Supplementen

De voordelen van het consequent innemen van vitamines

Door: Beth Addey.

Vitaminen en mineralen zijn essentiële micronutriënten die we nodig hebben voor veel verschillende functies in het lichaam. Het consequent binnenkrijgen van deze essentiële voedingsstoffen kan ongelooflijke voordelen bieden voor onze algehele gezondheid en welzijn. Lees verder voor ons advies over het consequent innemen van vitamines, de voordelen hiervan en hoe je er een gewoonte van kunt maken.

Waarom zou ik vitamines nemen?

In de drukke, moderne samenleving van vandaag hebben we niet altijd tijd om onze gezondheid voorop te stellen. Het kan een hele klus zijn om een ​​uitgebalanceerde maaltijd samen te stellen en ervoor te zorgen dat je je dagelijkse groenten en fruit binnenkrijgt. Onderzoek suggereert zelfs dat slechts 28% van de volwassenen de aanbevolen vijf per dag eet. (1) Aangezien groenten en fruit een belangrijke bron van de meest cruciale micronutriënten zijn, kan een groot deel van de volwassenen last hebben van tekortkomingen.(2)

Ons lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid van elke vitamine en mineraal nodig om te kunnen functioneren. De Reference Nutrient Intake (RNI) geeft de hoeveelheid van elke voedingsstof weer die we elke dag zouden moeten binnenkrijgen. Het verkrijgen van voldoende hoeveelheden van elke micronutriënt zorgt voor processen zoals energieproductie, immuunfunctie, botgezondheid en ondersteuning voor een gezond cardiovasculair systeem.

Een gezond, uitgebalanceerd dieet wordt altijd aanbevolen om zoveel mogelijk van je aanbevolen dagelijkse inname van micronutriënten binnen te krijgen. Supplementen zijn echter een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat we aan al onze behoeften voldoen en het risico op voedingstekorten verminderen.

Consistently Vitamins
@mrsalishome

Waarom is het belangrijk om vitamines consequent te nemen?

In lijn met de aanbevolen dagelijkse inname voor verschillende voedingsstoffen, worden vitaminesupplementen geformuleerd met een aanbevolen dosering. Het is belangrijk dat we ons aan deze aanbeveling houden om de best mogelijke resultaten uit het supplement te halen. Evenzo vermindert het volgen van deze richtlijn het risico op schade die gepaard gaat met het innemen van te veel van een bepaalde voedingsstof.

Het binnenkrijgen van een consistente toevoer van voedingsstoffen betekent dat we langzaam de concentratie van die voedingsstof in ons lichaam verhogen. Na een tekort aan micronutriënten kan het enkele weken duren om de onvoldoende binnengekregen voedingsstof in het lichaam weer op te bouwen. Het af en toe vergeten van je supplement heeft hier waarschijnlijk geen invloed op, maar het consequent vergeten kan dit proces verder vertragen. Verder worden in water oplosbare vitamines zoals vitamine C en B-vitamines niet in het lichaam opgeslagen. Dit betekent dat inconsistente suppletie van deze voedingsstoffen de werkzaamheid van het supplement kan beïnvloeden.

Voordelen van suppletie voor risicogroepen

Dagelijkse suppletie kan van groot voordeel zijn voor de algehele gezondheid en het welzijn. Maar ook voor risicogroepen kan routinematige suppletie met vitamines en mineralen een belangrijke rol spelen.

Vrouwen in de vruchtbare leeftijd hebben een hoger risico op ijzertekort. Oudere volwassenen met een diagnose van osteoporose hebben mogelijk hogere calcium- en vitamine D-spiegels nodig dan die via een dieet beschikbaar zijn. Evenzo hebben vegetariërs en veganisten meer kans op een tekort aan vitamine B12. Personen met aandoeningen die het vermogen om bepaalde voedingsstoffen op te nemen verminderen, zoals de ziekte van Crohn, kunnen ook baat hebben bij suppletie.

Consistently Vitamins
@willow.biggs

Hoe kan ik mezelf eraan herinneren om mijn vitamines in te nemen?

Het toevoegen van dagelijkse supplementen aan je gezondheids- en welzijnsroutine is een fantastische manier om het risico op voedingstekorten te verminderen en je gezondheid en welzijn te verbeteren. Het kan echter een uitdaging zijn om eraan te denken je supplementen in te nemen.

Onze beste tips om te onthouden zijn:

  1. Oefening baart kunst. Maak er een gewoonte van om je supplement elke dag op hetzelfde tijdstip in te nemen, ook als je in het begin een alarm of een app-melding moet instellen. Dit kun je implementeren in je ochtendroutine. Als een gewoonte eenmaal is gevormd, is het op de lange termijn een stuk gemakkelijker om op het goede spoor te blijven.(3)
  2. Heb ze in het zicht. Bewaar je supplementen op een plek die je dagelijks bezoekt. Bewaar je vitamines bijvoorbeeld op je bureau, bij je tandpasta of naast je ochtendmuesli.
  3. Probeer een pillendoos. Een pillendoosje kan worden gebruikt om supplementen of medicijnen per dag en tijd te ordenen. Dit kan helpen om supplementen georganiseerd te houden en visuele aanwijzingen te geven of je dagelijkse dosis is ingenomen.

Moet ik mijn vitamines elke dag op hetzelfde tijdstip innemen?

Over het algemeen is de tijd dat supplementen worden ingenomen niet van belang; zolang je supplementen maar dagelijks worden ingenomen. Bepaalde vitamines werken echter het beste, met het laagste risico op bijwerkingen, wanneer ze op bepaalde tijden worden ingenomen:

  • In water oplosbare vitamines zoals vitamine C en de meeste B-vitamines kunnen het beste ’s ochtends worden ingenomen.
  • Vetoplosbare vitamines, zoals vitamine A, D, E en K worden het best opgenomen als ze samen met een bron van vet worden geconsumeerd. Daarom kan het nuttig zijn om deze supplementen bij een maaltijd te consumeren voor maximale opname.

Vitaminesuppletie is een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat je binnen de dag aan alle voedingsbehoeften voldoet. Wanneer het consequent wordt ingenomen in je dagelijkse routine, kan vitaminesuppletie de volgende stap zijn naar een gezonder en fitter lichaam.

Vond je dit artikel nuttig?

LEES DIT OOK:

10 beste Vitamines & Supplementen voor Energie

Supplementen

10 beste Vitamines & Supplementen voor Energie

2021-11-04 07:30:18van Claire Muszalski

Alles over vitamine C | Wat is het? | Symptomen bij een tekort? Voordelen? Bronnen?

Supplementen

Alles over vitamine C | Wat is het? | Symptomen bij een tekort? Voordelen? Bronnen?

2022-02-10 12:00:17van Claire Muszalski

Werken vitamines voor haar, huid en nagels echt?

Supplementen

Werken vitamines voor haar, huid en nagels echt?

2021-05-06 07:00:12van Claire Muszalski


  1. http://healthsurvey.hscic.gov.uk/data-visualisation/data-visualisation/explore-the-trends/fruit-vegetables.aspx
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6060686/
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3505409/


Myprotein

Myprotein

Schrijver en Expert