Voeding

‘Eiwitrijke diëten zijn gevaarlijk’ | Voedingsdeskundige beoordeelt ‘fake news’

Stel je voor: je hebt zojuist je nieuwste Myprotein bestelling ontvangen. Met trots pak je je nieuwe verpakking Impact Whey Protein uit en je bewondert het. Je moeder komt binnen en zegt: “Ik hoop dat je daar niet te veel van zult nemen. Mensen op internet zeggen dat te veel slecht kan zijn voor je nieren”. Maar klopt dit? Of zit er een kern van waarheid in? Of is het gewoon een geval van fake news op sociale media?

Nou, de volgende keer dat een van je ouders zich zorgen maakt over je eiwitconsumptie, kun je ze doorverwijzen naar ons YouTube-kanaal. Voedingsdeskundige en promovendus Richie Kirwan zal ze de waarheid vertellen.

 

Kun je te veel eiwitten eten?

Simpel antwoord: ja. Het is mogelijk om te veel eiwitten te eten. Maar het is mogelijk om van alles te veel te eten of te drinken. Het woord voor te veel water drinken heeft zelfs een eigen speciale naam: verdrinking. Te veel verwijst naar het punt waarop de hoeveelheid die je eet schadelijk kan zijn. Gelukkig, als je gezond bent en geen bestaande problemen hebt, is het buitengewoon moeilijk om zoveel te consumeren om dit te laten gebeuren.

Er is echter één punt dat het vermelden waard is. Het eten van te veel eiwitten wordt een probleem als je eiwitten gaat vervangen door andere voedselgroepen. Met andere woorden, als je eiwitten eet in plaats van fruit, groenten, vezels en koolhydraten, dan kan het ervoor zorgen dat je geen uitgebalanceerd dieet volgt.

Bericht om mee naar huis te nemen

Ik hoop dat het jou en de bezorgde familieleden op hun gemak stelt. Een eiwitrijk dieet alleen heeft geen invloed op de nieren – ze zullen niet ontploffen, ze zullen niet uitvallen en de functie zal niet afnemen. Iemand, vertel het de mensen op sociale media!

Maar als je nierproblemen hebt of hebt gehad, is het misschien de moeite waard om op je eiwitinname te letten of eerst je huisarts te raadplegen.

Vond je dit artikel interessant?

LEES DIT OOK:

12 eenvoudige manieren om de eiwitinname te verhogen

Voeding

12 eenvoudige manieren om de eiwitinname te verhogen

2021-12-17 07:00:04van Claire Muszalski

Hoelang doet het lichaam over de vertering van eiwitten?

Voeding

Hoelang doet het lichaam over de vertering van eiwitten?

2022-01-04 11:30:59van Alice Pearson

10 gemakkelijke post-workout snacks om je spieren van brandstof te voorzien

Voeding

10 gemakkelijke post-workout snacks om je spieren van brandstof te voorzien

2022-01-06 15:30:50van MyproteinEmily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.