Voeding

Moet je de meeste van je calorieën consumeren voor de lunch?

Wanneer moet je de meeste van je calorieën consumeren?

Hoewel we weten dat wat we voeding een cruciale rol speelt voor onze gezondheid, suggereren onderzoeken dat de tijden waarop we eten ook belangrijke factoren kunnen zijn. Je hebt misschien het gezegde gehoord “ontbijt als een koning, lunch als een prins, diner als een bedelaar”. Nou, het kan meer zijn dan een oud gezegde..

Studies hebben aangetoond dat degenen die het grootste deel van hun calorieën eerder op de dag consumeren (bijvoorbeeld voor ontbijt en lunch) een betere stofwisseling hebben. In een onderzoek van de Journal of the American College of Nutrition verloren deelnemers die eerder op de dag meer calorieën aten gemiddeld 1,5 kg meer dan hun tegenhangers.

Dus zou ik dit kunnen doen in plaats van een strikt dieet te volgen?

Er wordt opgemerkt dat alle deelnemers 600 calorieën minder per dag aten dan normaal. Het zou dus aanmatigend zijn om te zeggen dat het tijdstip van eten het vetverlies zou beïnvloeden zonder enige controle op de calorie-inname. Als je echter een gezond dieet volgt en moeite hebt om uit een plateau te komen, kan dit helpen.

Ik heb geen tijd om te ontbijten, is dat erg?

Het overslaan van het ontbijt kán schadelijk zijn voor de efficiëntie van het vetverbrandingsvermogen van je lichaam.

Veel mensen vinden dat het bereiden van maaltijden voor hun lunch of diner hen kan helpen hun voedingsdoelen te bereiken. Waarom probeer je het niet als ontbijt? Een pot eiwitrijke havermout, een fruitsalade of zelfs eiwitpannenkoeken die de avond ervoor zijn gekookt, kunnen helpen om je metabolisme op gang te brengen als je de deur uitgaat.

Welke invloed heeft dit op mijn trainingen?

Je mag geen belangrijke energie missen om je te helpen je fitnessdoelen te bereiken. Als je de neiging hebt om later op de dag te sporten, zorg dan dat je ongeveer 4 uur van tevoren een uitgebalanceerde maaltijd hebt. Als je hongerig naar de sportschool gaat, zal je lichaam geen extra vet verbranden. Dit is een veel voorkomende mythe. In werkelijkheid zal je lichaam gewoon slechter zijn in het creëren van droge spieren, dus je zult geen gespierder uiterlijk krijgen.

Bovendien moet je er nog steeds voor zorgen dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt om je lichaam te helpen herstellen van je trainingen. Voor degenen die hun calorie-inname beperken, zijn eiwitten ideaal voor het verliezen van gewicht. Ze zorgen voor een vol gevoel en zorgen voor zoveel mogelijk spiermassa.

Betekent dit dat ik ’s nachts honger heb?

Deelnemers aan het onderzoek consumeerden ’s avonds nog steeds calorieën, net iets minder dan ze hadden voor ontbijt en lunch. Als je je aan evenwichtige maaltijden en snacks houdt, moet je bloedsuikerspiegel op peil blijven en langzaam energie vrijgeven. Eiwitrijke en vezelrijke voedingsmiddelen helpen je een vol gevoel te houden. Dus pak je lunch in met die gezonde voedingsmiddelen om jezelf hongervrij te houden.

Vergeet niet dat je ook wat caloriearme snacks bij de hand kunt houden voor het geval de honger toeslaat. Wortelstokjes, magere koekjes of eiwitbrownies houden je allemaal vol zonder je avondcalorieën te verhogen.

Vond je dit artikel interessant?

LEES DIT OOK:

'Bijna alles is onzin' | Voedingsdeskundige beoordeelt het Zodiac Dieet

Voeding

'Bijna alles is onzin' | Voedingsdeskundige beoordeelt het Zodiac Dieet

2022-08-19 20:00:08van Jamie Wright

'Eiwitrijke diëten zijn gevaarlijk' | Voedingsdeskundige beoordeelt 'fake news'

Voeding

'Eiwitrijke diëten zijn gevaarlijk' | Voedingsdeskundige beoordeelt 'fake news'

2022-05-09 07:00:04van Emily Wilcock

'Ik hoef mijn lichaam niet te veranderen om het waard te zijn' | Zelfliefde met Jensofit

Onze atleten

'Ik hoef mijn lichaam niet te veranderen om het waard te zijn' | Zelfliefde met Jensofit

2022-03-06 09:00:37van Monica GreenMyprotein

Myprotein

Schrijver en Expert