0 Winkelmandje

Er zijn op dit moment geen producten in jouw winkelmandje

Recepten

Pumpkin Thai Red Curry

Halloween is misschien voorbij, maar onze liefde voor pompoenen leeft voort.

Op zoek naar een smakelijke manier om die overgebleven pompoenen te gebruiken? De Thaise rode curry van Niall Kirkland is een heerlijk hartige wintermaaltijd om die donkere avonden op te warmen.

Gemaakt met veel knoflook, gember, verse chili en een paar eetlepels rijke, aromatische Thaise rode currypasta – is het een smaaksensatie die je van binnenuit doet gloeien.

Bovendien is het recept van Niall geweldig om overgebleven groenten op te maken, gooi het gewoon samen met de broccoli in de pan voor een voedzame boost die heerlijk smaakt.

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 600 g pompoen (geschild en in blokjes)
  • 1 eetl. Kokosnootolie
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 1 rode chili (fijngehakt)
  • 3 teentjes knoflook (geplet)
  • Stukje gember ter grootte van een duim (fijngehakt)
  • 2 eetlepels. Thaise rode currypasta
  • 400 ml kippenbouillon
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 theelepel. kurkuma
  • Een snufje chilipoeder
  • 1 broccoli (roosjes verwijderd van de steel)
  • Zout en peper

Serveer met:

  • Basmati rijst
  • Gehakte koriander

Methode

  1. Schil en snijd eerst je pompoen in grote stukken.
  2. Verhit de kokosolie in een grote, diepe pan en voeg de ui toe.
  3. Bak 5 minuten, voeg dan de chili, knoflook en gember toe en kook nog 2-3 minuten, onder regelmatig roeren.
  4. Voeg de currypasta toe, roer goed en bak 1 minuut.
  5. Voeg nu de pompoenbrokjes toe aan de pan met een scheutje water, giet de pompoen in de currypasta en voeg dan groentebouillon en kokosmelk toe.
  6. Roer goed en breng aan de kook. Laat 15 minuten koken.
  7. Voeg de kurkuma en chilipoeder toe, breng op smaak en roer goed.
  8. Voeg de broccoliroosjes toe, dek af en laat 3-4 minuten stomen.
  9. Proef opnieuw en breng indien nodig op smaak. Serveer met basmatirijst en garneer met koriander – geniet ervan!

Probeer deze winter recepten ook:

Classic Shakshuka | Mood-Boosting Foods

Recepten

Classic Shakshuka | Mood-Boosting Foods

2020-10-22 06:00:48van Lauren Dawes

Stuffed Peppers With Beef Mince & Bulgur Wheat | Mood-Boosting Foods

Recepten

Stuffed Peppers With Beef Mince & Bulgur Wheat | Mood-Boosting Foods

2020-10-06 14:00:14van Lauren Dawes

Mexican Hot Chocolate | Mood-Boosting Foods

Recepten

Mexican Hot Chocolate | Mood-Boosting Foods

2020-10-27 06:00:18van Lauren Dawes

Pumpkin Thai Red Curry

Voedingswaarde facts

Hoeveelheid per portie

Calorieën 171kcal 90 Calorieën uit vetten
% Dagelijkse hoeveelheid *
Aantal vet10,5g15%
Aantal koolhydraten22g7%
Eiwitten7,4g14%


Lauren Dawes

Lauren Dawes

Schrijver en Expert

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.