Maak dit BBQ-bietenburger-recept in slechts 15 minuten.
Op zoek naar snelle veganistische maaltijdideeën? Dit bietenburgerrecept kan in 15 minuten worden voorbereid. Gegarneerd met een snelle doe-het-zelf hamburgersaus, maken deze het ultieme doordeweekse avonddiner.
Ingrediënten
Maakt: 4
Voor de burger:
• 1 kleine witte ui
• 2 teentjes knoflook
• 150 g gekookte rode biet
• 150 g gekookte quinoa
• 150g volkoren broodkruimels (u kunt eenvoudig toast mengen om broodkruimels te maken)
• 2-3 eetl. barbecuesaus
• Knijp zout en peper
Voor de rest:
• 4 hamburgerbroodjes
• 1 kleine witte ui (in ringen gesneden)
• 1 theelepel. Kokosolie
• 8 el. vegan mayonaise
• 1 theelepel. Sriracha of je favoriete hete saus
• ½ theelepel. mosterd
Methode
1. Maak eerst de gekarameliseerde uien. Bak de uienplakken van 1 witte ui op een laag tot middelhoog vuur met een scheutje olie gedurende 10-15 minuten, af en toe roerend. Voeg 1 el. half geraffineerde suiker om het karamelisatieproces te ondersteunen.
2. Plaats tijdens het wachten de ui en knoflook in een blender en pulseer tot ze grof zijn gehakt. Voeg rode biet, gekookte quinoa, paneermeel *, barbecuesaus, zout en peper toe en verwerk het geheel.
* Om je eigen snelle en gemakkelijke broodkruimels te maken, rooster je het brood gewoon tot diep goudbruin, maar niet verbrand, en mix de toast vervolgens in een keukenmachine tot je broodkruimels krijgt.
3. Zet een pan op middelhoog tot hoog vuur met de kokosolie en bak de hamburgers 10-12 minuten, tot halverwege omdraaien.
4. Om veganistische burgersaus te maken, meng je vegan mayonaise, Sriricha en mosterd in een kom. Pop de pasteitjes in broodjes, top met gekarameliseerde uien en maak af met veganistische hamburgersaus. Geniet!.