Supplementen

Wat is Clear Protein? | Voordelen, bijwerkingen en dosering

Clear Whey heeft sinds de release voor een ware hype gezorgd en is een vaste favoriet geworden van sporters die de voorkeur geven aan een drankje dat sappiger is dan traditionele whey-eiwitshakes. De Clear Protein-familie is sindsdien uitgebreid en er zijn regelmatig nieuwe toevoegingen. Met Clear Gainer, Clear Whey Electrolyte en Clear Vegan in het assortiment, kan het moeilijk zijn om alle varianten, hun voordelen en welke het beste voor jou is bij te houden.

We hebben de hulp ingeroepen van voedingsdeskundige Claire Muszalski om ons door elk Clear-product te leiden, uit te leggen wat elk product doet en hoe het jouw doel ondersteunt. Lees tot het einde door voor enkele superverfrissende recepten met Clear Protein, perfect voor het warmere weer.

clear protein voordelen

In dit artikel vind je:

Wat is Clear Protein?

Het is eigenlijk vrij eenvoudig: geweldige macro’s en geweldige smaak, alles in één sappige eiwitshake.

Clear Protein is essentieel voor zomertrainingen en transformeert de gebruikelijke romige eiwitshake in een fruitige, verfrissende post-workout-drank. Clear Whey levert 20 g eiwit per portie, evenals geen suiker en geen vet, dus je zult geen macro’s opofferen. Eenvoudig mengen met water en vervoerd worden naar een tropisch eiland van smaak…

En we hebben de Clear-familie verder uitgebreid, met Clear Vegan, Clear Whey Electrolyte, Clear Gainer en Clear Whey Meal Replacement die allemaal aan het assortiment zijn toegevoegd.

We realiseren ons dat er veel opties zijn. Dus hier is welke Clear Protein het beste bij jou en je doelen past.

Wat zijn de verschillende soorten Clear Protein?

In deze uitgebreide Clear Protein-gids zullen we alle verschillende varianten van Clear Protein opsommen, inclusief de nieuwste varianten en de oude. We leggen uit wat ze doen, waar ze van gemaakt zijn en hoe ze werken.

Clear Whey Isolate

Clear Whey Isolate is de klassieker, met 20 g eiwit, geen vet, geen suiker en slechts 84 calorieën per portie.

Gekroond tot “Beste sportvoedingsproduct” bij de European Specialist Sports Nutrition Awards in 2019, is Clear Whey een betrouwbare optie om mee aan de slag te gaan wanneer je de supplementenwereld betreedt. En als een romige shake je nog niet eerder heeft bevallen, is Clear Whey het ideale alternatief om je macro’s te ondersteunen.

Clear Whey maakt gebruik van hoogwaardig gehydrolyseerd wei-eiwitisolaat om betrouwbare macro’s in een sappige shake te bieden. En hadden we al gezegd dat het in 16 verschillende smaken verkrijgbaar is? Dat omvat klassiekers als Peach Tea en Orange Mango, maar ook nieuwe favorieten zoals Rainbow Candy en Tropical Dragonfruit.

Wat is Clear Whey Isolate? ​Een Game Changer voor zomertraining

Supplementen

Wat is Clear Whey Isolate? ​Een Game Changer voor zomertraining

2022-08-12 21:00:24van Liam Agnew

Clear Whey Gainer

Het Clear Protein-zwaargewicht. Letterlijk. Clear Whey Gainer levert 471 calorieën, meer dan 60 g koolhydraten, 35 g eiwit en 7 g vet om je bulk te ondersteunen.
Zeg vaarwel tegen de dagen van zware bulkmaaltijden of shakes, waardoor je het gevoel hebt dat je bijna barst. Bulking just got juicy.

Clear Whey Gainer biedt een licht alternatief voor gainershakes, waardoor je je verfrist voelt en klaar bent om te herstellen van weer een zware sessie. Het is het perfecte product voor diegenen die moeite hebben om voldoende calorieën en eiwitten binnen te krijgen om hun bulk te ondersteunen.

