder deze voedingsstoffen kunnen onze immuunfunctie, de gezondheid van de huid en het algehele welzijn worden aangetast. Lees meer over immuniteit in dit artikel:

5 supplementen voor het versterken van je immuunsysteem

Supplementen

5 supplementen voor het versterken van je immuunsysteem

2020-03-12 09:00:48van Claire Muszalski

Dit artikel is geschreven door: Katie Lambert.


 1. Vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem.
 2. Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale botten.
 3. Vitamine D draagt bij tot een normale opname/gebruik van calcium.
 4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30335299
 5. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19263912/
 6. Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale functie van de huid.
 7. Vitamine C draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.
 8. Vitamine C draagt bij tot een normale psychologische functie.
 9. Vitamine B6 draagt bij aan een vermindering van vermoeidheid en moeheid.
 10. Vitamine B12 draagt bij tot een normale cognitieve functie.
 11. IJzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine en de opname van vitamine C.
  file:///C:/Users/lambertk/Downloads/007-460.pdf


Myprotein

Myprotein

Schrijver en Expert