Wil je een eiwitrijk lunchidee om je wekelijkse meal prep te upgraden?
Of je nu vlees helemaal uit je dieet hebt geschrapt of gewoon wilt proberen het te verminderen, deze heerlijke teriyaki-noedels met crispy tofu zijn daarvoor perfect en zullen je de rest van de dag een vol gevoel geven.
Verpakt met een zinderende smaak, veel groenten en een lading plantaardige eiwitten, is dit een voedzame, macrovriendelijke optie om je lunch spannend en gezond te houden.
Serveert 4
Ingrediënten
Voor de teriyakisaus:
- 70 ml sojasaus
- 2 eetlepels. bruine suiker
- 1 theelepel. gember (fijngehakt)
- 1 theelepel. knoflook (fijngehakt)
- 1 theelepel. sesamzaadolie
- 1 eetl. honing
- 3 eetl. mirin (kan worden geruild voor rijstwijnazijn)
- 2 theel. maizena (gemengd met een scheutje koud water)
Voor de krokante tofu:
- 1 blok tofu
- 3 eetl. sojasaus
- 50 g maizena
- 1 eetl. kokosnootolie
Voor de roerbak:
- 1 eetl. kokosnootolie
- 1 wortel (in luciferreepjes gesneden)
- 1 broccoli (roosjes van de steel gesneden)
- 4 nesten eiernoedels
- Om te garneren: lente-uitjes (gesnipperd)
Methode
1. Maak eerst de teriyakisaus door de sojasaus, bruine suiker, knoflook, gember, sesamolie, honing, mirin (of rijstwijnazijn) en het maizenamengsel in een kleine kom te mengen. Roer goed zodat alle ingrediënten gelijkmatig worden gemengd.
2. Voeg vervolgens 3 eetlepels sojasaus en 50 g maïzena toe aan twee aparte kommen. Snijd je tofu in blokjes, dompel elk stuk vervolgens in sojasaus en vervolgens in maïzena, zorg ervoor dat elk stukje bedekt is voordat je het opzij zet.
3. Verhit de kokosolie in een pan of wok met antiaanbaklaag en voeg vervolgens gecoate tofu toe aan de pan om te koken, roer en draai elke 1-2 minuten, tot ze krokant en goudbruin zijn. Verwijder en zet opzij.
4. Breng een grote pan water aan de kook en kook de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Verhit vervolgens de resterende kokosolie in de pan en voeg de wortel en broccoli toe. Roerbak 5 minuten tot ze een beetje zacht zijn en haal ze dan uit de pan.
6. Voeg teriyakisaus toe aan de pan, kook op laag vuur tot de saus begint te borrelen en indikt. Als je tevreden bent met de consistentie van de saus, voeg je de uitgelekte eiernoedels toe aan de pan. Gooi noedels om in teriyakisaus te coaten, voeg dan wortel en broccoli toe en gooi om te combineren.
7. Verdeel de teriyaki noedels over 4 meal prep boxes, serveer er krokante tofu bovenop en garneer met lente-uitjes. En je bent klaar!