Recepten

8 recepten voor je barbecue die geen standaardburgers zijn

Met het warme weer, zoeken we rond om onze beste barbecuerecepten te vinden. Ben je wel een echte hollander als je niet de barbecue uitrijdt zodra de zon opkomt?

Maar voor ons kan een barbecue zoveel meer zijn dan gewone hamburgers en worsten. We zetten onze favoriete maaltijden graag om in barbecuevriendelijke lekkernijen, en natuurlijk draait het allemaal om de sides. We willen salades, pasta, brood, aardappelen – noem maar op.

Let op: bbq thuis én verantwoord.

Homemade Smash Burgers

Ik zei al dat we niet over standaardburgers gaan, en je zult nu zien wat ik bedoel. Onze smashburgers zijn allesbehalve gewoon. We hebben de saus, de toppings, de kaas. Rol wat vlees uit, sla het in een stapelbare pasteivorm en gooi het op de bbq. En alsjeblieft, ik smeek je, vergeet de kaas niet.

Recept hier.

Bangin’ BBQ Bieten Burgers

Vlees hoeft niet het belangrijkste ingrediënt te zijn. En deze knallende BBQ-bietenburgers bewijzen het. Maak je geen zorgen over je macro’s – je zult nog steeds blij zijn met 21 g plantaardige eiwitten en een aantal zeer tevreden smaakpapillen.

Recept hier.

Mozzarella-stuffed Burgers

Om het hamburgergedeelte van het menu af te ronden, gaan we cheesy. Soms is een plakje bovenop de pastei gewoon niet genoeg. Waarom prop je je hamburgers er niet vol mee? Het draait allemaal om die vezelige kaas, hmm…

Recept hier.

Chicken Curry Gyros

Vervolgens is het tijd voor een ultiem smaakfeest – een fusie van een van de beste Griekse gerechten met een Indiase twist. Ga marineren, gooi je kippendijen op de barbecue en serveer rechtstreeks in je geladen flatbread. Gegarandeerde publiekstrekker.

Recept hier.

Chimichurri Steak Flatbreads

De opwinding stopt daar niet. We komen warm binnen met een voorproefje van Zuid-Amerika. Chimichurri is een frisse, ongekookte saus waar Argentijnen gek op zijn. Het is de perfecte smaakmaker voor gegrild vlees. En dat kunnen ze goed, heel goed…

Recept hier.

Chipotle Chicken Salad

We kunnen gewoon niet aankomen met trieste salades. Er is niets erger dan verontschuldigend gerangschikte slablaadjes en komkommer. We kunnen beter dan dat.

Deze salade is omhuld met een ongelooflijke avocadodressing. Het is zo goed dat het zelfs de schijnwerpers kan stelen van de met mozzarella gevulde hamburgers. Grill voor extra pit je kip op de barbecue.

Recept hier.

Sizzling Skewers 3 ways

Sriracha-garnalen, honing- en knoflookkip en groenten- en halloumi-spiesjes. Er is een optie voor iedereen. Ze vormen de perfecte aanvulling op elk bord, hoe vol het al is.

Recept hier.

“Green Goddess” Salade

Als je op zoek bent naar een eenvoudige en eenvoudige salade, blijf dan zoeken. Dit is verre van dat. Natuurlijk, het is eenvoudig, maar het is ook knapperig en boordevol smaak.

Recept hier.

Bericht om mee naar huis te nemen

Ik hoop dat deze recepten je hebben geïnspireerd om je barbecue te mixen. De weersvoorspelling ziet er goed uit voor de komende weken, dus er is geen excuus om niet voorbereid te zijn. De barbecuegrill zal veel gebruikt worden…

Op zoek naar meer recepten?

BEKIJK DIT OOK:

21 gezonde lunchrecepten | Refresh je meal prep

Recepten

21 gezonde lunchrecepten | Refresh je meal prep

2022-03-31 09:00:27van Lauren Dawes

3 eiwitrijke ontbijtrecepten om je dag goed te beginnen

Recepten

3 eiwitrijke ontbijtrecepten om je dag goed te beginnen

2021-04-27 14:00:46van Lauren Dawes

2 recepten voor je BBQ Leftovers

Recepten

2 recepten voor je BBQ Leftovers

2022-07-20 11:00:56van Lauren DawesEmily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.