0 Winkelmandje

Er zijn op dit moment geen producten in jouw winkelmandje

Recepten

Vegan Maaltijd in 15 minuten | Bangin’ BBQ Bieten Burgers

Maak dit BBQ-bietenburger-recept in slechts 15 minuten.

Op zoek naar snelle veganistische maaltijdideeën? Dit bietenburgerrecept kan in 15 minuten worden voorbereid. Gegarneerd met een snelle doe-het-zelf hamburgersaus, maken deze het ultieme doordeweekse avonddiner.

Ingrediënten

Maakt: 4

Voor de burger:

• 1 kleine witte ui
• 2 teentjes knoflook
• 150 g gekookte rode biet
• 150 g gekookte quinoa
• 150g volkoren broodkruimels (u kunt eenvoudig toast mengen om broodkruimels te maken)
• 2-3 eetl. barbecuesaus
• Knijp zout en peper

Voor de rest:

• 4 hamburgerbroodjes
• 1 kleine witte ui (in ringen gesneden)
• 1 theelepel. Kokosolie
• 8 el. vegan mayonaise
• 1 theelepel. Sriracha of je favoriete hete saus
• ½ theelepel. mosterd

Methode

1. Maak eerst de gekarameliseerde uien. Bak de uienplakken van 1 witte ui op een laag tot middelhoog vuur met een scheutje olie gedurende 10-15 minuten, af en toe roerend. Voeg 1 el. half geraffineerde suiker om het karamelisatieproces te ondersteunen.

2. Plaats tijdens het wachten de ui en knoflook in een blender en pulseer tot ze grof zijn gehakt. Voeg rode biet, gekookte quinoa, paneermeel *, barbecuesaus, zout en peper toe en verwerk het geheel.

* Om je eigen snelle en gemakkelijke broodkruimels te maken, rooster je het brood gewoon tot diep goudbruin, maar niet verbrand, en mix de toast vervolgens in een keukenmachine tot je broodkruimels krijgt.

3. Zet een pan op middelhoog tot hoog vuur met de kokosolie en bak de hamburgers 10-12 minuten, tot halverwege omdraaien.

4. Om veganistische burgersaus te maken, meng je vegan mayonaise, Sriricha en mosterd in een kom. Pop de pasteitjes in broodjes, top met gekarameliseerde uien en maak af met veganistische hamburgersaus. Geniet!.

Ingrediënten

  • 1 kleine Witte ui Voor de Burger
  • 2 teentjes Knoflook Voor de Burger
  • 150 gr Gekookte rode bieten Voor de Burger
  • 150 gr Gekookte quinoa Voor de Burger
  • 2 el. Barbecue saus Voor de Burger
  • 1 snufje zout en peper naar smaak Voor de Burger
  • 150 gr Volkorenbroodkruimels (tip: gebruik een geroosterd brood) Voor de Burger
  • 4 stuks Burger broodjes
  • 1 kleine Witte ui
  • 1 tl. Kokosolie (bijvoorbeeld Coconpure)
  • 8 el. Vega mayo
  • 1 tl. Sriracha of andere scherpe saus
  • 0.5 tl. Mosterd

Method

  1. Allereerst; bak de uienringen op een lag vuurtje met een beetje olie gedurende 10-15 minuten. Roer zo nu en dan even door. Voeg 1 eetlepels suiker halverwege toe voor het
    carameliseerproces.

  2. Terwijl je wacht, stop de ui en knoflook in een blender en tot deze grof gehakt zijn. Voeg de bieten, quinoa, broodkruimels, barbecue saus, zout en peper toe en blend deze tot het helemaal gemixt is.

  3. Plaats een pan op een gemiddeld tot hoog vuur met een beetje kokosnoot olie en bak de burgers gedurende 10/12 minuten. Draai ze halverwege even om.

  4. Om je eigen veganistische burger saus te maken, mix de veganistische mayonaise, sriricha en mosterd in een kom. Leg de broodjes klaar en verdeel de burgers, uien en saus over de broodjes. Eet smakelijk!

Voedingswaarde facts

Hoeveelheid per portie

Calories 455
Total Fat 11g
Total Carbohydrates 68g
Protein 21g


Jennifer Blow

Jennifer Blow

Schrijver en Expert

Jennifer Blow is onze geregistreerde diëtist. Registered Associate Nutritionist - het Britse register van bekwame en gekwalificeerde voedingsprofessionals. Ze heeft een Bachelor of Science in Nutritional Science en een Master of Science in Research in Nutrition en is nu gespecialiseerd in het gebruik van sportsupplementen voor gezondheid en fitness, ondersteund met wetenschappelijk onderzoek.

Jennifer is geciteerd en genoemd als voedingsdeskundige in grote online publicaties, waaronder Vogue, Elle en Grazia. Dit door haar expertise in voedingswetenschap voor bewegen en gezond leven.

Haar ervaring strekt zich uit van het werken met de NHS (National Health Service) op voedingsinterventieproeven, tot specifiek wetenschappelijk onderzoek naar omega-3 vetzuursupplementen en ook het effect van fastfood op gezondheid, dat ze heeft gepresenteerd op de jaarlijkse Nutrition Society Conferentie. Jennifer is betrokken bij vele professionele ontwikkelingsevenementen om ervoor te zorgen dat haar kennis op het hoogste niveau blijft. Lees hier meer over Jennifer's ervaring.

In haar vrije tijd houdt Jennifer van wandelen en fietsen in de heuvels. In haar artikelen zul je zien dat ze ervan houdt om gezond eten aan te moedigen. Dat betekent echter zeker niet dat je een leven lang honger zult hebben.