Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Eiwit Cheesecake Recept | Caloriearme cheesecake

Eiwit Cheesecake Recept | Caloriearme cheesecake
Jennifer Blow
Schrijver en Expert1 jaar Ago
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

Dit macrovriendelijke dessert gaat je favoriete eiwitcheesecakerecept worden!

Hier is ons recept voor een eiwitrijke, koolhydraatarme en vetarme eiwitcheesecake, zodat je een cake hebt zonder je fitnessdoelen op te offeren.

Ingrediënten

Voor dit eiwitcheescake-recept is gelatine het essentiële ingrediënt dat je nodig hebt. Voor de presentatie kun je het beste een mini-cakevorm gebruiken met een verwijderbare bodem, maar elk klein gerecht dat je vindt, is prima.

Porties: 4

Voor de basis

  • 3 gewone knapperige broodjes
  • 1 eetl. pindakaas
  • 2 theel. melk (naar keuze)
  • 1 eetl. griekse yoghurt

Voor de vulling

  • 1 pakje gelatine opgelost in 30 ml melk (naar keuze)
  • 250 g kwark
  • 2 eetlepels. Griekse yoghurt
  • 2 eiwitten
  • 2 scoops Impact Whey Protein (in je favoriete smaak)
  • 10 druppels Vanille Flavdrops

Instructies

1.

Verkruimel je knapperige broodkoekjes in een kom zoveel mogelijk. Eenmaal geplet, meng er een bolletje whey door.

 

2.

Voeg pindakaas toe aan het mengsel, zorg ervoor dat je de pindakaas er goed doorheen mengt. Dit vereist veel pureren en persen met de achterkant van je lepel.

 

3.

Voeg melk toe en 1 eetl. Griekse yoghurt en meng goed.

 

4.

Leeg de basismix in een blik of schaal. Druk met je handen of de achterkant van een lepel het mengsel naar beneden tot het plat en aan elkaar plakt.

 

 

5.

Combineer in een kom je kwark, Griekse yoghurt en whey en meng goed.

6.

Leeg de gelatine in een steelpan (als je ervoor kiest om een ​​fruitige cheesecake-vulling te maken, probeer dan een suikervrije gelei met een smaakje). Voeg melk toe samen met een scheutje kokend water en verwarm zachtjes terwijl je roert. Het duurt niet lang (minder dan een minuut) voordat de gelatine in de melk is opgelost.

 

7.

Meng de vloeistof door je vulmengsel.

 

8.

Klop in een aparte kom een ​​eiwit tot het luchtig is (het is sneller om een ​​elektrische garde te gebruiken en zorg ervoor dat er geen dooier is). Spatel het luchtige eiwit door de vulling.

 

9.

Giet de vulling op de bodem en zet ongeveer een uur in de koelkast.

 

10.

Haal uit de koelkast, snijd in plakjes en verslind.

Voedingswaarde informatie

Calorieën180
Totaal vet4g
Totaal koolhydraten10g
Eiwit25g
Jennifer Blow
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

Jennifer Blow is onze geregistreerde diëtist. Registered Associate Nutritionist - het Britse register van bekwame en gekwalificeerde voedingsprofessionals. Ze heeft een Bachelor of Science in Nutritional Science en een Master of Science in Research in Nutrition en is nu gespecialiseerd in het gebruik van sportsupplementen voor gezondheid en fitness, ondersteund met wetenschappelijk onderzoek.

Jennifer is geciteerd en genoemd als voedingsdeskundige in grote online publicaties, waaronder Vogue, Elle en Grazia. Dit door haar expertise in voedingswetenschap voor bewegen en gezond leven.

Haar ervaring strekt zich uit van het werken met de NHS (National Health Service) op voedingsinterventieproeven, tot specifiek wetenschappelijk onderzoek naar omega-3 vetzuursupplementen en ook het effect van fastfood op gezondheid, dat ze heeft gepresenteerd op de jaarlijkse Nutrition Society Conferentie. Jennifer is betrokken bij vele professionele ontwikkelingsevenementen om ervoor te zorgen dat haar kennis op het hoogste niveau blijft. Lees hier meer over Jennifer's ervaring.

In haar vrije tijd houdt Jennifer van wandelen en fietsen in de heuvels. In haar artikelen zul je zien dat ze ervan houdt om gezond eten aan te moedigen. Dat betekent echter zeker niet dat je een leven lang honger zult hebben.

myprotein