Training

Hoe kies je de juiste sportschool? | 7 top tips

Het kiezen van de juiste sportschool kan best moeilijk zijn en een aantal factoren kunnen over het hoofd gezien worden wanneer er gekozen wordt voor de beste sportschool. Dit kan gebeuren als gevolg van gemak, onwetendheid of financiële redenen.

Het kiezen van de verkeerde sportschool kan ervoor zorgen dat je niet fijn kunt trainen en kan leiden tot een negatieve manier van denken met betrekking tot sporten en kan uiteindelijk leiden dat je jouw nieuwe gezondheids- en trainingsdoelen opgeeft.

Hier vind je een paar factoren waar rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste sportschool. Het is daarbij belangrijk om goed naar jezelf te luisteren. Je zult vermoedelijk meer waarde hechten aan bepaalde factoren dan andere mensen. En dat is oké. Want de een heeft de sportschool liever om de hoek, waar de ander 20 minuten fietsen alleen maar fijn vindt.

juiste sportschool kiezen

1. Welke type oefeningen vind je leuk?

Niet iedereen vindt dezelfde oefeningen leuk en er is genoeg te kiezen naast gewichtheffen. Je hebt Yoga, zwemmen, tennis, spinning, boksen, etc. Een belangrijk punt is om een sportschool te vinden die de activiteiten aanbiedt die jij graag doet.

In termen van je algemene gezondheid en training, ongeacht wat je doet, is het belangrijk je lichaam te laten bewegen. Niet alle sportscholen zullen een aanbod van zwemmen en tennis hebben, maar mocht je dit belangrijk vinden, dan zul je er in de grote steden vast wel een vinden.

2. Faciliteiten

Als je traint voor een specifieke sport of een andere trainingsmethode, dan moet je een sportschool kiezen die zal voorzien in de vorm van de training die jij uit wilt voeren. Als voorbeeld: als je traint om een atleet te zijn die functionele bewegingen kan uitoefenen, dan zou je kiezen voor een sportschool met een plek waar je functionele bewegingen kunt trainen.

Als je traint om spieren te kweken, (hypertrofie) dan is een sportschool met variatie van verschillende krachtmachines en apparatuur belangrijk, zodat je je lichaam kunt trainen om zoveel mogelijk spiermassa te kweken. Bedenk dan ook goed voor jezelf welke faciliteiten je nodig hebt voor jouw specifieke doel.

3. Motivatie

Als het zo is dat je moeite hebt met je motivatie of je voelt je ongemakkelijk om alleen te trainen, kan het misschien wel het beste zijn om een sportschool te kiezen met een sterke community met gelijkgestemde mensen en dezelfde doelen.

Dit kan goed helpen om je gefocust te houden en comfortabel te laten voelen. Het is gebruikelijk om deze sfeer te vinden in kleinere particuliere sportscholen in plaats van de grotere commerciële gyms.

juiste sportschool kiezen

4. Betrokkenheid

Normaal gesproken hebben kleinere particuliere sportscholen de neiging om regelmatig verschillende evenementen en geld in te zamelen om de gemeenschap meer te betrekken.

Dit is een geweldige manier om met mensen samen te trainen en het maakt je trainingservaringen een stuk leuker. Daarnaast zul je ook nog eens waardevolle vriendschappen opbouwen.

5 Piekuren & verschillende lidmaatschappen

Het kan erg frustrerend zijn om bij een sportschool naar binnen te lopen met een solide trainingsplan en niet kunnen doen wat je moet en wilt doen.

Dit kan gewoon hét excuus zijn dat je nodig hebt om de volgende sportsessie te vermijden of om te draaien en naar huis gaan. Het is de moeite waard om te weten hoe laat het drukste tijdstip is in de sportschool en wat de verschillende niveaus van lidmaatschappen zijn om zo dergelijke voorkomende dilemma’s te vermijden. Sommige sportscholen zijn nou eenmaal wat drukker. Neem dit mee in je keuze voor de juiste sportschool.

6. Mindset

Het kiezen van een sportschool met dezelfde mentaliteit of ethos als jezelf afhankelijk van je doelstellingen kan enorm belangrijk zijn. Afhankelijk van het wat je wilt bereiken – is het belangrijk om in de buurt te zijn van mensen die hetzelfde doel als jou hebben en die je kunnen begeleiden en helpen om het gewenste niveau te bereiken.

Het is noodzakelijk om jezelf uit te dagen als het gaat om het bereiken van fitnessdoelen en de sfeer, energie en persoonlijkheden van de leden en het personeel in de sportschool tijdens de training kan een grote rol spelen. Als de sportschool bij je persoonlijkheid past, heb je veel meer kans om erbij te passen en ervan te genieten om te gaan sporten.

7. Locatie

Het kiezen van een sportschool waar je het meest dichtbij woont kan een stuk gemakkelijker en eenvoudiger lijken, echter is dit niet altijd de beste keuze. Natuurlijk is het niet handig om een uur te moeten rijden als je regelmatig naar de sportschool wilt, maar het vinden van de juiste balans en het maken van de juiste ooffers in termen van de bovenstaande factoren waar nodig, zal zorgen voor duurzaamheid.

Duurzaamheid op het gebied van training en voeding zal leiden tot betere de resultaten en zal je alleen maar meer motiveren om te genieten en fitness op te nemen in je levensstijl.

Bericht om mee naar huis te nemen

Net zoals kosten een factor zijn, zijn dit een paar van de belangrijkste factoren die wel eens over het hoofd worden gezien. Of waarover niet nagedacht wordt bij het kiezen van de juiste sportschool. Met deze kennis, zal je beter zijn in het maken van een weloverwogen beslissing bij het aangaan van het volgende lidmaatschap van een sportschool.

Met je veranderende perceptie over sportscholen en fitnesscentra, kan je hiervan profiteren bij het maken van een sportschool die bij jou past en waarmee je je doelen kunt bereiken. Succes!

Vond je dit artikel nuttig?

LEES DIT OOK:

Hoe voer je de squat goed uit? | De Barbell Squat Guide

Training

Hoe voer je de squat goed uit? | De Barbell Squat Guide

2022-03-11 11:00:10van Daniel Speakman

Bouw spiermassa op met hypertrofietraining

Training

Bouw spiermassa op met hypertrofietraining

2022-03-15 20:00:50van Emily Wilcock

Springen Voor Vetverlies | Fun Workouts

Training

Springen Voor Vetverlies | Fun Workouts

2022-03-21 10:00:13van MyproteinAlice Pearson

Alice Pearson

Schrijver en Expert

Alice Pearson est une nutritionniste associée agréée par l'UKVRN et conseillère accréditée en matière de lutte contre le dopage, ayant obtenu un Bachelor’s of Science en nutrition et un Master’s of Science. Elle s'intéresse particulièrement à l'utilisation des suppléments sportifs pour améliorer la santé, la condition physique et la performance sportive. Alice a de l'expérience de travail avec des athlètes amateurs et d'élite, notamment en fournissant un soutien nutritionnel au Tranmere Rovers FC et au Newcastle Falcons Rugby Club. Ses conseils en nutrition sont toujours appuyés par des recherches fondées sur des données probantes, qu'elle tient à jour grâce au perfectionnement professionnel continu et à son apprentissage autonome. Dans ses temps libres, Alice aime voyager, faire du sport et se lire un bon livre. Pour en savoir plus sur l'histoire d'Alice, cliquez ici