Training

Workout | Calorie‐burning hangover workout | Trainen met een kater

Moet je trainen met een kater? Je hebt die training de dag erna gepland.. Maar dan word je wakker met barstende hoofdpijn. Gisteren iets téveel biertjes gedronken. Ga je dan nog trainen? Heeft dit wel zin? Of werkt dit alleen maar averechts? We bespreken het in dit artikel! En nadat je het antwoord hebt, hebben we nog een mooie training voor je, die je kan doen met of zonder kater….

In de workout gaan we voor maximale calorieverbranding in korte tijd. Wat heb je er voor nodig? Moed, lef en doorzettingsvermogen! (zeker met een flinke kater..)

Trainen met een kater

Moet je trainen met een kater?

De twee grootste ‘problemen’ bij een kater zijn: uitdroging en een gebrek aan goede slaap.

Uitdroging

De uitdroging komt door de alcohol en het is daarom van belang om de avond ervoor, maar ook zeker de dag erna heel erg goed te drinken. Het is namelijk niet verstandig om te gaan trainen als je lichaam uitgedroogd. Je lichaam droogt zich verder uit tijdens het trainen, door al het zweten. Wanneer je je dus écht in een staat van flinke uitdroging bevindt, is het misschien niet zo’n goed idee om te gaan trainen.

Gebrek aan slaap

Een gebrek aan goede diepe, REM slaap zorgt ervoor dat je cognitieve vaardigheden de dag van de kater even wat minder zijn. Supersetje met squats en walking lunges op de planning? Misschien is het beter om even wat rustiger aan te doen. De kans op blessures is namelijk groter als je coördinatie door alle alcohol van de dag ervoor een stuk minder is. Kies voor oefeningen met minder gewicht en die minder coördinatie vergen.

Dus wel of niet trainen? Het hangt ervan af… Als je kater niet té extreem is en je hebt de nacht ervoor en de dag zelf voldoende gedronken, dan kan het geen probleem zijn om een workout te doen met niet al te veel veeleisende oefeningen op het gebied van coördinatie. Wanneer je echter heel weinig hebt geslapen en in een staat van uitdroging bent, dan is het waarschijnlijk geen goed idee om te gaan trainen…

Lees hier meer over alcohol en training:

Moet je trainen als je alcohol hebt gedronken?

Training

Moet je trainen als je alcohol hebt gedronken?

2022-01-08 13:00:00van Jennifer Blow

De training

Toelichting en routine

We gaan voor maximale calorieverbranding wat betekent dat onze hartslag flink de hoogte in gaat. Door middel van een aantal verschillende oefeningen te combineren creëren we een routine die je als circuit kan uitvoeren. Je zal hierbij je conditie aanscherpen, maar ook je spieren trainen. De duurtijd van deze workout zal zo’n klein half uurtje bedragen. Uiteraard, als je nog een stap verder wil gaan, kan je een extra oefeningenreeks doen.

Uitvoering

We gaan voor een combinatie van lichaamsoefeningen en cardio om je hartslag de hoogte in te krijgen. We baseren ons hier een beetje op het principe van HIIT, waarbij we heel intense oefeningen zullen afwisselen met (ietsje) rustigere bewegingen. De bedoeling is om alle oefeningen na elkaar uit te voeren zonder te pauzeren en dan pas even te bekomen… heel even maar.

Het schema

3x de volledige reeks oefeningen, met tussendoor 1,5min. rust (na elke oefeningenreeks dus)

  • 45 sec. trappen lopen (zo snel mogelijk omhoog en omlaag, probeer zoveel mogelijk omhoog)
  • 20 Push-ups (of zoveel als je kan indien 20 niet lukt)
  • 45 sec. sprinten
  • 20 Squats (of zoveel als je kan indien 20 niet lukt en ga zo laag mogelijk naar beneden)
  • 45 sec. touwtje springen
  • 20 Ab Crunches (of zoveel als je kan indien 20 niet lukt)

Tips

Geef het beste van jezelf, hou je niet in. Als je maximaal resultaat wil, moet je maximale inzet leveren. Je wil hier op korte tijd zoveel mogelijk calorieën verbranden en dat gaat niet vanzelf. Je kan alles rustiger doen en dan heb je eveneens een leuke workout, maar voor maximale verbranding zal je diep moeten gaan.

Op zoek naar meer korte, maar intense workouts?

BEKIJK DEZE TRAININGEN OOK:

Moet je trainen als je alcohol hebt gedronken?

Training

Moet je trainen als je alcohol hebt gedronken?

2022-01-08 13:00:00van Jennifer Blow

Kettlebell Home Workout met Tom Tuning | Full Body Workout

Training

Kettlebell Home Workout met Tom Tuning | Full Body Workout

2021-05-03 14:00:58van Myprotein

10 Minuten Chest Workout voor Thuis | Push Up Workout met Stan Browney

Training

10 Minuten Chest Workout voor Thuis | Push Up Workout met Stan Browney

2021-02-13 14:00:31van MyproteinMyprotein

Myprotein

Schrijver en Expert