Supplementen

Waarom je je Pre-Workout nooit moet dry scoopen: een voedingsdeskundige legt uit

De fitnessindustrie is geen onbekende in de occasionele controverse, en een van de meer bizarre recente rages is dry scooping. Ooit weinig tijd gehad en wanhopig om naar de sportschool te gaan? Om tijd te besparen, gooien sommige sportschoolbezoekers een bolletje pre-workout in hun mond zonder water.

Klinkt verschrikkelijk, toch? Wel, dat is het. Helaas heeft deze gevaarlijke trend zich als een lopend vuurtje verspreid over/GymTok, waarbij mensen opgewonden pre-workout nekken voor een zweterige sessie. Maar de rage brengt enkele ernstige risico’s met zich mee – sommige potentieel fataal. Het goede nieuws is dat Richie Kirwan hier is om ons door ze allemaal te leiden in de nieuwste Nutritionist Explains-video, waarbij hij alle gevaren van dry scooping bespreekt. Dit is waarom je je poeder niet moet ‘dry scoopen’.

“Voordelen” van dry scoopen

Richie gebruikt de term “voordelen” hier heel losjes. Hij heeft wat YouTube-onderzoek gedaan naar dry scooping en vond enkele van de verbijsterende redenen waarom mensen ervoor kiezen om water over te slaan in hun pre-workout. Geen enkele is overtuigend.

“Het bespaart tijd”

Dry scooping kan je ongeveer 90 seconden besparen terwijl je wacht tot de kraan loopt en je je pre-workout opschudt. Is 90 seconden echt de mogelijke gevolgen waard?

Luiheid

Je kunt gewoon niet de moeite nemen om je shaker eruit te halen, de kraan te laten lopen en te schudden. Kom op, als je naar de sportschool gaat om te deadliften, kun je de motivatie vinden om je pre-workout te mixen. Geen scherpe bochten.

Snellere opname van cafeïne

Sommige vurige dry-scoopers beweren dat ze baat hebben bij een snellere opname van cafeïne wanneer ze dry scooping, en Richie zegt dat deze bewering een “klein stukje” waarheid bevat. Dit komt omdat sommige stoffen direct uit de bloedvaten in je mond kunnen worden opgenomen.

Echter, zoals Richie aangeeft, heb je de pre-workout hooguit een paar seconden in je mond, waardoor het bijna geen tijd heeft om op die manier te worden opgenomen.

Dry scooping betekent meer van het supplement. Factcheck: dat doet het niet!

De meest schokkende bewering die Richie in zijn YouTube-onderzoek vond, was het argument dat dry scooping “je in staat stelt meer van een supplement te gebruiken, omdat je je maag niet met water vult.”Dit heeft een enorm potentieel om gevaarlijk te zijn – je maag vullen met zeer bioactief poeder is absoluut geen goed idee.

Over pre-workouts gesproken, bekijk onze nieuwste gummy-innovatie…

De nieuwe generatie pre-workout | Pre-Workout Gummies

Supplementen

De nieuwe generatie pre-workout | Pre-Workout Gummies

2022-01-12 07:00:17van Emily Wilcock

Waarom je niet moet dry scoopen

Dus, nu Richie de “voordelen” van dry scooping heeft ontkracht, laten we ingaan op alle redenen waarom je het niet zou moeten doen. Er zijn veel.

Het is veel

De bolletjes in pre-workout zijn misschien kleiner, maar dat kleine bolletje is nog steeds veel poeder om door te slikken. En zonder water is dat best lastig. Je kunt het uiteindelijk inademen en het allemaal uithoesten. Of zoals Richie het zegt: “je zou wat in je longen kunnen inademen, wat betekent dat je een neonwolk van schadelijke dampen zult uithoesten, en je zult er uiteindelijk uitzien als de **** die je in werkelijkheid bent.” We kunnen wel zeggen dat het niet de moeite waard is om die theorie op de proef te stellen.

Je brengt je tanden in gevaar

Pre-workout is extreem zuur en wanneer je een dry scoop doet, breng je die zure ingrediënten in direct contact met je tanden. Richie zegt: “Het kan me niet schelen hoe goed de training is, ik wil mijn tanden niet verliezen bij het najagen van de perfecte pomp.”

Water is essentieel voor opname

Dry-scoopers lijken ook het belang en de waarde van water te vergeten als het gaat om een ​​geweldige training. Hij legt uit: “water is essentieel voor de opname van de pre-workout ingrediënten uit je spijsverteringsstelsel in je bloedbaan.” Bovendien zijn pre-workouts ontworpen om te worden gebruikt met de juiste hoeveelheid water om de opname te optimaliseren.

