Supplementen

Is er een beste tijd om vitamines te nemen?

Heb je je ooit afgevraagd wanneer het de beste tijd is om vitamines te nemen? Kan ik ’s avonds een multivitamine nemen? Moet ik mijn vitamines ’s ochtends innemen? Weet jij of  je je collageen ’s ochtends, zink’ s avonds en vitamine C moet nemen voordat je naar bed gaat? Het is een vraag die we veel krijgen. Dus is er een beste tijd om vitamines te nemen?

Hoewel er geen VERKEERDE tijd is om vitamines te nemen in termen van invloed op je gezondheid. MAAR bepaalde vitamines hebben op verschillende manieren voordelen voor je, afhankelijk van wanneer je ze inneemt. Dus hier is een gids voor de beste tijd om vitamines te nemen.

Man sporten weerstandsband

Dit artikel is geschreven door Katie Lambert.

Beste vitamines om ’s ochtends in te nemen

In water oplosbare vitamines

De beste vitamines om ’s ochtends in te nemen zijn in water oplosbare vitamines, zoals vitamine C en B-vitamines. Dit komt omdat ze een natuurlijke energieboost geven en helpen om die vroege ochtendgrog te bestrijden. Ze hoeven ook niet met voedsel te worden ingenomen, wat betekent dat je ze kunt nemen voordat je zelfs maar uit bed rolt.

Vetoplosbare vitamines

Je kunt op elk moment van de dag in vet oplosbare vitamines innemen, maar je krijgt ’s ochtends het meeste voordeel omdat ze je bloedsomloop op natuurlijke wijze stimuleren. Vitamine E is bijvoorbeeld het beste wanneer het wordt ingenomen naast andere gezonde vetten, zoals melk in granen of gemengde noten.

Co-Q10-supplementen

Co-Q10 helpt de energie een boost te geven en kan het beste laat in de ochtend/vroeg in de middag worden ingenomen met een portie voedingsvetten. Omdat Co-Q10 de slaap kan beïnvloeden, is het over het algemeen het beste om ze in te nemen voordat er tekenen van vermoeidheid optreden.

De beste vitamines om ’s middags in te nemen

Zink Tabletten

Zink is een wonder voor het immuunsysteem, maar zoals met elke vitamine of mineraal die het immuunsysteem helpt versterken, mag het niet ’s morgens vroeg worden ingenomen en mag het nooit op een lege maag worden geconsumeerd, omdat het misselijkheid kan veroorzaken.

Vitamine D- en vitamine K-supplementen

Vitamine D en vitamine K zijn in vet oplosbare vitamines die gezonde botten, tanden en spieren bevorderen. Het is ideaal om deze ’s middags in te nemen, omdat je de meeste voordelen krijgt door het met een maaltijd te consumeren. Het is ook het beste om ze niet te consumeren als de vermoeidheid toeslaat, omdat in vet oplosbare vitamines een negatief effect kunnen hebben op de slaap.

Essentiële vetzuren

Visoliën zijn geweldig voor een goede gezondheid van ogen en hart en worden alleen goed geabsorbeerd als ze worden ingenomen bij een hoofdmaaltijd met voedingsvetten. Idealiter zou dit bij de lunch of het diner zijn in plaats van bij het ontbijt als je ’s ochtends andere vitamines en supplementen gebruikt.

Beste vitamines om ’s avonds in te nemen

Calcium- en magnesiumtabletten

Calcium en magnesium zijn twee belangrijke mineralen die gezonde spieren, zenuwen en botten bevorderen. Afzonderlijk genomen zijn calcium en magnesium goed, maar samen zijn ze magisch. Beide helpen ontspannen spieren te bevorderen en hebben een natuurlijk kalmerend effect.

5-HTP-supplementen

5-HTP is een ander belangrijk supplement als het gaat om de slaapstrijd. Ook bekend als ‘de slaappil van de natuur’, is 5-HTP de voorloper van tryptofaan (dat uiteindelijk wordt omgezet in serotonine) om een ​​diep slaap aan te moedigen.

Vond je dit artikel nuttig?

LEES DIT OOK:

De voordelen van het consequent innemen van vitamines

Supplementen

De voordelen van het consequent innemen van vitamines

2021-10-08 07:00:03van Myprotein

Wat is Omega-3? | Voordelen, bijwerkingen en dosering

Supplementen

Wat is Omega-3? | Voordelen, bijwerkingen en dosering

2021-12-08 16:00:58van Grant Koch

5-HTP: voordelen, dosering en bijwerkingen

Supplementen

5-HTP: voordelen, dosering en bijwerkingen

2022-02-11 07:00:29van Liam AgnewMyprotein

Myprotein

Schrijver en Expert