Training

Waarom je buikvet niet direct kunt aanpakken | Expert PT onthult alles

Je hoort mensen vaak zeggen dat ze proberen vet te verliezen in een specifiek deel van hun lichaam door een bepaald type oefening te doen of een vorm van supplement te nemen. Dus laten we dit meteen zeggen met een beleefde “fake news” -waarschuwing: je kunt geen specifiek vetverlies zien bij welk deel van je lichaam dan ook, vooral je buikspieren. Het is gewoon niet mogelijk.

We herhalen: je kunt het lichaamsvet niet zien verminderen vanuit een specifiek deel van je lichaam.

Myprotein PT Chris Broomhead is hier met een masterclass lichaamsvet om alle mythes te doorbreken en je alle informatie te geven die je nodig hebt om te slagen op je weg naar gewichtsverlies. Het heeft geen zin je tijd te verspillen aan het volgen van zinloze mythen als je je tijd veel beter zou kunnen gebruiken, dus Chris is hier om je op het juiste pad naar gewichtsverlies te zetten.

 

4 fabels over vetverlies

Mythe 1: Buikspieroefeningen helpen lichaamsvet te verbranden

Hoewel buikspieroefeningen je kunnen helpen om een ​​sixpack te ontwikkelen en te helpen met core kracht, zullen ze niet noodzakelijkerwijs lichaamsvet uit je buik verbranden.

Ja, trainen op welke manier dan ook helpt om lichaamsvet te verbranden, maar we hebben het over gericht verlies van lichaamsvet. Door duizenden crunches te doen, verbrand je niet slechts lichaamsvet uit je buikstreek.

Je buikspieren worden sterker en meer ontwikkeld als je eraan werkt. Maar als je ze wilt laten zien, moet je lichaamsvetpercentage erg laag zijn, dus je moet proberen lichaamsvet op je hele lichaam te verliezen. Concentreer je op het gelijkmatig trainen van alles, creëer voldoende energieverbruik en je buikspieren zouden uiteindelijk moeten verschijnen.

Mythe 2: je moet koolhydraten vermijden om lichaamsvet te verbranden

We hebben het al eerder gezegd, en we zeggen het nog een keer. Lichaamsvet verliezen en afvallen komt neer op een calorietekort. Het verminderen van koolhydraten kan dus resulteren in een calorietekort en dit kan de reden zijn waarom het vermijden van koolhydraten je helpt om lichaamsvet te verliezen. Maar in werkelijkheid gaat het niet om de koolhydraten. Koolhydraten zijn niet de vijand, laat ze met rust.

In feite kunnen koolhydraten je zelfs helpen om lichaamsvet te verliezen… blijf er nog even bij… Koolhydraten geven je de energie die je nodig hebt om je workouts krachtiger te maken. En terwijl je aan het trainen bent, verbrand je waarschijnlijk lichaamsvet en bouw je spieren op, dus zonder koolhydraten zouden je prestaties niet optimaal kunnen zijn.

Maar het is het type koolhydraten waar je op moet letten. Verminder de hoeveelheid geraffineerde koolhydraten die je eet en concentreer je in plaats daarvan op rijst en aardappelen om je training van brandstof te voorzien. Geen klachten hier. Deze koolhydraten zullen je meer vullen, dus je kunt je snacks verminderen, of je portiegroottes om je calorietekort te bereiken en lichaamsvet te verliezen.

De ongemakkelijke waarheid over een Six Pack en het behalen van een laag vetpercentage

Voeding

De ongemakkelijke waarheid over een Six Pack en het behalen van een laag vetpercentage

2021-12-31 11:00:43van Myprotein

Mythe 3: je moet vet uit je dieet schrappen om lichaamsvet te verliezen

Mensen krijgen lichaamsvet door een calorieoverschot. We zeggen het nog een keer: om lichaamsvet te verliezen moet je een calorietekort hebben. Je moet dus je totale calorie-inname verminderen, maar dit betekent niet dat je vet moet verwijderen. Sommige vetten zijn essentieel en nodig voor een gezond voedingspatroon:

Mythe 4: doe alleen maar cardio om lichaamsvet te verliezen

Cardio heeft zijn plaats, maar het is niet alles. Je kunt maar zoveel calorieën verbranden voordat je geen energie meer hebt, dus je doel moet zijn om zoveel mogelijk te bewegen gedurende de dag. Gymlessen, krachttraining en stappen verbranden calorieën. Het draait allemaal om zoveel mogelijk bewegen, de trap nemen wanneer je kunt, verder weg parkeren bij de supermarkt – het hoeft niet allemaal cardio, cardio, cardio te zijn om lichaamsvet te verliezen.

Bericht om mee naar huis te nemen

De volgende keer dat je je afvraagt ​​waarom je niet bent afgevallen nadat je koolhydraten hebt weggelaten, kom dan terug naar de masterclass van Chris. Koolhydraten en vet zijn de vijand niet, en cardio is niet je enige vriend. En je kunt absoluut niet trainen om gericht buikvet te verliezen. De waarheid doet pijn, maar het is beter om het te weten dan in het donker te leven.

Genoten van dit artikel?

LEES HIER MEER:

Snel gewichtsverlies | Waarom rage diëten gevaarlijk kunnen zijn

Voeding

Snel gewichtsverlies | Waarom rage diëten gevaarlijk kunnen zijn

2021-12-30 20:00:53van Claire Muszalski

Hoe Kun Je Afvallen Met Spierbehoud?

Voeding

Hoe Kun Je Afvallen Met Spierbehoud?

2022-02-06 10:00:48van Alice Pearson

Wat is een gezond ontbijt? | Ontbijt om mee af te vallen

Voeding

Wat is een gezond ontbijt? | Ontbijt om mee af te vallen

2022-02-04 11:00:26van Alice PearsonEmily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.