Recepten

Luchtige pannenkoeken in Japanse stijl | Eiwitrijk pannenkoeken recept

Jiggly, donzige pannenkoeken in Japanse stijl? Klinkt amazing.

Hier is een recept dat je MOET proberen op deze pancake day. Je hebt waarschijnlijk eerder Japanse soufflépannenkoeken op je social media feeds gezien, maar we durven te wedden dat je niet dacht dat het mogelijk was om ze thuis zelf te maken, toch?

Nou, dat is waar @healthy_floflo hier is om ons allemaal ongelijk te bewijzen. Ze is nooit iemand die terugdeinst voor een keukenuitdaging en ze heeft hard gewerkt om dit ongelooflijke eiwitrijke Japanse pannenkoekrecept te perfectioneren. Vergeet die doorweekte pannenkoeken die je elk jaar tevoorschijn haalt met de vertrouwde oude citroen-suiker-combinatie en trakteer jezelf op deze.

Dik, luchtig en met een bevredigende jiggle, deze Japanse pannenkoeken zijn iets speciaals. Oh, en ze zijn gemaakt om te worden afgewerkt in onze suikervrije maple siroop.

Laat je niet afschrikken door het aantal stappen in de methode, Flo belooft dat het niet zo ingewikkeld is als je misschien denkt – het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de eiwitten koud zijn voordat je ze opklopt en dat je de pannenkoeken laag en traag kookt. Het resultaat is het 100% waard.

Serveert 1

 

Ingrediënten


Methode

1. Scheid eerst de eiwitten van de dooier. Om dit recept het beste te laten werken, moet je gekoelde eieren hebben, dus zorg ervoor dat ze een nacht in de koelkast zijn bewaard.

2. Voeg vervolgens de dooiers, bloem, eiwitpoeder en melk toe aan een kom en mix tot je een glad beslag krijgt. Zet opzij.

3. Klop in een andere kom het eiwit tot ze heel stijf zijn (een goede manier om dit te meten is als je de kom ondersteboven zet, ze moeten blijven plakken en mogen er niet uit vallen). Voeg hier een paar druppels citroensap toe, omdat dit blijkbaar kan helpen om het wit langer schuimig te houden.

4. Breng nu de eiwitten over in het beslagmengsel en vouw het voorzichtig samen om zoveel mogelijk lucht binnen te houden – pas op dat je niet te veel mengt.

5. Doe dit luchtige pannenkoekenbeslag in een spuitzak en knijp voorzichtig een pannenkoek uit in een koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur. Je wilt blijven toevoegen aan de pannenkoek, zodat je een echt dikke, hoge pannenkoek maakt in plaats van een bredere uitgespreide. Je zou genoeg mengsel moeten hebben om 2 van deze dikke pannenkoeken te maken. Als je geen spuitzak hebt, kun je dit doen door het mengsel er gewoon uit te lepelen, het effect wordt alleen wat rommeliger.

6. Kook op laag vuur (minimale stand kookplaat) ongeveer 5-7 minuten aan de eerste kant. Voeg een paar druppels water toe aan de pan en dek gedurende deze tijd af met het deksel om stoom te creëren.

7. Draai om en bak de andere kant voor dezelfde tijd.

8. Serveer met veel suikervrije maple siroop.

Op zoek naar meer pancake recepten?

BEKIJK DIT OOK:

Blueberry & Butterscotch Protein Pancakes

Recepten

Blueberry & Butterscotch Protein Pancakes

2020-02-25 06:00:47van Lauren Dawes

Fluffy Bubble Tea Protein Pancakes | Taiwanese lekkernij

Recepten

Fluffy Bubble Tea Protein Pancakes | Taiwanese lekkernij

2019-10-30 06:00:41van Lauren Dawes

Deze pancakes - met slechts 4 ingrediënten- zijn verrukkelijk

Recepten

Deze pancakes - met slechts 4 ingrediënten- zijn verrukkelijk

2019-02-23 13:31:22van Jennifer BlowLauren Dawes

Lauren Dawes

Schrijver en Expert

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.