Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Eenvoudige maaltijd idee | Aziatische Pindakaas Sesam Kip

Eenvoudige maaltijd idee | Aziatische Pindakaas Sesam Kip
Jennifer Blow
Schrijver en Expert1 jaar Ago
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

Gooi je meal prep eens om met onze Aziatisch geïnspireerde pindakaaskip.

Ingrediënten

Voor de kip:

Voor de salade:

  • 2 komkommers (spiraalvormig of in dunne plakjes)
  • 2 wortelen (spiraalvormig of in dunne plakjes)

Salade dressing:

  • 2 eetlepels. Suikervrije siroop (Maple) of ahornsiroop
  • 4 eetl. sojasaus
  • 2 eetlepels. sesamolie (als je dit niet hebt, vervang het dan door je favoriete olie of ga zonder om het vetgehalte te verminderen)

Serveer met:

  • 30 g (droog gewicht) bruine/basmatirijst per maaltijd

Instructies

1.

Verwarm de oven voor op 200°C of 180°C voor heteluchtoven.

 

 

 

2.

Klop pindakaas, 100 ml heet water en sinaasappelsap tot een glad mengsel en voeg dan de siroop, sojasaus en gember toe. Opzij zetten.

3.

Kruid en schroei de kipfilets door ze op hoog vuur met een antiaanbakpan gedurende 3 minuten aan elke kant te bakken, vervolgens over te brengen naar een braadpan en de kip goed te bedekken met de pindakaassaus.

4.

Bak gedurende 20 minuten.

 

5.

Maak tijdens het wachten de saladedressing door de siroop, soja, sesamolie en zaden samen te kloppen en combineer met de spiraalvormige komkommer en wortelen.

 

6.

Als de kip gaar is, doe je deze in maaltijdboxen en serveer je met de salade en bruine rijst. Drie dagen lunch meal prep geregeld!

Voedingswaarde informatie

Calorieën489
Totaal vet20g
Totaal koolhydraten39g
Eiwit40g
Jennifer Blow
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

Jennifer Blow is onze geregistreerde diëtist. Registered Associate Nutritionist - het Britse register van bekwame en gekwalificeerde voedingsprofessionals. Ze heeft een Bachelor of Science in Nutritional Science en een Master of Science in Research in Nutrition en is nu gespecialiseerd in het gebruik van sportsupplementen voor gezondheid en fitness, ondersteund met wetenschappelijk onderzoek.

Jennifer is geciteerd en genoemd als voedingsdeskundige in grote online publicaties, waaronder Vogue, Elle en Grazia. Dit door haar expertise in voedingswetenschap voor bewegen en gezond leven.

Haar ervaring strekt zich uit van het werken met de NHS (National Health Service) op voedingsinterventieproeven, tot specifiek wetenschappelijk onderzoek naar omega-3 vetzuursupplementen en ook het effect van fastfood op gezondheid, dat ze heeft gepresenteerd op de jaarlijkse Nutrition Society Conferentie. Jennifer is betrokken bij vele professionele ontwikkelingsevenementen om ervoor te zorgen dat haar kennis op het hoogste niveau blijft. Lees hier meer over Jennifer's ervaring.

In haar vrije tijd houdt Jennifer van wandelen en fietsen in de heuvels. In haar artikelen zul je zien dat ze ervan houdt om gezond eten aan te moedigen. Dat betekent echter zeker niet dat je een leven lang honger zult hebben.

myprotein