Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Recept voor graanvrije hamkroketten | Paleo vriendelijk

Recept voor graanvrije hamkroketten | Paleo vriendelijk
Myprotein
Schrijver en Expert1 jaar Ago
Bekijk het profiel van Myprotein

De kroket is een echte favoriet over de hele wereld, maar wist je dat je gemiddelde kroket vol zit met vet en verwerkte koolhydraten?

Onze gemakkelijke, graanvrije versie is gebakken om het vetgehalte te minimaliseren en gebruikt kokosmeel in plaats van tarwebloem, zodat je zonder schuldgevoel van deze heerlijke snack kunt genieten! En de bonus? Het is Paleo-vriendelijk!

Serveren
15 porties

Ingrediënten

  • 2 tl Kokosnootolie
  • 60 g boter
  • 40 g kokosmeel
  • 500 ml warme melk
  • 100 g gerookte Spaanse ham (in blokjes gesneden)
  • 1/2 kleine witte ui (in blokjes gesneden)
  • 1 Geraspte Nootmuskaat
  • 1 snufje zwarte peper
  • 2 geklopte eiwitten
  • 50 g geraspte harde kaas
  • 50 g amandelen

Instructies

1.

Smelt de olie en boter in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak ongeveer 2 minuten tot ze beginnen te zweten, voeg dan de ham toe en bak nog een minuut.

 

2.

Draai het vuur laag en roer langzaam het kokosmeel erdoor en blijf roeren gedurende 3-4 minuten.

 

3.

Haal van het vuur en voeg geleidelijk de hete melk toe, onder voortdurend roeren. Zet de pan weer op het vuur en roer nog 6-8 minuten totdat de bechamel begint in te dikken.

 

4.

Als je kaas gebruikt, roer deze dan nu door de zwarte peper en nootmuskaat. Haal de bechamel van het vuur en giet in een kom. Laat afkoelen, dek af met huishoudfolie en zet het mengsel minimaal 2 uur in de koelkast.

 

5.

Maak terwijl je wacht het paneermeel door alle ingrediënten voor het paneermeel door elkaar te mengen.

 

6.

Als de bechamel is afgekoeld, doe je een beetje bloem op je handen en rol je lepels van het mengsel in cilinders. Doop ze elk in het losgeklopte ei en rol ze door paneermeel.

 

7.

Besprenkel of besprenkel elke kroket met een beetje olijfolie, leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat en bak hem 15-20 minuten op 180°C. Draai hem een ​​paar keer om zodat elke kant krokant wordt.

 

8.

Serveer met een dip naar keuze en geniet!

Voedingswaarde informatie

Calorieën105
Totaal koolhydraten9g
Eiwit5g
Myprotein
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Myprotein
myprotein