Transformeer je bulk | Clear Whey Gainer

Supplementen

Transformeer je bulk | Clear Whey Gainer

2022-01-16 07:00:51van Emily Wilcock

Clear Whey Electrolyte

Een geweldige whey om je proteïne een boost te geven, te rehydrateren en elektrolyten aan te vullen in één keer. Maak kennis met: Clear Whey Electrolyte.

Clear Whey Electrolyte bevat wei-eiwit van hoge kwaliteit dat 11 g eiwit per portie levert. Naast een eiwitboost krijg je met deze shake ook een dosis elektrolyten en vitamines, waaronder B6, B12 en vitamine C.

Het wordt geleverd in drie sappige smaken, met citroen en limoen, roze grapefruit en druif om uit te kiezen.

Clear Vegan Protein

Ook de veganistische sportschoolbezoekers missen sappige eiwitten niet. Met 10 g plantaardig eiwit per portie is deze shake de perfecte eiwitboost.

Clear Vegan Protein combineert hoogwaardig erwtenproteïne-isolaat met B-vitamines om een ​​lichte en verfrissende drank te creëren die keer op keer macro’s oplevert. Het is gemaakt met echt fruit en is verkrijgbaar in tal van smaken.

Kies uit citroen en limoen, ananas en grapefruit, appel en vlierbloesem, aardbei, zwarte bes, frambozenmojito en watermeloen.

Clear Soy Protein

Voor degenen die de voorkeur geven aan alternatieven voor erwteneiwit, is soja-eiwitisolaat een geweldige optie. 11g eiwit per portie, toegevoegde vitamine C en een gezonde dosis vezels.

Clear Soy Protein maakt gebruik van hoogwaardig soja-eiwitisolaat in combinatie met vitamine C, B-vitamines en vezels om een ​​verfrissend lichte shake te creëren met macro’s die niet teleurstellen.

Kies uit citroen en limoen of druif.

Clear Whey Meal Replacement

Een ander gloednieuw aanbod voor gewichtsverlies is Clear Whey Meal Replacement. Het bevat veel eiwitten en vezels, en weinig suiker en vet om een ​​gewichtsverliesdoel te ondersteunen. 23 g hoogwaardig whey-eiwitisolaat houdt je een vol gevoel, terwijl het lage suiker- en vetgehalte je helpt om een ​​duurzaam calorietekort te behouden.

Clear Whey Meal Replacement zorgt ook voor je darmen, waarbij elke portie 8 g prebiotische inuline levert. En met een mix van 27 essentiële vitamines en mineralen, helpt het om de algemene gezondheid en het welzijn te ondersteunen voor het geval je een tekort aan vitamines hebt.

Dit omvat vitamine C ter ondersteuning van je immuunsysteem, vitamine D ter ondersteuning van de botgezondheid en spierfunctie en alle acht in water oplosbare B-vitamines ter ondersteuning van de algemene gezondheid en het welzijn.

Het ideale lichte alternatief om je doelstellingen voor gewichtsverlies en een drukke levensstijl te ondersteunen.

Welke Clear Protein is geschikt voor mij?

Het beste om mee te bulken

Als bulken je doel is, heb je voldoende calorieën nodig (meer dan je verbrandt), voldoende training (om spieren op te bouwen) en voldoende eiwitten (om spierherstel en -groei te ondersteunen). Clear Protein met een hoog calorie- en eiwitgehalte.

Clear Whey Gainer is de beste optie voor bulken vanwege het calorie- en eiwitgehalte. Als je je werk in de sportschool gedaan krijgt, zal Clear Whey Gainer het werk doen om je spieren op te bouwen tijdens het bulken. Met 35 g eiwit per portie en voldoende koolhydraten voor herstel, is Clear Whey Gainer de juiste keuze voor na een training of om je totale calorie- en eiwitinname op elk moment van de dag te verhogen.

Het beste voor gewichtsverlies

De sleutel tot gewichtsverlies is simpel: verbrand meer calorieën dan je verbruikt.(2) Dit kan echter lastig zijn als je ook probeert je spieren te ondersteunen met eiwitten. Wanneer je probeert een calorietekort te bereiken, moet je ervoor zorgen dat je voldoende eiwitten in je dieet krijgt om je spieren gevoed en gezond te houden. Als je voldoende eiwitten in je dieet hebt, leidt een calorietekort tot vetverlies terwijl je je spieren behoudt.

