Ga door naar belangrijkste inhoud
Onze atleten

60-daagse transformatie verandert het leven van deze moeder

60-daagse transformatie verandert het leven van deze moeder
Emily Wilcock
Schrijver en Expert1 jaar Ago
Bekijk het profiel van Emily Wilcock

Maak kennis met Jade, moeder van Kingsley, en deelnemer aan het Myprotein 8-weekse transformatieprogramma - 'The Time Between'. Dit is de serie waar mensen zich aanmelden om hun gezondheid en fitheid alle aandacht te geven gedurende een transformatie van 60 dagen, begeleid door een deskundige PT.

Van rage diëten tot krachttraining tot veganisme, Jade is geen onbekende op het gebied van fitness en voeding. Vanaf haar 16e deed ze wat ze kon om te trainen, en ze deed haar best om gezond te blijven en vooral, ze genoot ervan - en dan vooral krachttraining.

In 2020 had het universum echter een ander plan voor Jade, zoals voor de meeste mensen: de wereld ging op slot. Sportscholen sloten, mensen mochten 1 uur per dag buiten sporten, en voor Jade was de motivatie op een historisch dieptepunt. En snacken was op een all time high.

Ter info over rage diëten...

Twee vooruit, heeft Jade een jong kind en weinig tijd voor zichzelf. Sinds de pandemie heeft Jade negatieve gevoelens over haar lichaam ontwikkeld en beschrijft ze het als 'het ergste dat ze over zichzelf heeft gevoeld'.

De mentale tol van Jade is duidelijk, en er vloeiden wat tranen toen ze haar motivatie uitlegde om een ​​fitnesstransformatie aan te gaan. Kortom, Jade wil weer van zichzelf houden. Ze wil met haar zoon op de foto en daar zelfverzekerd in zijn.

https://youtu.be/opOIeupSVDY

 

PT consult

Voordat ze aan haar transformatie begon, besprak Jade haar doelen met Myprotein PT, Keira. Keira maakte vervolgens een trainingsroutine naast een voedingsplan dat Jade moest volgen.

Als moeder heeft Jade een druk leven, dus het was belangrijk dat ze het regime rond het echte leven kon vormen. De trainingen waren snel, maar effectief, met vier sessies per week.

Op het gebied van voeding golden dezelfde regels. De maaltijden moesten de juiste macro's bereiken, terwijl ze toch eenvoudig en snel konden worden opgenomen in het bestaande schema van Jade. Een onrealistisch plan is de eerste stap naar een ramp, het is belangrijk om te identificeren wat haalbaar is en van daaruit verder te gaan - dit is waar een PT van pas kan komen.

Fitnessbeoordeling

Voorafgaand aan het begin van de 8 weken durende transformatie, liet Keira Jade een krachttest ondergaan. En dan aan het einde van de 8 weken zou Jade dezelfde test ondergaan en een goede indicatie hebben van hoe ver ze is gekomen.

Beoordeelde oefening Resultaat dag één
Plank 37 seconden
Squats (in één minuut) 19 herhalingen
Push-ups (in één minuut) 16 herhalingen

 

Maaltijdplan voor vetverlies

Kiera heeft ook een gedetailleerd maaltijdplan opgesteld om Jade's nieuwe trainingsregime te ondersteunen. Jade in een calorietekort brengen terwijl ze toch een hoog eiwitgehalte behoudt (ongeveer 145 g) om haar een verzadigd gevoel te geven en ruimte te laten voor het voedsel dat Jade lekker vindt.

Houd er rekening mee dat dit maaltijdplan specifiek op Jade is afgestemd en niet voor iedereen geschikt is. Raadpleeg je PT of voedingsdeskundige voor een maaltijdplan dat past bij jouw dieet en levensstijl.

Dagelijkse energie-inname Eiwit Koolhydraten Vetten
1950kcal 31% 46% 23%
Ontbijt 335 kcal
Tussendoortje 1 250 kcal
Lunch 505 kcal
Tussendoortje 2 275 kcal
Diner 570 kcal

Eerste vier weken

De eerste week draaide rond en Jade had een sterke start. Ze had haar eerste trainingen voltooid en ervoer ook een teken dat ze hard had gewerkt: DOMS.

Dag drie sloeg toe en Jade probeerde een goede nachtrust te krijgen toen Kingsley andere ideeën had, waardoor Jade zich uitgeput voelde en naar suiker verlangde. Gelukkig was een cheesecake met aardbeienproteïne een optie om haar te helpen zonder haar voedingsplan te laten ontsporen.

