Training

Springen Voor Vetverlies | Fun Workouts

Springen om vet te verbranden? Ja zeker! Springen is een goede manier om vetverlies te stimuleren en extra calorieën te verbranden.

Als kind was er niets leuker dan op een trampoline springen. Je kon uren druk zijn met springen, draaien en proberen een salto te maken. Ook kon je spelletjes spelen als hinkelen, touwtje springen of simpelweg op je bed springen. Het mag duidelijk zijn dat springen één van de eerste activiteiten is die we als kind leren. Het is tevens één van de beste manieren om je spijsvertering in een stroomversnelling te brengen en om meer vet te verbranden.

Gedurende het afgelopen jaar ben ik weer in contact komen te staan met mijn verleden en innerlijke atleet. Explosieve oefeningen zijn mijn ideale manier van trainen geworden en ik ben er achter gekomen dat het enorme kracht heeft als het op gewichtsverlies aankomt.

springen vet verbranden

Springen en spijsvertering

Dit is waarom springen je spijsvertering naar het volgende niveau tilt:

Springen dwingt je heupen om zich op explosieve wijze uit te strekken en samen te trekken. Explosieve bewegingen, zoals springen, spreken de grootste spieren in je lichaam aan (bilspieren, hamstrings en quadriceps) en dwingen ze om in hoog tempo samen te trekken. Het zeer snel aanspannen van de spieren zet meer spiervezels in werking: en hoe meer vezels in werking worden gesteld, hoe meer calorieën je verbrand.

Maar, explosieve bewegingen maken de rest van je training ook effectiever. Explosieve bewegingen, zoals springen, helpen ook om spier te behouden terwijl het de spijsvertering optimaliseert.

Hoe Gebruik Je Springen Om te Trainen?

Stel je spijsvertering in werking, laat je hard pompen en verleg je grenzen om zoveel mogelijk vet te verliezen met de volgende manieren van springen.

Springtouw

Er is geen betere manier om je spijsvertering naar ongekende hoogte te brengen dan met touwtje springen. Daarbij helpt het niet alleen om een heleboel calorieën te verbranden, het helpt ook nog eens om je kuiten in vorm te krijgen.

Voor atleten die in hun off-season zitten, is een paar rondes touwtje springen de beste manier om beweeglijkheid en conditie op pijl te houden. Ik neem aan dat je op een bepaald moment in je leven wel een keer met een springtouw hebt gespeeld. De basis van het touwtje springen zal ik niet behandelen, maar ik zal je vertellen hoe je een geweldige trainingssessie kunt inrichten.

Zet een alarm voor 12-15 minuten en spring als een afsluiter van je training. Of, spring zo veel als je kunt voor 5 minuten als een warming-up voor je training. Ga je weg tijdens de vakantie? Als je opzoek bent naar een fantastische manier om calorieën te verbranden zonder apparatuur mee te zeulen, zoek dan niet verder dan een springtouw.

Maak cardio weer leuk! | 10 redenen waarom je zou moeten beginnen met touwtjespringen

Training

Maak cardio weer leuk! | 10 redenen waarom je zou moeten beginnen met touwtjespringen

2021-04-21 20:00:52van Jamie Wright

Bulgarian Split Squat met Sprong

Oefeningen voor de benen waarbij je slechts één been traint worden in het algemeen unilaterale bewegingen genoemd en ze verbranden een grote hoeveelheid calorieën. Er is geen betere manier om een balans te vinden tussen de kracht in je dominante en niet-dominante kant.

De Bulgaarse Split Squat is de beste unilaterale oefening voor je onderlichaam die je kunt doen om lichaamsvet te verbranden en meer spier op te bouwen. Deze oefening wordt doorgaans naar het volgende niveau getild door gebruik te maken van halters of kettlebells. Maar, je kunt deze oefening ook zwaarder maken door een sprong op het laagste deel van de beweging toe te voegen.

Je bilspieren en quadriceps zullen explosief moeten activeren om je gewicht van de grond af te stoten. En dat betekent voor jou dat je meer calorieën verbrand dan met een gewone Bulgaarse Split Squat waarbij je alleen gebruik maakt van je lichaamsgewicht.

Uitleg Bulgarian Split Squat | Uitvoering En Tips

Training

Uitleg Bulgarian Split Squat | Uitvoering En Tips

2021-09-17 15:45:05van Myprotein

Box Jumps

Dit is een geweldige oefening om je hartslag te verhogen en de beenspieren aan te pakken. In de meeste sportscholen is een verhoging/kist aanwezig waar je op kunt springen, maar met deze oefening kun je ook buiten improviseren. Het enige wat je hoeft te doen is een verhoogd oppervlak vinden en erop springen. Simpel, maar effectief.

Ster Sprongen

De ster is mijn favoriete power-up in Mario. Het laat je door de wereld racen immuun voor elke vijand die je tegenkomt. Helaas, Ster Sprongen maken je niet onoverwinnelijk, maar ze zullen je spijsvertering opstarten alsof je net een Vuurbloem hebt gegeten.

Net als met het springtouw heb je niet veel ruimte nodig om Ster Sprongen uit te voeren, dit maakt ze tot een geweldige oefening om fit te blijven als je op reis bent of als je beperkte ruimte hebt om te trainen. Probeer deze eens in een superset met goblet squats of squats met alleen je lichaamsgewicht voor het verbranden van extra calorieën.

Lunge Sprong

Denk jij erover na om de volgende grote MMA ster te worden? Dan zul je niet alleen sterk moeten zijn, maar ook explosief. Kijk maar eens naar de kracht die achter de trappen van de beste vechters zit. Hun trappen zijn instaat om het gezicht van de tegenstander volledig te vervormen. En dat soort kracht vergt een berg calorieën.

Dus, misschien word je niet de volgende Conor McGregor, maar je kunt wel trainen als Conor en je lichaamsvet een Knock Out toedienen. Eén van de beste manieren om dit te doen is met de Lunge Sprong.

Conclusie

Vet verbranden hoeft niet saai te zijn. Waarom zou je er niet meer uit halen en oefeningen gebruiken die je lichaam dwingen om meer calorieën te verbranden? Voeg een paar van deze spring oefeningen aan je training toe, tussendoor of als warming-up. Of, neem ze mee als je op vakantie gaat en gebruik ze om die befaamde kersttaart van oma eraf te trainen.

Vond je dit artikel nuttig?

LEES HIER MEER OVER VETVERLIES:

Basaal metabolisme: wat is mijn BMR?

Voeding

Basaal metabolisme: wat is mijn BMR?

2021-10-22 10:00:54van Claire Muszalski

Bereik je vetverlies- en PR-doelen met THE Pre-Thermo

Supplementen

Bereik je vetverlies- en PR-doelen met THE Pre-Thermo

2022-02-17 20:00:32van Emily Wilcock

Beste supplementen voor spiergroei en vetverlies | Supplementen Gids voor beginners

Supplementen

Beste supplementen voor spiergroei en vetverlies | Supplementen Gids voor beginners

2021-07-21 07:00:43van Liam AgnewMyprotein

Myprotein

Schrijver en Expert