Bloemkool-knoflookbrood zal je cravings binnen no-time stoppen..
Ga je low carb, maar kan je je geen leven voorstellen zonder je favoriete kaasachtige knoflookbrood? Probeer dan eens bloemkool knoflookbrood! Dit koolhydraatarme, eiwitrijke, kaasachtige gerecht zal je go-to-recept zijn om je trek in junkfood te stillen, minus het schuldgevoel.
- Porties
- 10
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 2 grote eieren
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1/2 gedroogde oregano
- 200 g eiwitrijke kaas
- snufje zout
- snufje zwarte peper
- Handje peterselie (gehakt)
Method
Verwarm de oven voor op 220 °C. Hak de bloemkool grof en doe deze in een blender, en verwerk tot het lijkt op de consistentie van rijst. Breng over naar een magnetronbestendige kom, dek af met huishoudfolie en zet in de magnetron op de hoogste stand gedurende 5-6 minuten.
Giet het overtollige water af door een zeef en leg de bloemkool op een kaasdoek. Knijp het resterende water eruit en doe de uitgedroogde bloemkool terug in een mengkom.
Voeg eieren, knoflook, oregano, 150 g eiwitrijke kaas, zout en peper toe en mix tot alles goed gemengd is.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit over met een caloriearme spray. Voeg het bloemkoolmengsel toe en dep het in de vorm van je knoflookbroodkorst.
Bak in 20-25 minuten goudbruin.
Strooi de overgebleven eiwitrijke kaas en peterselie erover en gril ze 5 minuten op de hoogste stand.
Voedingswaarde facts
Hoeveelheid per portie
Calorieën | 71 |
---|---|
Aantal vet | 2g |
Aantal koolhydraten | 3g |
Eiwitten | 10g |