Tegen het einde van de eerste week was de motivatie een ontwikkelingsstrijd. Als een zelfverklaarde 'weegschaalverslaafde' had Jade haar gewicht gecontroleerd om te zien hoe het met haar ging, maar ze was niet echt afgevallen, ondanks hard werken in de sportschool en zich stevig aan haar maaltijdplan houden.

Een weegschaal kan een geweldige manier zijn om de voortgang bij te houden, maar ook een efficiënt middel om jezelf te demotiveren en je plannen te laten ontsporen. Onze voedingsdeskundige heeft enkele tips gedeeld over hoe je de weegschaal in je voordeel kunt gebruiken.

Gefocust op de kleine overwinningen merkte Jade dat ze tijdens het programma tot nu toe drie maaltijden per dag had kunnen eten, wat ze normaal nooit zou doen. Bovendien was ze in staat om het gewicht op de bewegingen die ze aan het doen was te verhogen. En ze slaagde erin zich aan haar plan te houden, zelfs toen haar motivatie weggleed.

Vier weken inhalen

30 dagen is het halverwege punt van de uitdaging, en tot nu toe had Jade het niet gemakkelijk gehad. Maar dat betekent niet dat ze niet doorging.

Haar trainingen en voeding gingen heel goed. En hoewel ze nog steeds moest werken om een ​​aantal negatieve gedachten te overwinnen, ontwikkelde haar management van deze momenten zich ook. Ze voelde zich ook sterker en merkte wat gewichtsverlies.

Enkele van de producten die jade hielpen:

Laatste vier weken

Na de check-in van 4 weken nam Jade zichzelf mee voor wat winkeltherapie. En voor het eerst sinds haar 19e kocht ze een korte broek. Ze zag misschien niet veel vooruitgang in de loop van de weken, maar deze moeder had meer zelfvertrouwen gekregen en was verdomd opgewonden over het dragen van de korte broek.

Na 40 weken werd Jade ziek. Jade moest haar transformatie een paar dagen onderbreken. Het echte leven gebeurt en herstel staat voorop.

Het duurde niet lang voordat Jade weer in de sportschool was. Zoals het geval is met de meeste mensen na ziek zijn, voelen ze zich zwakker en vermoeider dan normaal en Jade was geen uitzondering. Maar ze bleef in ieder geval trainen.

Eindelijk, nog een week te gaan - en niemand was meer opgelucht dan Jade. Terwijl ze genoot van het programma, was ze toe aan een week vrij. En dat is begrijpelijk.

Deload-weken zijn een geweldig idee voor iedereen met een intensief fitnessschema. Je neemt een week vrij van de sportschool, doet wat oefeningen met een lage intensiteit en je lichaam zal je er dankbaar voor zijn.

Eindbeoordeling

Zoals beloofd deed Jade voor de tweede keer mee aan de krachttest om te kijken of ze vooruitgang had geboekt...

Beoordeelde oefening Resultaat dag één Dag 60 resultaat
Plank 37 seconden 45 seconden
Squats (in één minuut) 19 herhalingen 25 herhalingen
Push-ups (in één minuut) 16 herhalingen 25 herhalingen

Jade overtrof haar eerste resultaten over de hele linie - concreet bewijs dat haar kracht in de loop van de 8 weken was toegenomen.

In de loop van het programma had Jade haar ups en downs meegemaakt. Ze voelde zich gedemotiveerd als ze geen onmiddellijke vooruitgang kon zien en soms was ze uitgeput. Maar over het algemeen hebben de 8 weken haar meer energie, meer zelfvertrouwen en een nieuw leven gegeven op het gebied van fitness. Het is tenslotte een levensstijl en geen kortetermijndoel dat moet worden bereikt.

Bericht om mee naar huis te nemen

Het was zeker geen gemakkelijke rit voor Jade, maar één ding is zeker: ze leerde de dieptepunten met de hoogtepunten te nemen. Ze realiseerde zich dat ze niet altijd super gemotiveerd zou zijn en dat ze niet van de ene op de andere dag vooruitgang zou zien - en dat is oké. Ze heeft haar doelen bereikt en daar stopt ze niet.

Bekijk het Myprotein YouTube kanaal voor meer ‘The Time Between’ video’s.

Vond je dit artikel interessant?

BEKIJK DIT OOK:

Emily Wilcock
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Emily Wilcock
myprotein