Er zijn twee manieren om een ​​calorietekort te bereiken: minder eten en meer bewegen. Clear Whey Meal Replacement is de beste keuze om je aan strikte caloriedoelen te houden. Als je echt je calorieën beperkt en niet te hard pusht in de sportschool, is een maaltijdvervanger een geweldige manier om je eiwitten en de rest van de voeding die je nodig hebt voor de dag binnen te krijgen. Clear Whey Electrolyte kan het beste zijn voor degenen die hard werken in de sportschool om gewicht te verliezen, omdat het je de eiwitten geeft die je nodig hebt zonder onnodige extra calorieën.

Clear Whey Electrolyte is ideaal om de eiwitinname te verhogen zonder veel calorieën toe te voegen. Met minder dan 50 calorieën per portie en 11 g eiwit, bevat Clear Whey Electrolyte ook elektrolyten om je gehydrateerd te houden na een training en gedurende de dag.

Het beste voor het opbouwen van droge spiermassa

Als het gaat om het opbouwen van droge spieren, moet je je spieren uitdagen (meestal in de vorm van weerstandstraining) en genoeg brandstof eten (in de vorm van eiwitten) om je spieren te laten herstellen en opbouwen.(4) Hoewel eiwitten essentieel zijn voor spieropbouw , zal te veel calorieën – uit welke bron dan ook – leiden tot vettoename. Het kiezen van een Clear Protein met een hoog eiwit- en laag caloriegehalte is de beste manier om droge spieren op te bouwen.

Clear Whey Isolate zit boordevol 20 gram eiwit en heeft minder dan 100 calorieën, waardoor het de beste Clear Protein is voor het opbouwen van droge spieren. Clear Whey Isolate bevat weinig suiker en vet en biedt hoogwaardige whey-eiwitten zonder extra calorieëen. Clear Whey Isolate is geweldig voor na een training of elk ander moment van de dag.

Het beste voor veganisten

Vegan atleten consumeren geen voedsel of producten die door of van dieren zijn gemaakt, waardoor wei-eiwit uit den boze is. Er zijn tal van plantaardige eiwitopties die er zijn, maar veel repliceren de melkachtige textuur van wei-eiwit. Als je op zoek bent naar een verfrissende, heldere veganistische eiwitoptie, dan is Clear Vegan Protein ideaal.

Veganistische diëten zijn gebaseerd op alle plantaardige voedingsmiddelen, waardoor het een beetje uitdagender is om een ​​dagelijks eiwitdoel te halen. Clear Vegan Protein levert 10 g eiwit per portie plus de helft van je dagelijkse B-vitaminebehoefte. B-vitamines zijn een micronutriënt die vaak ontbreekt in veganistische diëten.(6) B-vitamines helpen het metabolisme en de energie te ondersteunen, die belangrijke componenten zijn voor atleten en mensen die spieren willen behouden. Andere bronnen van veganistische eiwitten zijn bonen, noten, zaden en sojaproducten. Clear Vegan Protein is een eiwit op basis van erwten, waardoor het geschikt is voor mensen die sojaproducten vermijden.

Clear Protein voordelen

Clear Protein bevat minder calorieën

Als je wat lichaamsvet wilt verminderen met behoud van je spieren, is Clear Protein een geweldige optie omdat het minder calorieën en veel eiwitten bevat. Een portie Clear Whey bevat 20 g eiwit en slechts 84 calorieën. Ter vergelijking: Impact Whey Protein bevat 19 g per portie en 100 calorieën. Het is een klein verschil, maar als je naar je macro’s kijkt, telt elke macro.

Het is verrijkt met vitamines

Veel van de Clear Family-producten zijn verrijkt met vitamines om het voedingsprofiel te vergroten. Een portie Clear Vegan bevat de helft van je dagelijkse vitamine B-behoefte, Clear Soy bevat toegevoegde vitamine C en Clear Whey Electrolyte bevat ook toegevoegde vitamine C.

