Supplementen

Wat is hyaluronzuur en waarom is het belangrijk voor je huid?

Door: Katie Lambert.

Het is een populair onderdeel in crèmes, serums en capsules, hyaluronzuur is de laatste jaren in populariteit toegenomen. Maar wat doet dit molecuul precies voor onze huid en hoe moeten we het innemen? Hier is alles wat je moet weten.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een gelachtig molecuul dat zich bindt met water om vocht vast te houden.

Ons lichaam produceert deze voedingsstof op natuurlijke wijze. Het wordt gebruikt in ons bindweefsel, inclusief onze gewrichten en spieren. Het meeste ervan, iets meer dan 50%, wordt aangetroffen in onze huidcellen, waar het 1000x zijn eigen gewicht aan water opslaat.

Onze natuurlijke niveaus van dit molecuul nemen in de loop van de tijd af. Leefstijlgewoonten, waaronder roken of ultraviolette straling, versnellen deze vermindering. De vochtvasthoudende eigenschappen van hyaluronzuur betekenen dat naarmate de niveaus lager worden, onze huid droog wordt en tekenen van veroudering worden gemaximaliseerd.(1)

Je natuurlijke niveaus herstellen

Terwijl crèmes en serums op de markt hyaluronzuur op de huid kunnen aanbrengen, zijn supplementen een geweldige manier om de natuurlijke niveaus van binnenuit te herstellen.

Een studie uit 2017 testte de anti-verouderingseffecten van hyaluronzuursupplementen op volwassenen. Het onderzoek concludeerde dat proefpersonen een afname van rimpels en een verbetering van de gezondheid van de huid zagen in vergelijking met de placebogroep.(2)

Welk supplement is het beste?

Ons Beauty-assortiment biedt een breed scala aan producten die zijn verrijkt met deze voedingsstof. Maar welke past het beste bij jou? Hier zijn enkele van onze bestsellers om je te helpen beslissen:

Hyaluronzuurtabletten – Deze veganistische tabletten zijn een krachtige bron van dit natuurlijk voorkomende molecuul. Als je je niveaus van twee essentiële voedingsstoffen wilt verhogen, probeer dan onze coconut & collagen bundel.

Beauty Bites – Probeer onze Beauty Bites voor een heerlijke bron van schoonheidsvoedingsstoffen. Deze snacks met gezouten karamel-amandelsmaak bevatten 5 g collageen, 50 mg hyaluronzuur, 24 mg vitamine C en 120 mcg retinol per portie.

Beauty Collagen Shots – Deze fruitige shots zijn samengesteld met gehydrolyseerd collageen, hyaluronzuur en biotine om gezond haar en huid te ondersteunen.(3)

Vond je dit artikel interessant?

LEES DIT OOK:

Voorkom een hangover! Welke voedingsstoffen helpen bij een kater?

Voeding

Voorkom een hangover! Welke voedingsstoffen helpen bij een kater?

2021-10-01 10:40:24van Jari Desmedt

Onze Nieuwe Gummies

Voeding

Onze Nieuwe Gummies

2021-09-16 10:35:37van Myprotein

Mesomof-dieet: welk voedsel moet je als mesomorf eten?

Voeding

Mesomof-dieet: welk voedsel moet je als mesomorf eten?

2021-09-09 14:00:38van Liam Agnew


  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583886/
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5522662/
  3. Biotine draagt bij aan de gezondheid van je haar en huid.


Myprotein

Myprotein

Schrijver en Expert