Gooi je meal prep eens om met onze Aziatisch geïnspireerde pindakaaskip.
Ingrediënten
Voor de kip:
- 5 eetl. Pindakaas
- 50 ml sinaasappelsap
- 3 eetl. Suikervrije siroop (Maple)
- 3 eetl. sojasaus
- 1 duim gember (geraspt)
- 3 kipfilets
Voor de salade:
- 2 komkommers (spiraalvormig of in dunne plakjes)
- 2 wortelen (spiraalvormig of in dunne plakjes)
Salade dressing:
- 2 eetlepels. Suikervrije siroop (Maple) of ahornsiroop
- 4 eetl. sojasaus
- 2 eetlepels. sesamolie (als je dit niet hebt, vervang het dan door je favoriete olie of ga zonder om het vetgehalte te verminderen)
Serveer met:
- 30 g (droog gewicht) bruine/basmatirijst per maaltijd
Method
Verwarm de oven voor op 200°C of 180°C voor heteluchtoven.
Klop pindakaas, 100 ml heet water en sinaasappelsap tot een glad mengsel en voeg dan de siroop, sojasaus en gember toe. Opzij zetten.
Kruid en schroei de kipfilets door ze op hoog vuur met een antiaanbakpan gedurende 3 minuten aan elke kant te bakken, vervolgens over te brengen naar een braadpan en de kip goed te bedekken met de pindakaassaus.
Bak gedurende 20 minuten.
Maak tijdens het wachten de saladedressing door de siroop, soja, sesamolie en zaden samen te kloppen en combineer met de spiraalvormige komkommer en wortelen.
Als de kip gaar is, doe je deze in maaltijdboxen en serveer je met de salade en bruine rijst. Drie dagen lunch meal prep geregeld!
Voedingswaarde facts
Hoeveelheid per portie
Calorieën | 489 |
---|---|
Aantal vet | 20g |
Aantal koolhydraten | 39g |
Eiwitten | 40g |