Clear Protein is lichter op de maag

Hoewel ze geweldig zijn, kan een romige eiwitshake soms een beetje veel zijn. Vooral als het warmer wordt, is een lichter alternatief een droom na de training. Net als squash is Clear Protein een traktatie op een warme zomerdag, maar het levert ook een macroboost op.

Clear Protein kan helpen spiermassa op te bouwen en te behouden

Het is geen geheim dat eiwitten helpen bij het opbouwen en behouden van spiermassa. Gecombineerd met een geweldige trainingsroutine, kan Clear Protein je helpen een serieuze spiermassa op te bouwen zonder dat je grote porties kipfilet- en eiwitshakes hoeft te consumeren.

Wil je meer informatie over hoe eiwitten spieren opbouwen?

Lees dit…

Eiwitpoeder voor spieropbouw

Supplementen

Eiwitpoeder voor spieropbouw

2020-06-19 11:00:52van Claire Muszalski

Misvattingen over Clear Protein

Hoewel eiwitten essentieel zijn voor de gezondheid en goede prestaties in de sportschool, kan te veel van een voedingsstof bijwerkingen veroorzaken. Deze variëren tussen producten en individuen. Over het algemeen zijn eiwitsupplementen in verband gebracht met mogelijke kleine bijwerkingen zoals een opgeblazen gevoel, verhoogde dorst, diarree en de opname van andere voedingsstoffen (zoals calcium).(7)

Opgeblazen gevoel of diarree

Een opgeblazen gevoel of diarree (of andere maagklachten) kunnen om vele redenen voorkomen. Grote hoeveelheden vloeistof kunnen een opgeblazen gevoel geven. Op andere momenten kunnen deze bijwerkingen te wijten zijn aan een intolerantie of spijsverteringsprobleem met betrekking tot ingrediënten. Sommige mensen ervaren bijvoorbeeld spijsverteringsproblemen met verschillende soorten eiwitten, bijv. whey of eiwitten op basis van erwten. Clear Whey kan iemand met lactose-intolerantie van streek maken. Het kan nuttig zijn om erachter te komen hoe verschillende soorten je beïnvloeden en niet in één keer de vezel- of eiwitconsumptie drastisch te verhogen.

Nier- en leverfunctie

Hoewel sommige vroege onderzoeken hun bezorgdheid uitten over de uitdagingen voor de nier- en leverfunctie bij eiwitrijke diëten(7), hebben verdere studies aangetoond dat gezonde personen zich helemaal geen zorgen hoeven te maken over eiwitinnames tot 2,8 g per kg lichaamsgewicht per dag (meer dan de meeste atleten zouden consumeren).

Verhoogde dorst of uitdroging

Net als de angst dat eiwit ervoor zorgt dat je nieren harder werken voor de spijsvertering, deden vroege studies sommige onderzoekers vermoeden dat mensen die eiwitten consumeren een verhoogde dorst of vochtbehoefte hebben die verband kan houden met uitdroging.(7) Latere studies toonden echter aan dat het consumeren van eiwitsupplementen hielpen de dorst en het hongergevoel te verminderen.(10) Als je Clear Whey-producten met water mengt, verhoog je waarschijnlijk je vochtinname voor de dag en help je uitdroging te voorkomen, zowel voor als na het sporten.

Clear Protein dosering

Als het gaat om het nemen van eiwitten, is het essentieel om te weten hoeveel je moet nemen en wanneer. De vereisten voor de dosering van Clear Protein variëren sterk op basis van je doelen, algemene voeding, trainingsplan en andere factoren (bijv. Leeftijd, gewicht en geslacht). Over het algemeen kan het lichaam op elk moment ongeveer 20-30 gram eiwit opnemen.

Clear Protein dosering voor het bulken

Wanneer bulken je doel is, zal het nemen van de 2,5 schep portie Clear Whey Gainer de grootste hoeveelheid eiwit opleveren, samen met de koolhydraten en calorieën die nodig zijn voor het bulken. Dit kan op elk moment van de dag na een training of als bulksnack worden ingenomen.