Water is essentieel voor de belangrijkste ingrediënten

Om het nog even over water te hebben, het is ook essentieel voor de functie van bepaalde belangrijke ingrediënten in pre-workout. Citrullinemalaat bijvoorbeeld – het ingrediënt dat de bloedtoevoer naar de spieren verhoogt, waardoor een groter bloedvolume nodig is. Hier is hoe Richie het uitlegt…

“Het hele punt van pompversterkers is om te profiteren van het bloedvolume, dat meestal uit water bestaat, om je spieren te laten zwellen tijdens een training.” Dus waarom slaan we water ook al weer over?

Water is een prestatieverbeteraar

Richie is nog niet klaar met water – het is ook een prestatieverbeteraar op zich. Hij legt uit dat uit onderzoek is gebleken dat naarmate je meer uitgedroogd raakt, je spierkracht afneemt. Dus, in Richie’s woorden, “waarom zou je kunnen denken dat het een slecht idee is om wat water te drinken voor een trainingssessie?.”

“Pre-workouts smaakt onverdund gewoon verschrikkelijk”

Ooit onverdunde pompoen gedronken? Ja, niet echt lekker. Je pre-workout dry scoopen is zo, maar nog erger omdat het niet eens vloeibaar is. Pre-workout is gemaakt om te worden verdund met water, dus de smaken zullen veel te krachtig zijn als ze niet worden verdund.

Nogmaals, Richie zegt het op zijn best…

“Ze zitten vol met smaken en zoetstoffen die geweldig smaken als ze worden verdund tot de juiste hoeveelheid. Maar als je ze geconcentreerd neemt, is het als het feest in je mond waar je nooit heen wilde.”

Kan maagklachten veroorzaken

Dry scooping kan niet alleen enkele overstuurde smaakpapillen veroorzaken, het kan ook maagklachten veroorzaken. Dit komt voornamelijk door het hoge gehalte aan cafeïne en creatine in veel pre-workouts. En zoals Richie zegt: “het laatste wat je wilt tijdens een zware trainingssessie, is het gevoel te hebben dat je maag van binnenuit wordt opengereten.” Ja, we slaan dry scoopen over.

Het verdunnen van de pre-workout met water helpt je maag de cafeïne en creatine te verdragen, waardoor je veel energie krijgt voor je training, maar zonder de maagklachten.

Dry scooping kan dodelijk zijn

De laatste en belangrijkste reden waarom je niet moet dry scooping, zijn de mogelijk ernstige gevolgen voor de gezondheid. Sommige mensen zijn in het ziekenhuis beland met vermoedelijke hartaanvallen na dry scooping. Dat is het droge schepje niet waard.

Nu je weet hoe je veilig een pre-workout kunt nemen, vind je hier de juiste voor jou…

9 pre-workouts voor een zweterige sessie

Supplementen

9 pre-workouts voor een zweterige sessie

2022-01-24 20:00:42van Emily Wilcock

Bericht om mee naar huis te nemen

Richie pleit zeker niet voor het dry scooping van je pre-workout. De lijst met minpunten is lang en er is een zeer korte en ijle lijst met potentiële “voordelen”. Richie onthult wel dat hij soms zijn creatine ’s ochtends dry scoopt uit luiheid (schaam je, Richie), maar neemt daarna altijd water en raadt het absoluut niet aan – zelfs als je het meteen opvolgt met water .

Richie’s laatste woord is: “dry scoop je pre-workout niet. Het is gewoon dom.”

Op zoek naar meer supplementen advies?

LEES DIT OOK:

8 veganistische pre-workout-voedingsmiddelen die wetenschappelijk worden ondersteund

Supplementen

8 veganistische pre-workout-voedingsmiddelen die wetenschappelijk worden ondersteund

2021-04-09 11:00:09van Claire Muszalski

Beta-Alanine | Hoe verbetert het de prestaties?

Supplementen

Beta-Alanine | Hoe verbetert het de prestaties?

2021-08-03 13:00:16van Claire Muszalski

Cafeïne Supplementen | De effecten van drankjes, poeders en tabletten

Supplementen

Cafeïne Supplementen | De effecten van drankjes, poeders en tabletten

2022-02-05 18:00:59van Jennifer BlowMonica Green

Monica Green

Schrijver en Expert

Monica komt oorspronkelijk uit het zuiden van Londen en studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een graad in filosofie. Nadat ze tijdens haar studie haar liefde voor de sportschool ontdekte, voelde Monica zich aangetrokken tot krachttraining, wat haar enorm hielp tijdens stressvolle tijden als student. Ze schreef voor een populaire studentensite, en ontwikkelde haar vaardigheden als auteur en schreef dan ook regelmatig trending stukken. Ze vindt het geweldig dat ze haar liefde voor schrijven kan combineren met haar passie voor de sportschool. In haar vrije tijd houdt Monica van koken, nieuwe restaurants uitproberen met vrienden en nieuwe wandelpaden verkennen.