Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Veganistisch Bananenbrood | Boekweitmeel Recept

Veganistisch Bananenbrood | Boekweitmeel Recept
Myprotein
Schrijver en Expert2 jaar Ago
Bekijk het profiel van Myprotein

Vochtig en vol van smaak, dit vegan bananenbrood is alles wat je maar kunt wensen. Eenvoudig, gemakkelijk en supersnel te maken - wat houdt je tegen?

Gemaakt door Charlotte Helena.

Ingrediënten Voor Ons Vegan Bananenbrood

Voor het brood:Voor de topping:

Methode

1. Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.

2. Doe de bananen, kokossuiker, olie en pindakaas in een keukenmachine en mix alle ingrediënten door elkaar.

3. Zeef alle droge ingrediënten en giet deze in de keukenmachine en mix tot alles goed gemengd is. Voeg beetje bij beetje de amandelmelk toe, tot je voelt dat het deeg de juiste dikte heeft.

4. Doe het mengsel in de met bakpapier beklede bakvorm en plaats in de oven om ongeveer 25 minuten te bakken. Het brood moet aan de bovenkant goudbruin zijn en een satéprikker moet schoon zijn als je er in prikt.

5. Leg op een rooster en laat volledig afkoelen.

6. Om de bessen te laten druppelen, verwarm je de frambozen zachtjes in een pan en roer je 1-2 theelepels siroop erdoor. Als de bessen mooi gesmolten zijn, sprenkel je de saus over de bovenkant van het bananenbrood en laat je het doorweken.

7. Top met kokosroom en meer bessen.

Genoten van dit recept?

Voedingswaarde informatie

Calorieën242
Totaal vet8g
Totaal koolhydraten32g
Eiwit10g
Myprotein
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Myprotein
myprotein