Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Bessen Chocolade Chia Bites

Bessen Chocolade Chia Bites
Lauren Dawes
Schrijver en Expert1 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Op zoek naar een makkelijke, heerlijk smakende snack? Je moet deze absoluut proberen.

Als je merkt dat je op zoek bent naar lekkere kleine lekkernijen om de dag door te komen, ben je niet de enige. Een goed getimede snack kan je door zoveel uitdagingen, vergaderingen, klusjes en trainingen helpen.

Deze chia bites met bessen van @healthy_floflo zijn zo goed in het bevredigen van je zoete cravings zonder te resulteren in een totale uitspatting in het gangpad van de koekjessupermarkt. Altijd een overwinning.

Je hebt maar 5 ingrediënten nodig. En deze zijn ook volledig plantaardig, waardoor dit een geweldige veganistische, glutenvrije snack is om op terug te vallen.

De combinatie van een scherp bessencentrum en een rijke chocoladeachtige coating is echt een schot in de roos. Maak een batch en ontdek zelf waarom deze zo geweldig zijn..

Maakt 2

https://youtu.be/IU1ZbPEGBLQ

Ingrediënten

  • 250 g bevroren bessen
  • 2 el Biologische Chia Superzaden
  • 2 el ahornsiroop
  • 100 g donkere chocolade
  • 2 tl 100% kokosolie

Instructies

1.

Doe het bevroren fruit in een kom en voeg, zodra het fruit wat zachter is, de chiazaden en ahornsiroop toe.

2.

Gebruik een vork om de ingrediënten aan te drukken en te pureren, goed mengend.

3.

Zet een snijplank klaar met wat bakpapier erop (dit maakt de volgende stap makkelijker) en schep er een eetlepel van de chiamix op zodat er een schijf ontstaat. Je zou genoeg mengsel moeten hebben om ongeveer 10 bites te maken.

4.

Bevries gedurende 1-2 uur of tot het stevig is.

5.

Smelt ondertussen de pure chocolade – hiervoor voegt Flo 2 theelepels kokosolie toe aan 100g gehakte pure chocolade. Magnetron gedurende 1 minuut en 30 seconden, stop om de 30 seconden met roeren.

6.

Haal de chia bites uit de vriezer en dip ze in de chocolade. Gebruik een vork om te helpen en alle kanten te bedekken. Toptip: probeer dit onderdeel zo snel mogelijk te doen, want de chocolade zal vrij snel stollen.

7.

Leg de met chocolade omhulde schijven op je met bakpapier beklede bakplaat. Flo sprenkelt dan extra chocolade over de hapjes als versiering, maar dit is geheel optioneel.

8.

Zet terug in de vriezer voor 1-2 uur zodat de chocolade kan opstijven.

9.

Eet ze direct uit de vriezer voor een knapperige bite of – zoals Flo het liefst heeft – laat ze 10 minuten buiten de vriezer staan zodat het middelste stuk zachter is.

Voedingswaarde informatie

Calorieën91
Totaal vet4g
Totaal koolhydraten11g
Eiwit1g
Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein