Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Vegan Fajitas | In 15-Minuten de ultieme Portobello Fajitas

Vegan Fajitas | In 15-Minuten de ultieme Portobello Fajitas
Jennifer Blow
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

Dit wordt je veganistische fajitasrecept voor doordeweekse avonden.

Wist je dat Portobello-paddenstoelen de perfecte match voor veganistische fajita's zijn? Maak dit veganistische diner in 15 minuten voor een heerlijke en snelle veganistische maaltijd!

Wil je extra eiwitten? Probeer wat bruine bonen toe te voegen voor een extra eiwitpunch die ook boordevol vezels, vitamine B1, magnesium en ijzer zit.

Ingrediënten

Porties: 2

  • 1 eetl. Kokosolie
  • 2 paprika (in plakjes)
  • 1 witte ui (in plakjes)
  • 4 Portobello-champignons (in plakjes)
  • Fajita kruiden specerijen: ½ theelepel. paprika, 1 theelepel. chilipoeder, ½ theelepel. knoflookpoeder, ½ theelepel. komijn
  • 1 eetl. sojasaus
  • Goede handvol ingelegde en gesneden jalapeñopepers
  • 6 kleine volkoren tortilla's
Optionele toppings:
  • Guacamole (bekijk hier ons favoriete recept)
  • Tomatensalsa

Methode

1. Verhit een grote pan op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de kokosolie toe en voeg de gesnipperde uien en paprika toe zodra deze gesmolten zijn. Bak 8-10 minuten tot de groenten zacht worden, roer dan door de kruiden en bak nog 2 minuten, af en toe roerend.

2. Voeg de Portobello-champignons en sojasaus toe aan het mengsel en bak tot ze bruin zijn - dit duurt ongeveer 4-6 minuten.

3. Verwarm de tortilla's in de oven gedurende 5-10 minuten of in de magnetron op vol vermogen gedurende 30 seconden zodra ze bruin zijn. Vul de tortilla's met je Portobello fajita-mix en bedek met jalapeñopepers, guacamole en salsa. Perfectie!

Voedingswaarde informatie

Calorieën439
Totaal vet15g
Totaal koolhydraten35g
Eiwit12g
Jennifer Blow
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

Jennifer Blow is onze geregistreerde diëtist. Registered Associate Nutritionist - het Britse register van bekwame en gekwalificeerde voedingsprofessionals. Ze heeft een Bachelor of Science in Nutritional Science en een Master of Science in Research in Nutrition en is nu gespecialiseerd in het gebruik van sportsupplementen voor gezondheid en fitness, ondersteund met wetenschappelijk onderzoek.

Jennifer is geciteerd en genoemd als voedingsdeskundige in grote online publicaties, waaronder Vogue, Elle en Grazia. Dit door haar expertise in voedingswetenschap voor bewegen en gezond leven.

Haar ervaring strekt zich uit van het werken met de NHS (National Health Service) op voedingsinterventieproeven, tot specifiek wetenschappelijk onderzoek naar omega-3 vetzuursupplementen en ook het effect van fastfood op gezondheid, dat ze heeft gepresenteerd op de jaarlijkse Nutrition Society Conferentie. Jennifer is betrokken bij vele professionele ontwikkelingsevenementen om ervoor te zorgen dat haar kennis op het hoogste niveau blijft. Lees hier meer over Jennifer's ervaring.

In haar vrije tijd houdt Jennifer van wandelen en fietsen in de heuvels. In haar artikelen zul je zien dat ze ervan houdt om gezond eten aan te moedigen. Dat betekent echter zeker niet dat je een leven lang honger zult hebben.

myprotein