Clear Protein dosering om af te vallen

Er zijn verschillende opties om gewichtsverlies te ondersteunen. Gewichtsverlies vereist een calorietekort, wat betekent dat je niet wilt dat je eiwit te veel bijdraagt ​​aan je dagelijkse calorieën. Terwijl Clear Whey Isolate en Clear Vegan Protein onderdeel kunnen zijn van een maaltijdplan voor gewichtsverlies, is Clear Whey Electrolyte ideaal, omdat het je de meeste eiwitten geeft voor je caloriebudget. Een portie Clear Whey Electrolyte bevat 11 g eiwit, dus twee schepjes leveren 22 g eiwit om droge spieren te behouden, maar de drank toch onder de 100 calorieën te houden.

Clear Protein dosering voor het opbouwen van droge spieren?

Clear Whey Isolate is de beste keuze als je droge spieren probeert op te bouwen, omdat het belangrijk is om de grootste eiwitconcentratie per portie te krijgen. Met één schep die 20 g eiwit en heel weinig suiker of vet bevat, is een geraffineerde eiwitbron zoals Clear Whey Isolate je beste optie.

Clear Protein dosering voor veganisten

Wanneer je een veganistisch dieet volgt, houdt je waarschijnlijk je eiwitinname nauwlettend in de gaten. Zodra je je eiwitdoelen kent, kan Clear Vegan Protein je helpen aan je dagelijkse eiwitbehoeften te voldoen. Met 10 g eiwit per portie, kun je maximaal twee scheppen gebruiken om een ​​inname van 20 g te bereiken als een drankje na de training of voor een eiwitboost tussen maaltijden.

Speciale editie Clear Whey smaken

Jelly Belly Clear Whey

Dat klopt, als je het nog maar net hebt gehoord, zijn we een samenwerking aangegaan met Jelly Belly, om Clear Whey naar een hoger niveau te tillen.

We namen vijf van Jelly Belly’s favoriete smaken van klanten en versmolten ze met onze bekroonde Clear Whey-formule om een premium Jelly Belly-smaakervaring te creëren die je post-workout shake naar een hoger niveau tilt.

Levert nog steeds die allerbelangrijkste macro’s, waaronder 20 g eiwit en 4 g BCAA’s, maar met de kenmerkende fruitige smaken van Jelly Belly.

Kies uit Very Cherry, Tutti-Fruitti, Bubble Gum, Green Apple en Berry Blue en bedank ons later.

Clear Protein recepten die iedereen zou moeten proberen

Je kunt je Clear Protein natuurlijk gewoon mixen met wat water, maar als je op zoek bent naar iets om je gebruikelijke shake af te wisselen, hebben we heel veel recepten, van ijslolly’s tot slushies tot jelly sweets.

Sommige hiervan bevatten whey of vegan Clear Protein, maar ruil het gewoon in voor jouw Clear Protein naar keuze en geniet ervan.

Clear Protein Mocktails

Wie zei dat je geen mocktails en macro’s mocht hebben?

Maak onze verjaardag mocktails | Vier onze Sweet 16 met Swizzels

Recepten

Maak onze verjaardag mocktails | Vier onze Sweet 16 met Swizzels

2020-05-22 09:51:18van Lauren Dawes

Clear Protein Mojitos

Oh, en ook Mojito’s en macro’s…

Clear Whey Mojitos 2 Ways

Recepten

Clear Whey Mojitos 2 Ways

2021-08-21 14:00:32van Lauren Dawes

Clear Protein Slushies

Ga terug naar je kindertijd met deze verfrissende Clear Protein Slushies

Clear Protein Slushies | Clear Whey Isolate & Clear Vegan Protein

Recepten

Clear Protein Slushies | Clear Whey Isolate & Clear Vegan Protein

2020-07-04 06:00:45van Lauren Dawes

Clear Whey Jelly Sweets

Nog meer een baby uit de jaren 90 – Jelly. Deze gelei-snoepjes zijn low-cal en eiwitrijk. Op alle punten een schot in de roos.

