Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Homemade Fish Finger Sandwich

Homemade Fish Finger Sandwich
Lauren Dawes
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Op sommige dagen heb je alleen comfort food uit je kindertijd nodig.

We weten niet precies wat een fish finger sandwich zo verdomd goed doet smaken, maar het valt niet te ontkennen dat ze voor puur geluk kunnen zorgen. Simple carb-y pleasure at its best.

Dit onfeilbare, zelfgemaakte recept van Niall Kirkland is een gemakkelijke manier om je fix te krijgen met de juiste stevige, vissticks en alle heerlijke extra's die je maar wilt. Vergeet dat slappe aanbod in het diepvriesgedeelte, je zult daar nooit meer heen gaan als je dit eenmaal hebt geprobeerd.

Het is de perfecte lunch of avondmaaltijd om die sombere, grijze dagen op te fleuren - het kost je geen tijd om samen te stellen en zal je zeker goed vullen. Oh, en het bevat ook meer dan 40 g eiwit. Winnen.

2 porties

https://youtu.be/rlumGuP1qok

Ingrediënten

Voor de vissticks:

  • 2 kabeljauwfilets
  • Zout en peper om op smaak te brengen
  • 100 g paneermeel
  • 2 eieren (geslagen)
  • 50 g bloem
  • 1 eetl. kokosnootolie
Voor de tartaarsaus:
  • 1 volle eetl. Griekse yoghurt
  • 1 eetl. lichte mayonaise
  • Zest van 1 citroen
  • Knijp citroensap uit
  • 2 eetlepels. gehakte peterselie
Serveren:
  • 4 dikke sneden brood (of probeer pitabroodjes als je het lichter wilt houden)
  • Gemengde bladsalade
  • Cherry-tomaten

Methode

  1. Snijd eerst je kabeljauwfilets in thick fingers. Kruid goed en zet apart.
  2. Breng het paneermeel op smaak met peper en zout en meng goed. Bestrijk nu de kabeljauwsticks met bloem, daarna de eierwas en dan het paneermeel en zorg ervoor dat alle kanten goed bedekt zijn.
  3. Verhit de kokosolie in een pan met antiaanbaklaag en voeg je vissticks toe. Bak 4-5 minuten aan de ene kant, draai om en herhaal aan de andere kant.
  4. Ze moeten na tien minuten gaar zijn, maar je kunt ook 5-10 minuten extra bakken in de oven om er zeker van te zijn dat ze gaar zijn.
  5. Meng alle ingrediënten van de tartaarsaus in een kleine kom.
  6. Bouw je fish finger sandwich - en duik er dan in!

Voedingswaarde informatie

Calorieën614
Totaal vet20g
Totaal koolhydraten65g
Eiwit42g
Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein