Gaming

Hoe te beginnen met pc-gaming

Door: Danielle Hayes.

Het argument van console versus pc woedt al sinds het begin der tijden. Nou ja, misschien niet zo lang… maar als het gaat om de gamewereld, is het echt een verhaal zo oud als de tijd. Ik was altijd degene die beweerde dat console net zo goed was als pc – totdat ik een gaming-pc kocht. Nu denk ik dat ik eindelijk begrijp waar iedereen het over had. En dus ben ik hier om andere console-evangelisten te helpen de overstap naar pc-gaming te maken, zodat jij ook het licht kunt zien.

Je eerste gaming-pc kopen

Het kopen van je eerste gaming-pc kan een nogal ontmoedigende taak zijn. Er zijn veel componenten om over na te denken, en ze werken niet allemaal samen. En als je, zoals ik, niet per se technisch ingesteld bent, dan lijkt het allemaal gewoon een hoop verwarrend jargon. Je hebt dus een paar opties: je kunt proberen er zelf een te bouwen door elk onderdeel afzonderlijk te kopen, je kunt een volledig kant-en-klare pc kopen, of je kunt een aangepaste pc bestellen en een expert hem laten samenstellen voor je.

Hoewel het kopen van voorgebouwde onderdelen misschien de gemakkelijkste optie lijkt, betaal je uiteindelijk meer voor onderdelen met een lager vermogen. Ik zou niet aanraden er zelf een te bouwen als je geen echte kennis van pc-bouw hebt. Je zou dus zelf een aangepaste pc moeten bestellen. Dit is wat ik heb gedaan, en het betekende dat ik de specificaties kon hebben die ik wilde, voor een goede prijs, zonder me zorgen te maken over hoe ik alles in elkaar moest zetten.

Veel sites die deze aangepaste pc-builds aanbieden, hebben ook advies over welke componenten je moet kiezen, afhankelijk van de games die je speelt, of hoe je van plan bent deze te gebruiken. Als je bijvoorbeeld wat AAA-gameplay wilt streamen, dan heb je een krachtigere machine nodig dan wanneer je alleen wat Valorant wilt spelen. Ter referentie, hier zijn enkele algemene prijspunten voor verschillende soorten builds:

  • Basis gaming-pc: € 500 – 750
  • Streaming-pc: € 1000 – 1500
  • High-end gaming-pc: € 1000 – 2000
  • Top van het assortiment, super specificaties: € 2500+

Voor de meeste mensen die hun eerste gaming-pc kopen, wil je waarschijnlijk niet meer dan € 1500 uitgeven, tenzij je van plan bent om serieus te gamen en te streamen. Het beste van pc-gaming is dat je altijd kunt upgraden naar hogere specificaties als dat nodig is. Het is dus beter om te beginnen met iets minder duurs en van daaruit te werken.

Game selectie

Als iemand die van zowel console- als pc-gaming houdt, is het kopen van de Xbox Game Pass een van de beste investeringen die ik heb gedaan. Hiermee heb ik een enorme bibliotheek met games waarvan ik zowel op mijn Xbox als op mijn pc kan genieten. Als je helemaal nieuw bent in pc-gaming, is dit een geweldige manier om snel en goedkoop veel games te krijgen.

Buiten dit zijn de belangrijkste winkels die worden gebruikt voor pc-games Steam en de Epic Games Store. Welke game je ook zoekt, de kans is groot dat hij in een van deze winkels te vinden is. De Epic Games Store geeft ook regelmatig gratis games uit, dus het is de moeite waard om een ​​account aan te maken.

En natuurlijk zijn veel van de populairste pc-games sowieso gratis te spelen. Titels als Valorant, Fortnite en CS:GO zijn allemaal volledig gratis, dus je kunt deze naar hartenlust spelen.

Toetsenbord en muis versus controller

Het grootste verschil tussen console- en pc-gaming is natuurlijk de besturing, maar dat hoeft niet zo te zijn. Je kunt je Xbox- of PlayStation-controller eenvoudig op je pc aansluiten om in je favoriete games te gebruiken. Dat is echter waarschijnlijk niet nodig. Het gebruik van een toetsenbord en muis is zoveel eenvoudiger dan een controller, vooral als het gaat om FPS-games. Je zult snel merken hoeveel gemakkelijker het is om met een muis te richten dan met een joystick wanneer je de overstap maakt.

Ben jij klaar om de overstap te maken? Zorg ervoor dat je naar de Command Discord gaat als je teamgenoten nodig hebt voor die mooie overwinningen op pc-gaming, en volg ons op Twitter en Instagram voor meer gamecontent!

Bekijk dit ook:

Gaming supplementen | Verbeter je Game Skills

Supplementen

Gaming supplementen | Verbeter je Game Skills

2020-12-09 04:00:19van Claire Muszalski

Reactietijd: hoe het te verbeteren voor gaming?

Gaming

Reactietijd: hoe het te verbeteren voor gaming?

2021-07-11 07:00:30van Myprotein

Muisgreepstijlen: welke zullen je naar de overwinning leiden?

Gaming

Muisgreepstijlen: welke zullen je naar de overwinning leiden?

2021-06-29 18:00:39van MyproteinMyprotein

Myprotein

Schrijver en Expert