Ga door naar belangrijkste inhoud
Training

Wat is Metafit-training? ​De beste training om vet te verbranden

Wat is Metafit-training? ​De beste training om vet te verbranden
Amy Golby
Schrijver en Expert2 jaar Ago
Bekijk het profiel van Amy Golby

Wat is Metafit-training?

Metafit-training is een 30 minuten durende workout met alleen lichaamsgewicht en intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) die voor het eerst verscheen in 2010. Het programma is gemaakt door een Royal Marine Commando in een poging om HIIT efficiënter en effectiever te maken. Het is ontworpen om je stofwisseling in vuur en vlam te zetten.

Wat is het verschil tussen Metafit en HIIT?

Metafit is een type HIIT dat tot doel heeft de efficiëntie van de trainingsstijl te verhogen en het belangrijkste kenmerk is dat het zich richt op oefeningen voor de core en met lichaamsgewicht, zonder al te ingewikkelde bewegingen te gebruiken. HIIT daarentegen kan elk type oefening met weerstand omvatten.

Metafit gebruikt alleen lichaamsgewicht en core-oefeningen

HIIT kan elke vorm van extra gewichten of apparatuur opnemen. Je kunt HIIT uitvoeren op grotere cardiovasculaire apparatuur, maar ook met meer dynamische bewegingen en / of vrije gewichten.

Metafit heeft geen apparatuur nodig

Metafit richt zich op buikspier- en lichaamsgewichtoefeningen, zonder moeilijke bewegingen. Dit betekent dat er geen apparatuur nodig is om een ​​training te voltooien, waardoor deze voor iedereen toegankelijk is, ongeacht leeftijd, locatie of vaardigheid.

Metafit is een les van 30 minuten

Metafit omvat een warming-up van 5 minuten, 25 minuten intensieve training, terwijl Hiit alles kan zijn van 10-30 minuten trainen en rusten tot ground-based training.

Hoe helpt Metafit om vet te verbranden?

Metafit heeft een hele reeks voordelen, maar het zal je vooral helpen vet te verbranden, omdat je je moet manoeuvreren tussen activiteiten met een hoge en lage intensiteit die je anaerobe en aerobe conditie verbeteren. Dit betekent dat je meer vet verbrandt in minder tijd dan je zou doen met LISS-training .

Het zal je stofwisseling doen verhogen

Wanneer je steady-state- of LISS-oefeningen doet, verbruikt je lichaam minder zuurstof dan wanneer je jezelf pusht tijdens een intensieve training. Wanneer je lichaam meer zuurstof verbruikt, begint de stofwisseling op een hoger niveau te werken, wat je op zijn beurt helpt meer calorieën te verbranden tijdens en na het sporten.

Wat zijn de extra voordelen van Metafit?

1. Metafit is efficiënt

Metafit is een super tijdbesparende training en over het algemeen betekent het dat je minder tijd besteedt aan trainen per week, terwijl je nog steeds vetverbranding stimuleert, het metabolisme stimuleert en het cardiovasculaire uithoudingsvermogen verhoogt. Het is dan ook ideaal om een ​​goede training in te passen in een druk schema.

2. Verhoogt het cardiovasculaire uithoudingsvermogen

Metafit laat het hele cardiovasculaire systeem harder werken, en aangezien je hart een spier is, wordt het sterker naarmate het zwaarder wordt getraind, dus deze vorm van training is zeer gunstig voor de gezondheid van je hart.

3. Bouw kracht en vetverbranding

Veel mensen denken niet dat je zowel kracht als vetverbranding uit één training kunt halen, maar dat kan wel. Metafit moedigt je aan om zo hard mogelijk te gaan en om zoveel mogelijk herhalingen te doen, deze vorm van training verbetert je cardiovasculaire systeem en metabolisme. De kracht komt van de oefeningen binnen de intervallen, die voor spierversterkende voordelen zorgen.

4. Het is voor iedereen

Ongeacht je fitnessniveau, locatie of leeftijd; je kunt de training aanpassen aan jouw niveau, terwijl je de intensiteit behoudt voor een effectieve HIIT-training. Het is dan ook geschikt voor echt iedereen.