Clear Whey Jelly Sweets

Recepten

Clear Whey Jelly Sweets

2021-07-28 14:00:44van Lauren Dawes

Clear Whey Rainbow Ice Lollies

Rainbow? Ijsjes? Eiwit? Ja, ja, ja graag.

Clear Whey Rainbow Ice Lollies

Recepten

Clear Whey Rainbow Ice Lollies

2021-09-17 07:00:31van Lauren Dawes

Clear Protein Popsicles

Breng deze naar je volgende barbecue en ze zullen zeker een publiekstrekker zijn.

Clear Whey Popsicles | Zo Koel Je Af Na Je Training

Recepten

Clear Whey Popsicles | Zo Koel Je Af Na Je Training

2021-06-07 13:30:28van Lauren Dawes

Bericht om mee naar huis te nemen

Met alle nieuwe toevoegingen aan de Clear-familie is eiwit nog nooit zo sappig geweest. Of je nu op zoek bent naar een lichter bulksupplement of gewoon je vitamine- en eiwitinname wilt verhogen, er is voor elk wat wils. Maak dus een eiwitrijke mojito klaar op de BBQ of koel af met een Clear Whey Ice lolly. De opties zijn eindeloos.

Veelgestelde vragen

Is Clear Protein slecht voor je?

Clear Protein is slechts een alternatieve manier om de eiwitten binnen te krijgen die je lichaam nodig heeft voor een optimale gezondheid.

Hoeveel Clear Protein moet ik nemen?

Dit hangt af van je doelen en de verscheidenheid aan Clear Protein varianten, maar tussen de 20 en 30 gram eiwit per portie nemen is ideaal om aan je dagelijkse eiwitinnamebehoefte te voldoen.

Zal Clear Protein het lichaamsvet verhogen?

Overtollige calorieën uit welke bron dan ook kunnen leiden tot gewichtstoename. Maar als je de suggesties voor het serveren en de dosering opvolgt als onderdeel van een algemeen gezond dieet en een routinematige lichaamsbeweging, zou dit niet moeten leiden tot meer lichaamsvet.

Wie moet Clear Protein wel en niet gebruiken?

  • Lactose intolerantie. Als je erg gevoelig bent voor lactose, kunt je het beste Clear Protein op basis van whey vermijden.
  • Veganisten. Clear Vegan is een geschikte optie als je dierlijke producten wilt vermijden.
  • Erwtenproteïne-intolerantie. Als je in het verleden spijsverteringsbijwerkingen van erwteneiwitten hebt gehad, is het misschien het beste om Clear Vegan-eiwit te vermijden en in plaats daarvan de op wei gebaseerde Clear Proteins te proberen.

Wanneer moet ik Clear Protein nemen?

Clear Protein kan direct na je training of tot 24 uur later worden ingenomen om je spieren te helpen herstellen en weer op te bouwen.(10) Als je een hersteldag hebt, kan Clear Protein je spieren nog steeds helpen herstellen en zich voorbereiden op je volgende sportschoolsessie. Het nemen van Clear Protein tussen de maaltijden door als tussendoortje is een andere manier om je totale eiwitinname voor de dag te verhogen, ongeacht de timing van de training.

Kun je Clear Protein gebruiken zonder te sporten?

Ja. Ons lichaam heeft elke dag eiwitten nodig en het nemen van Clear Protein helpt ons om onze dagelijkse eiwitdoelen te bereiken.

Moet je sporten als je Clear Protein gebruikt?

Hoewel lichaamsbeweging nodig is om spieren op te bouwen, hebben we allemaal eiwitten nodig, ongeacht ons activiteitenniveau. Het kan op elk moment door iedereen worden ingenomen.

Wat is het verschil tussen whey eiwit en Clear Whey?

Reguliere wei-eiwit heeft een romige, melkachtige textuur, terwijl heldere wei een lichtere, verfrissende smaak heeft. Ze zijn allebei gemaakt van hoogwaardige eiwitbronnen.

Is Clear Protein vegetarisch?

Clear Whey is geschikt voor vegetariërs omdat het geen vlees bevat, maar wel eiwit op basis van zuivel.

