Supplementen

Hoe creatine wordt gemaakt | In The Lab

Mensen horen graag over creatine. Wat het is, hoe het werkt, hoe het gemaakt wordt. Het is dus tijd om de mensen te geven wat ze willen.

De afgelopen maanden hebben we gewerkt aan In The Lab, een YouTube-serie die je een kijkje achter de schermen geeft van hoe we onze populairste producten maken. We hebben je al laten zien hoe we onze Impact Whey Protein maken. Nu laten we je zien wat er komt kijken bij het maken van ons creatine-monohydraat.

Zoals Paul Smith-Johnson, productontwikkelaar van Myprotein, uitlegt, is creatine een van nature voorkomend molecuul dat door de nieren wordt aangemaakt en in onze spieren wordt opgeslagen. We kunnen het via dierlijke producten in onze voeding krijgen, maar het is bijna onmogelijk om op deze manier genoeg te consumeren om een ​​effect te hebben op de atletische prestaties.

Je hoeft ons niet op ons woord te geloven. Creatine is een van de best onderzochte supplementen op de markt, met ongeveer 1.000 peer-reviewed onderzoeken die dit ondersteunen.

Hoe dan ook, het moment waar jullie allemaal op hebben gewacht … hoe maken we het?

Het eerste proces omvat een gespecialiseerd laboratorium en twee belangrijke ingrediënten: natriumsarcosinaat en cyanamide.

Natriumsarcosinaat lijkt op zout maar is licht zoet van smaak. Cyaanamide is een witte vaste stof. Je komt het waarschijnlijk een paar keer per dag tegen, omdat het vaak wordt aangetroffen in tandpasta.

Deze twee ingrediënten worden verwarmd en onder druk gebracht in een groot reactievat. Dit creëert een vloeistof die we vervolgens afkoelen en instellen om kristallijne creatine te worden. Dit wordt vervolgens gezuiverd door een centrifuge, die eventuele onzuiverheden eruit spint. De pure vloeistof wordt vervolgens vacuüm gedroogd en vermalen tot een fijn poeder, waardoor het gemakkelijker op te lossen is in water. Vervolgens wordt het getest om er zeker van te zijn dat het voldoet aan de zuiverheidseisen.

In onze fabriek wordt het fijne creatinepoeder overgebracht van het ruwe magazijn naar de gewichtsruimte voor de laatste fasen van het proces. Elke batch creatine die we maken, gebruikt meerdere 100 kg grondstof en er wordt bijna niets verspild.

In tegenstelling tot andere producten is mengen niet nodig, zodat we de creatine rechtstreeks in de IBC kunnen deponeren en vervolgens naar de verpakkingslijn waar het product wordt gezeefd en in onze kenmerkende zakjes wordt gedeponeerd. Het product wordt verzegeld, geröntgend, gescand voor kwaliteitsborging en naar het magazijn verzonden, klaar om naar klanten te worden verzonden.

Het is eenvoudig, echt waar.

Bericht om mee naar huis te nemen

Nou, nu weet je waar je creatine vandaan komt. Om erachter te komen hoe sommige van onze andere meest populaire producten worden gemaakt, ga je naar het Myprotein YouTube-kanaal. Zoals ik al zei, de elven zijn altijd hard aan het werk.

Meer weten over creatine?

LEES DIT:

Creatine | Creatine dosering & voordelen

Supplementen

Creatine | Creatine dosering & voordelen

2021-05-27 17:00:41van Liam Agnew

Creapure-monohydrate - is dit een superieure bron van creatine?

Supplementen

Creapure-monohydrate - is dit een superieure bron van creatine?

2021-08-15 14:00:10van Myprotein

Creatine in Vlees | Hoeveel creatine zit er in biefstuk?

Supplementen

Creatine in Vlees | Hoeveel creatine zit er in biefstuk?

2021-12-31 20:00:22van Jennifer Blow



Monica Green

Monica Green

Schrijver en Expert

Monica komt oorspronkelijk uit het zuiden van Londen en studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een graad in filosofie. Nadat ze tijdens haar studie haar liefde voor de sportschool ontdekte, voelde Monica zich aangetrokken tot krachttraining, wat haar enorm hielp tijdens stressvolle tijden als student. Ze schreef voor een populaire studentensite, en ontwikkelde haar vaardigheden als auteur en schreef dan ook regelmatig trending stukken. Ze vindt het geweldig dat ze haar liefde voor schrijven kan combineren met haar passie voor de sportschool. In haar vrije tijd houdt Monica van koken, nieuwe restaurants uitproberen met vrienden en nieuwe wandelpaden verkennen.