Supplementen

Voordelen van biotine – Wat is vitamine B7 en waarom hebben we het nodig?

Door Beth Addey, Geregistreerd Diëtist. 

Biotine, ook bekend als vitamine B7, is een in water oplosbaar lid van de vitamines van het B-complex. Variërend van haargroei tot ondersteuning van het metabolisme, de voordelen van biotine zijn overal in het lichaam voelbaar. Hier is alles wat je moet weten over deze essentiële voedingsstof.

Wat is biotine?

Biotine is een belangrijke vitamine die vooral bekend staat om zijn effecten op haar en huid. (1) Het wordt in veel voedingsmiddelen aangetroffen, waaronder eieren, noten en zoete aardappelen. Als je moeite hebt om een ​​gezond, uitgebalanceerd dieet te behouden, kan een biotinesupplement helpen om de dagelijkse inname te verhogen.

Voordelen van Biotine Beauty – Kan biotine haaruitval stoppen?

Biotin benefits

 

Biotine speelt niet alleen een belangrijke rol in het metabolisme, maar staat ook bekend als schoonheidsvitamine. Biotine is betrokken bij de productie van vetzuren die de huid voeden en helpen om er glad en gehydrateerd uit te zien.(2)

Bovendien draagt ​​biotine bij aan gezonde slijmvliezen.(3) Slijmvliezen begrenzen holtes en delen van het lichaam die de binnenkant met de buitenkant verbinden. Deze omvatten je oren, neus, keel en spijsverteringskanaal. Het gezond houden van deze gebieden is van vitaal belang voor de algehele gezondheid en voor een heldere huid. Wanneer slijmvliezen ongezond of beschadigd zijn, kan dit verschijnen als blaren of zweren, bijvoorbeeld rond de mond of ogen.

Voor haar is gevonden dat biotine de keratineproductie verhoogt en de groei van haarzakjes stimuleert. (4) Keratine is het eiwit dat de bouwstenen vormt van ons haar, onze huid en onze nagels. Als je dunner haar of haaruitval ervaart, kan biotine helpen bij hergroei en sterker haar bevorderen.

Evenzo kan biotine de keratine in je nagels versterken, hun dikte verbeteren en breuken voorkomen.(5)

Meer voordelen van biotine

Biotine heeft een groot aantal schoonheidsvoordelen, maar onderzoek suggereert dat de effecten van deze essentiële vitamine nog verder reiken. Het ondersteunt zowel psychologische als zenuwstelselfuncties. (6) Samen met andere B-vitamines is van biotine gesuggereerd dat het het geheugen verbetert en beschermt tegen cognitieve achteruitgang en neurodegeneratieve ziekten, zoals de ziekte van Alzheimer.(7)

Wie loopt een hoger risico op biotinedeficiëntie?

Als in water oplosbare vitamine wordt biotine niet in het lichaam opgeslagen. Overtollig biotine wordt tijdens het plassen uit het lichaam getransporteerd.

Hoewel biotinedeficiëntie zeldzaam is, kunnen bepaalde risicofactoren de kans vergroten. Deze risicofactoren zijn onder meer zwangerschap, borstvoeding, het volgen van een veganistisch dieet en het hebben van een gezondheidstoestand die van invloed is op hoe goed voedingsstoffen worden opgenomen. Met een tekort komen ongewenste symptomen, zoals dunner worden van het haar, een rode uitslag, broze nagels en verminderd energieniveau. Daarom is het dagelijks consumeren van voldoende biotine van vitaal belang om ons op ons best te laten voelen en er op ons best uit te laten zien.

Hoeveel biotine moet ik nemen?

Er is geen vaste aanbevolen dagelijkse hoeveelheid biotine waar we naar moeten streven. De suggesties variëren echter van 10-30 µg, waarbij verhoogde hoeveelheden worden aanbevolen voor personen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

Lees hier meer over alle voordelen van B-vitamines:

8 gezondheidsvoordelen van B-vitamines

Supplementen

8 gezondheidsvoordelen van B-vitamines

2021-09-20 14:00:32van Claire Muszalski

Biotine-supplementen

Dus hoe kunnen we ervoor zorgen dat we elke dag voldoende biotine binnenkrijgen? Naast het opnemen van biotine-rijk voedsel in je dieet, kun je overwegen een supplement aan je dagelijkse routine toe te voegen. Dit zijn onze beste biotinebevattende supplementen:

  • Biotine-tabletten – Deze handige, veganistische tabletten zijn een gemakkelijke manier om 10 µg extra biotine aan je dag toe te voegen. Ze zijn ook veganistisch, waardoor ze de perfecte plantaardige toevoeging zijn aan je dieet.
  • Haar, Huid en Nagels Gummies – Gummies met bosbessensmaak, verrijkt met een breed scala aan vitamines en mineralen die zijn ontworpen om het uiterlijk en de gezondheid van je haar, huid en nagels te verbeteren. Deze gummies met 5 sterren bevatten minimaal 100% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid biotine, vitamine A, D, E, C, B6 en B12, zink en selenium.
  • Beauty Collagen Shots – Een tropisch geïnspireerde shot, geformuleerd met collageen, hyaluronzuur, biotine en een grote verscheidenheid aan andere vitamines en mineralen. De voordelen van deze shots zijn enorm, waaronder een betere gezondheid van haar, huid en nagels, ondersteuning van het immuunsysteem en gezond mentaal welzijn.

Vond je dit artikel interessant?

LEES DIT OOK:

De beste menopauze-supplementen

Supplementen

De beste menopauze-supplementen

2021-10-21 07:00:04van Myprotein

5 supplementen om je humeur een boost te geven | 'Vitaminen voor geluk'

Supplementen

5 supplementen om je humeur een boost te geven | 'Vitaminen voor geluk'

2021-10-14 07:00:12van Myprotein

De voordelen van het consequent innemen van vitamines

Supplementen

De voordelen van het consequent innemen van vitamines

2021-10-08 07:00:03van MyproteinMyprotein

Myprotein

Schrijver en Expert