Supplementen

Creapure-monohydrate – is dit een superieure bron van creatine?

Wat is creatine?

Het fosfocreatine (PCr)-systeem is de belangrijkste energiebron voor sportactiviteiten die korte uitbarstingen van intensieve training vereisen – dit is een belangrijke factor voor op kracht gebaseerde sporten zoals powerlifting, gewichtheffen en sprints.

Hoewel de lever ongeveer 2-3 g creatine per dag produceert en het in lage hoeveelheden in een aantal voedingsmiddelen zoals rood vlees kan worden aangetroffen, is aangetoond dat het aanvullen van creatine-monohydraat de concentratie van creatine in de spieren aanzienlijk verhoogt. Het is in de spier waar deze creatine wordt opgeslagen als PCr en het fosfaat afgeeft om de anaërobe activiteit te voeden, voornamelijk in de type 2b-spiervezels.

In wezen doneert deze extra creatine de extra energie om de cellen van energie te voorzien terwijl we ons inspannen tijdens intensieve training en vermindert het op zijn beurt de snelheid waarmee we vermoeid raken. Tot op heden is er een groot aantal onderzoeken die hebben laten zien hoe creatine de prestaties, kracht en energie kan verhogen door middel van dergelijke mechanismen.(1)

Lees hier meer over creatine:

Creatine | Creatine dosering & voordelen

Supplementen

Creatine | Creatine dosering & voordelen

2021-05-27 17:00:41van Liam Agnew

Waarom Creapure?

Er zijn een aantal bronnen van creatine te verkrijgen, waaronder verschillende vormen die toegevoegde stoffen bevatten om de absorptie te verbeteren of de spier te ‘bufferen’ (verminderen van de zuurgraad). Het is echter slechts puur creatine-monohydraat dat de gedane onderzoeken domineert. De zuiverheid van creatine zal een enorme invloed hebben op hoe goed dit in de spier wordt opgenomen, evenals op andere factoren zoals zuurgraad in de spier en de ophoping van potentiële bijproducten in het bloed die in feite schadelijk kunnen zijn voor het lichaam.

Creapure – vandaar de naam – is een pure vorm van hoogwaardig creatine-monohydraat en wordt sinds het midden van de jaren negentig in Duitsland geproduceerd door AlzChem. De productieomstandigheden en de omgang met grondstoffen zijn beide cruciale factoren voor het bepalen van de kwaliteit van dit creatinemonohydraat. Inferieure grondstoffen of een te snelle vermindering van de hoeveelheid water tijdens het herkristallisatieproces zal resulteren in grotere hoeveelheden van de onzuiverheden; creatinine, dicyaandiamide en dihydrotriazine.

Wat dit nog unieker maakt, is dat Creapure speciaal is getest op deze onzuiverheden met behulp van hogedrukvloeistofchromatografie die ervoor zorgt dat er kleine hoeveelheden van de bijproducten zijn en de hoge zuiverheid behouden blijft. Hierdoor is Creapure wereldberoemd om zijn hoge kwaliteit en zuiverheid, die te danken is aan een zorgvuldige selectie van grondstoffen en het technologisch gepatenteerd systeem voor het synthetiseren van creatine.

Conclusie

Creatine Monohydraat is een populair sportsupplement sinds het begin van de jaren 90, waar atleten zoals Linford Christie, Sally Gunnell en Colin Jackson het gebruikten om anaërobe prestaties te verbeteren. Het onderzoek tot nu toe suggereert dat 5 g creatine-monohydraat na de training kan helpen de creatinevoorraden in de spieren te vergroten, wat de beschikbare hoeveelheden kan vergroten om het herstel te verbeteren tijdens korte intensieve trainingen met hoge intensiteit.

Er zijn veel soorten creatinemonohydraat op de markt. De zuiverheid van creatine kan echter een enorme impact hebben op de algehele effectiviteit. Creapure is de zuiverste vorm van creatine-monohydraat die op de markt verkrijgbaar is en is uitgebreid getest om ervoor te zorgen dat deze kwaliteit behouden blijft en zo weinig onzuiverheden oplevert.

Meer weten over creatine?

LEES DIT OOK:

Creatine | Creatine dosering & voordelen

Supplementen

Creatine | Creatine dosering & voordelen

2021-05-27 17:00:41van Liam Agnew

Hoe creatine te nemen | Wat is de beste manier?

Supplementen

Hoe creatine te nemen | Wat is de beste manier?

2021-01-01 06:00:40van Liam Agnew

De creatine laadfase | Is het de beste manier om spieren mee op te bouwen?

Supplementen

De creatine laadfase | Is het de beste manier om spieren mee op te bouwen?

2021-03-28 10:45:01van Liam Agnew


Review door Bird, 2003.Myprotein

Myprotein

Schrijver en Expert