Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Barbecue Maple-Lime Kippenvleugels | Cheat Day Recept

Barbecue Maple-Lime Kippenvleugels | Cheat Day Recept
Jennifer Blow
Schrijver en Expert2 jaar Ago
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

Dit recept voor barbecue-esdoorn-limoen-kippenvleugels wordt deze zomer je go-to cheat-day traktatie. Met de perfecte smaakcombinatie van pittig en zoet met een vleugje limoen om het af te maken, zul je deze ongetwijfeld keer op keer willen maken.

Maak je geen zorgen - het bevat nog steeds veel eiwitten!

Serveren
3

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetl. ahornsiroop
  • 1 limoen (rasp en sap)
  • 1 eetl. jokosnootolie
  • 1 eetl. hete pepersaus
  • 2 eetlepels. barbecuesaus
  • 1 kg kippenvleugels

Instructies

1.

Verwarm de oven voor op 180°C of 160°C voor hetelucht.

 

 

2.

Meng in een kom de knoflook, ahornsiroop, limoenrasp en de helft van het sap, kokosolie, pepersaus en barbecuesaus.

3.

Bedek de kippenvleugels en laat ze minstens 30 minuten marineren (laat voor de beste smaak een nacht marineren).

 

4.

Eenmaal gemarineerd, pluk je de vleugels uit de saus en spreid je ze uit op een bakplaat (gooi de saus niet weg!).

 

5.

Bak 25 minuten, giet af, voeg dan de resterende marinade toe en bak nog eens 20 minuten.

 

6.

Verhoog de temperatuur met 20°C, schep de resterende marinade over de vleugels en bak nog eens 15 minuten.

 

7.

Haal uit de oven, knijp het resterende limoensap over de vleugels en serveer warm!

Voedingswaarde informatie

Calorieën501
Totaal vet24g
Totaal koolhydraten16g
Eiwit57g
Op zoek naar meer recepten?

BEKIJK DIT OOK:

Jennifer Blow
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

Jennifer Blow is onze geregistreerde diëtist. Registered Associate Nutritionist - het Britse register van bekwame en gekwalificeerde voedingsprofessionals. Ze heeft een Bachelor of Science in Nutritional Science en een Master of Science in Research in Nutrition en is nu gespecialiseerd in het gebruik van sportsupplementen voor gezondheid en fitness, ondersteund met wetenschappelijk onderzoek.

Jennifer is geciteerd en genoemd als voedingsdeskundige in grote online publicaties, waaronder Vogue, Elle en Grazia. Dit door haar expertise in voedingswetenschap voor bewegen en gezond leven.

Haar ervaring strekt zich uit van het werken met de NHS (National Health Service) op voedingsinterventieproeven, tot specifiek wetenschappelijk onderzoek naar omega-3 vetzuursupplementen en ook het effect van fastfood op gezondheid, dat ze heeft gepresenteerd op de jaarlijkse Nutrition Society Conferentie. Jennifer is betrokken bij vele professionele ontwikkelingsevenementen om ervoor te zorgen dat haar kennis op het hoogste niveau blijft. Lees hier meer over Jennifer's ervaring.

In haar vrije tijd houdt Jennifer van wandelen en fietsen in de heuvels. In haar artikelen zul je zien dat ze ervan houdt om gezond eten aan te moedigen. Dat betekent echter zeker niet dat je een leven lang honger zult hebben.

myprotein