Is Clear Protein veganistisch?

Clear Whey proteïne is niet geschikt voor veganisten, maar Clear Vegan proteïne is gemaakt van erwtenproteïne en is geschikt voor veganisten.

Is Clear Protein glutenvrij?

Gluten wordt gevonden in koolhydraten, dus geraffineerde Clear Protein bevatten van nature geen gluten.

Mag je Clear Protein gebruiken als je lactose-intolerant bent?

Niveaus van lactose-intolerantie kunnen variëren; terwijl lactose de suiker is die uit melk wordt gemaakt en vaak wordt geraffineerd bij de productie van wei, kunnen er sporen in wei-eiwitproducten voorkomen. Vegan Protein is een betere optie voor mensen met lactose-intolerantie en gevoeligheid.


1. Tarnopolsky, M. A. (2008). Building muscle: nutrition to maximize bulk and strength adaptations to resistance exercise training. European journal of sport science, 8(2), 67-76.
2. Obert, J., Pearlman, M., Obert, L., & Chapin, S. (2017). Popular weight loss strategies: a review of four weight loss techniques. Current gastroenterology reports, 19(12), 1-4.
3. Leidy, H. J., Clifton, P. M., Astrup, A., Wycherley, T. P., Westerterp-Plantenga, M. S., Luscombe-Marsh, N. D., … & Mattes, R. D. (2015). The role of protein in weight loss and maintenance. The American journal of clinical nutrition, 101(6), 1320S-1329S.
4. Tarnopolsky, M. A. (2008). Building muscle: nutrition to maximize bulk and strength adaptations to resistance exercise training. European journal of sport science, 8(2), 67-76.
5. Buford, T.W., Kreider, R.B., Stout, J.R. et al. International Society of Sports Nutrition position stand: creatine supplementation and exercise. J Int Soc Sports Nutr 4, 6 (2007). https://doi.org/10.1186/1550-2783-4-6
6. Majchrzak, D., Singer, I., Männer, M., Rust, P., Genser, D., Wagner, K. H., & Elmadfa, I. (2006). B-vitamin status and concentrations of homocysteine in Austrian omnivores, vegetarians and vegans. Annals of nutrition and metabolism, 50(6), 485-491.
7. Anderson SA, Raiten DJ., eds Safety of amino acids used as dietary supplements. Bethesda, MD: Life Science Research Office, Federation of American Societies for Experimental Biology, 1991.
8. Hoffman, J. R., & Falvo, M. J. (2004). Protein–which is best?. Journal of sports science & medicine, 3(3), 118.
9. Reis, C. E. G. (2021). Discussion of “Whey protein supplementation and its potentially adverse effects on health: a systematic review”—Unsubstantiated claims of adverse effects of whey protein supplementation on human kidney and liver function. Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism, 46(1), 90-91.
10. van Loon, L. J. (2013). Role of dietary protein in post-exercise muscle reconditioning. In Nutritional Coaching Strategy to Modulate Training Efficiency (Vol. 75, pp. 73-83). Karger Publishers.
11. Tipton, K. D., Elliott, T. A., Cree, M. G., Aarsland, A. A., Sanford, A. P., & Wolfe, R. R. (2007). Stimulation of net muscle protein synthesis by whey protein ingestion before and after exercise. American Journal of Physiology-Endocrinology and Metabolism.Monica Green

Monica Green

Schrijver en Expert

Monica komt oorspronkelijk uit het zuiden van Londen en studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een graad in filosofie. Nadat ze tijdens haar studie haar liefde voor de sportschool ontdekte, voelde Monica zich aangetrokken tot krachttraining, wat haar enorm hielp tijdens stressvolle tijden als student. Ze schreef voor een populaire studentensite, en ontwikkelde haar vaardigheden als auteur en schreef dan ook regelmatig trending stukken. Ze vindt het geweldig dat ze haar liefde voor schrijven kan combineren met haar passie voor de sportschool. In haar vrije tijd houdt Monica van koken, nieuwe restaurants uitproberen met vrienden en nieuwe wandelpaden verkennen.