5. Er is geen apparatuur voor nodig

Het kan overal worden gedaan (sportschool, thuis, buiten enz.)

De beste Metafit-training om vet te verbranden

1. Squat Jumps

 • Begin met het kruisen van je armen over je borst. Houd je hoofd omhoog en je rug recht, en squat dan tot je dijen parallel aan de vloer staan.
 • Druk vanuit de ballen van je voeten en spring zo hoog mogelijk de lucht in. Adem uit bij dit deel van de oefening. Als je na de sprong weer op de grond landt, herhaal je de beweging meteen.

2. Plyometric Lunges

 • Begin in een staande positie met een rechte rug. Je kunt je handen op je heupen plaatsen voor comfort. Stap naar voren met je rechterbeen ongeveer 60 cm verwijderd van je stilstaande voet die achter je zal zijn.
 • Laat je lichaam zakken en adem op dit punt in. Laat de knieën de tenen niet passeren. Duw krachtig omhoog door de ballen van de voet en keer de positie om zodat het linkerbeen nu in de positie komt die het rechterbeen voorheen was.
 • Herhaal deze beweging opnieuw op tegenoverliggende benen voor zoveel herhalingen als nodig.

3. Push-Ups

 • Begin op de grond te liggen met het gezicht naar beneden. Plaats je handen uit elkaar in een push-uppositie met je romp omhoog gehouden door je armen.
 • Laat de romp zakken totdat je borst bijna de grond raakt terwijl je inademt. Adem uit en druk het bovenlichaam weer omhoog naar de beginpositie terwijl je je borst stevig aanspant.
 • Houd deze positie kort vast en keer dan terug naar de oorspronkelijke positie. Herhaal voor zoveel herhalingen als nodig is.

4. Plank Taps

 • Begin deze oefening in een plankpositie. Strek het been met een tikbeweging naar de zijkant van het lichaam en breng het vervolgens terug naar de beginpositie.
 • Herhaal met het andere been. Zorg ervoor dat je aan elke kant hetzelfde aantal herhalingen uitvoert en houd de buikspieren tijdens de beweging strak terwijl je normaal ademt.

5. Burpees

 • Begin de oefening door rechtop te staan ​​met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Plaats je handen op de grond en trap met je benen achter je zodat je buik en dijen nu op de grond liggen. Je moet je ellebogen buigen.
 • Druk vanuit deze positie omhoog alsof je een push-up doet en breng je heupen omhoog voordat je springt, zodat je voeten onder je heupen zijn en je rechtop staat.
 • Voltooi de oefening door in de lucht te springen en je handen boven je hoofd te houden, herhaal dit voor zoveel herhalingen als nodig is.

Bericht om mee naar huis te nemen

Dus waar je ook bent, hoe ervaren je bent of welke uitrusting je ook hebt, je kunt nog steeds trainen om vet te verbranden en sterk te worden met Metafit. Je kunt het niet eens uitstellen als je het druk hebt, want deze supersnelle en efficiënte methode zorgt ervoor dat je intensief kunt trainen en resultaten behaalt in slechts een sessie van 30 minuten.

Metafit is geweldig voor iedereen die fitter wil worden, maar ook vet wil verbranden zonder dure apparatuur of ingewikkelde programma's.

Amy Golby
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Amy Golby
Amy is al meer dan 18 jaar een sportvrouw die rugby en korfbal speelt op nationaal niveau, ze is al 5 jaar een gediplomeerde personal trainer en heeft haar voedingskennis verder uitgebreid met een diploma in sport- en bewegingsvoeding en een diploma psychologie. Ze traint al meer dan 10 jaar in een sportschool en blijft leren en verbeteren om haar doelen te bereiken.Ze gelooft in zowel de fysieke als mentale voordelen van sport en fitness, evenals een uitgebalanceerd dieet en levensstijl. Amy heeft programma's rond sport en fitness gemaakt voor Red Bull, Look magazine, Spartan UK en Mental Movement UK over hoe fitness je mentale gezondheid kan helpen verbeteren. In haar vrije tijd houdt Amy van sporten, socializen met vrienden en haar winkelverslaving aan gymkleding aanwakkeren. Ze is hier te vinden - https://www.instagram.com/dreams_and_dumbbells/?hl=en
myprotein