Ga door naar belangrijkste inhoud
Supplementen

Marine Collageen Poeder: voordelen, dosering & bijwerkingen

Marine Collageen Poeder: voordelen, dosering & bijwerkingen
Claire Muszalski
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Claire Muszalski

Je hebt inmiddels waarschijnlijk al collageeneiwit op onze site gezien, dus je vraagt ​​je misschien af ​​wat het is en of je het moet gebruiken? Hoewel het in ons lichaam wordt aangetroffen, voornamelijk in haar, huid, nagels en gewrichten, neemt onze collageenspiegel af met de leeftijd. Naarmate onze collageenspiegels afnemen, verschijnen er tekenen van veroudering - onze huid verliest elasticiteit en onze nagels en haar kunnen dof en zwak worden.

Marine collageen is een krachtige optie om in je supplementen routine op te nemen om de productie van collageen te stimuleren en de tekenen van het verouderingsproces te vertragen.

Spring naar:

Wat is marine collageenpoeder?

Collageen is een structureel eiwit dat veel rollen in het lichaam speelt. Marine collageenpoeder is afkomstig van visbronnen - waaronder de schubben, botten en huid. Het verwerkingsniveau varieert, maar soms wordt het ook gehydrolyseerd (gedeeltelijk afgebroken) voordat het in poedervorm wordt verwerkt.

Het is ook milieuvriendelijker en kostenvriendelijker dan de productie van collageen bij zoogdieren.(1)

Wat zijn de voordelen van marine collageenpoeder?

Hoewel collageen een eiwit is, werkt het anders dan wei of andere eiwitpoeders die voornamelijk spierweefsel stimuleren.

Men denkt dat het nemen van marine collageenpoeder je natuurlijke collageenproductie stimuleert door het lichaam te stimuleren de collageenproductie te verhogen. Dus wanneer je lichaam het collageen voelt dat je binnenkrijgt, is de theorie dat het zelf als reactie extra collageen aanmaakt (je lichaam 'denkt' dat het collageenafbraak detecteert, niet collageeninname).(2)

Kan tekenen van veroudering verminderen

Ons lichaam begint al collageen te verliezen vanaf de leeftijd van 20 jaar.(3) Marine collageen heeft de potentie om huidcellen aan te zetten om zichzelf te herstellen.(3)

Van collageen is aangetoond dat het de elasticiteit, dikte en hydratatie van de huid verbetert.(3) Je huid is je grootste orgaan en hoewel je veel geld kunt uitgeven aan huidverzorgingsproducten met collageen, heeft het gebruik van een collageensupplement de kracht om de gezondheid van de huid van binnenuit te verbeteren.

Kan helpen om gewrichtsproblemen te verlichten

Hoewel we vaak aan collageen denken voor onze schoonheid, heeft een van de meest veelbelovende voordelen betrekking op onze gewrichten. Studies hebben aangetoond dat collageen gezond kraakbeen in gewrichten kan bevorderen en zelfs pijn kan verminderen bij patiënten met artrose.(1)

Kan helpen bij het behouden van spiermassa

Collageeneiwit bestaat, net als alle andere eiwitten, uit aminozuren. Wanneer ons lichaam eiwitten verteert in de kleinere aminozuurcomponenten, kunnen ze worden gebruikt om spierweefsel te herstellen en te laten groeien na een training, inclusiefde skeletspieren. Van hartspierweefsel is ook aangetoond dat het baat heeft bij de synthese van collageen.(3)

Dosering

10 gram Myprotein marine collageen is alles wat je elke dag nodig hebt. Het lost gemakkelijk op in elk drankje en het maakt niet veel uit op welk tijdstip je het inneemt. Je kunt het 's ochtends gemakkelijk door je koffie of later op de dag in een smoothie voor na het sporten mengen - of gewoon met water.

Voedingsmiddelen met marine collageen

Hoewel marine collageen van nature kan worden aangetroffen in huid, botten en schubben van vissen, is het waarschijnlijk aangenamer om het in plaats daarvan als supplement in te nemen.

Er zijn enkele voedselbronnen zoals zalm in blik en visfilet met schil. Op dagen dat vis niet in je maaltijdplan staat, kun je nog steeds profiteren van de voordelen van krachtige marine collageeneiwitten met een handig supplement.

Bijwerkingen

Hoewel er geen bijwerkingen of negatieven bekend zijn van het gebruik van marine collageen, wil je dit misschien vermijden als je allergisch bent voor schaaldieren, vissen of eieren. Er zijn andere collageenopties (zoogdier- en veganistische versies) die deze mogelijke allergenen niet bevatten.

Bericht om mee naar huis te nemen

Of je je nu zorgen maakt over de gezondheid van je huid, nagels of haar, gewrichtspijn wilt voorkomen of gewoon meer eiwit aan je dagelijkse dieet wilt toevoegen, collageen is een goede keuze.

Voor degenen die collageenbronnen van zoogdieren willen vermijden, maar toch een krachtige collageenbron willen, is marine collageen een geweldig alternatief. Het is ook milieuvriendelijk en er wordt voortdurend onderzoek naar gedaan voor aanvullende wetenschappelijke en medische toepassingen.(1)

Genoten van dit artikel?

LEES DIT OOK:

  1. Lim, Y. S., Ok, Y. J., Hwang, S. Y., Kwak, J. Y., & Yoon, S. (2019). Marine collagen as a promising biomaterial for biomedical applications. Marine drugs17(8), 467. 
  2. Bolke, L., Schlippe, G., Gerß, J., & Voss, W. (2019). A collagen supplement improves skin hydration, elasticity, roughness, and density: Results of a randomized, placebo-controlled, blind study. Nutrients11(10), 2494. 
  3. León-López, A., Morales-Peñaloza, A., Martínez-Juárez, V. M., Vargas-Torres, A., Zeugolis, D. I., & Aguirre-Álvarez, G. (2019). Hydrolyzed Collagen-Sources and Applications. Molecules (Basel, Switzerland)24(22), 4031.  
Claire Muszalski
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Claire Muszalski

Claire is een geregistreerde diëtiste bij de Academie voor Voeding en Diëtetiek en een gecertificeerde gezondheids- en welzijnscoach bij het Internationale Consortium voor Gezondheid en Welzijn Coaching . Ze heeft een Bachelor of Science in Biologie en een Master's degree in Clinical Dietetics and Nutrition van de Universiteit of Pittsburgh.

Praten en schrijven over eten en fitness vormen de kern van Claire's ethos, omdat ze haar ervaring graag gebruikt om anderen te helpen hun gezondheids- en welzijnsdoelen te bereiken.

Claire is ook een gecertificeerde indoor cycling-instructeur en houdt van de mentale en fysieke boost die ze krijgt van runs en yogalessen. Wanneer ze niet aan het sporten is, juicht ze de sportteams van haar woonplaats in Pittsburgh toe of kookt ze voor haar familie.

Lees hier meer over de ervaring van Claire.

myprotein