Op zoek naar wat pit in je leven? Deze taco’s zorgen daar zeker voor.
Niall Kirkland heeft weer een geweldig idee in de keuken tot leven gebracht. Geladen met gebakken zoete aardappel, afgebrokkelde feta, pittige salsa, chili-limoen-zure room, knapperige geraspte sla en veel hete saus – zijn deze softshell-taco’s een smaakexplosie waar je geen genoeg van kunt krijgen.
Wij kunnen niet meer wachten….
Maakt 10
Ingrediënten
- 400 g zoete aardappel (geschild en in kleine blokjes gesneden)
- 1 eetl. kokosnootolie
- 1 theelepel. komijn
- 1 theelepel. gerookte paprika
- ½ theelepel. chilipoeder
Voor de salsa:
- 10 kerstomaatjes (fijngehakt)
- ½ rode ui (fijngehakt)
- 1 Spaanse peper (zonder zaadjes en fijngehakt)
- ½ limoen (geperst)
- 2 eetlepels. koriander (fijngehakt)
Chilli-lime soured cream:
- 200 ml magere zure room
- ½ theelepel. knoflook poeder
- ¼ theelepel. chilipoeder
- ½ limoen (geperst)
To serve:
- 10 zachte tacoschelpen
- 50 g feta (verkruimeld)
- Versnipperde sla
- 1 kleine avocado (in blokjes gesneden)
- 1 rode ui (in plakjes)
- Handvol koriander
- Sambal (optioneel)
Methode
- Verwarm je oven voor op 200 ° C / 400 ° F.
- Voeg de blokjes zoete aardappel toe aan een grote ovenschaal en bestrijk ze met kokosolie, komijn, paprika, chilipoeder en kruid goed.
- Bak je zoete aardappelen 25 minuten, tot ze zacht zijn.
- Meng ondertussen je salsa-ingrediënten en chilli-lime soured cream in aparte kommen en zet apart. Bereid de rest van je toppings en garnituren voor.
- Zodra de zoete aardappelen zijn gebakken, haal ze uit de oven.
- Bereid je tacoschelpen op een bakplaat, voeg een laagje zoete aardappel toe en bestrooi met feta. Bak ongeveer 5 minuten tot de feta zacht is.
- Haal uit de oven, voeg je salsa, sla, avocado en cream toe en maak af met plakjes rode ui, koriander en hete saus (als je het aandurft). Geniet!