Ga door naar belangrijkste inhoud
Training

Wil je je routine nieuw leven inblazen? Hier is hoe je uit die sleur komt.

Wil je je routine nieuw leven inblazen? Hier is hoe je uit die sleur komt.
Evangeline Howarth
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Heb je het gevoel dat je je training een beetje zat bent?  Als je moeite hebt om jezelf te motiveren om te trainen, dan is er genoeg dat je kunt doen om dat nu te veranderen.

De hele tijd dezelfde training doen kan leiden tot een plateau in spiergroei en kan tot verveling leiden - wie houdt er nou ook van om dag in dag uit hetzelfde te doen?

Hier zijn enkele ideeën om jezelf uit die nare sleur te halen.

Neem je training mee naar buiten

Als je uren achter elkaar in de sportschool doorbrengt, voel je je misschien beetje ongeïnspireerd door je omgeving. Dus, waarom niet buiten sporten? Een overzicht van onderzoeken naar buiten sporten heeft een aantal belangrijke voordelen gevonden. Bijvoorbeeld sneller kunnen hardlopen, maar het gevoel hebben dat het minder moeite kost. Andere onderzoeken hebben ook aangetoond dat het naar buiten brengen van je training in een groene omgeving kan leiden tot gevoelens van revitalisering en positiviteit - precies wat je nodig hebt tijdens die vervelende sleur.(1)

Probeer een groepstraining

Of je nu een teamsport of een nieuwe fitnessles volgt, het is een geweldige manier om nieuwe bewegingen te leren en jezelf te pushen. De meeste sportscholen bieden groepslessen aan als onderdeel van je lidmaatschap, dus kies een les die je leuk lijkt en probeer het eens. Trainen met andere mensen is namelijk een goede manier om je motivatie te vergroten. Eén studie heeft zelfs groepsoefeningen in verband gebracht met een verbetering van de mentale en fysieke kwaliteit van leven in vergelijking met mensen die alleen trainen gedurende een periode van 12 weken.(2)

Verander de tijd van de dag

Als je weet dat je elke dag tegen die avondtraining opkijkt, waarom zou je dan niet 's morgens trainen? Als je je alarm elke keer op snooze zet, kan een avond- of middagtraining mogelijk het antwoord zijn. De kunst is om zaken voor je te laten werken, dus als je geen tijd hebt voor een solide training, waarom dan niet opsplitsen in twee intensieve trainingen op een dag. We hebben allemaal momenten van de dag waarop we minder of meer energie hebben, dus kus het juiste moment en gebruikt het in je voordeel.

Train samen met een vriend

Competitie en verantwoording - dit zijn twee dingen die een trainingsmaatje kunnen brengen. Zoals ze zeggen, twee hoofden zijn beter dan één en dit is zeker van toepassing op je workouts. Of het nu gaat om het bedenken van nieuwe oefeningen om in je routine op te nemen, of om extra motivatie , een vriend kan precies zijn wat je nodig hebt om uit je sleur te komen.

Bericht om mee naar huis te nemen

De truc om jezelf te motiveren om te sporten, heeft alles te maken met het doorvoeren van veranderingen. Weet je nog hoe leuk het was toen je net begon met trainen? Maak het zo weer door na te denken over manieren om je training spannender te maken, of dat nu met vrienden is, door naar buiten te gaan, of gewoon door je routine te veranderen - jij bepaalt het!

1. Gladwell, V. F., Brown, D. K., Wood, C., Sandercock, G. R., & Barton, J. L. (2013). The great outdoors: how a green exercise environment can benefit allExtreme physiology & medicine2(1), 3.

2.Yorks, D. M., Frothingham, C. A., & Schuenke, M. D. (2017). Effects of group fitness classes on stress and quality of life of medical studentsThe Journal of the American Osteopathic Association117(11), e17.

Evangeline Howarth
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Evangeline heeft al vanaf jonge leeftijd deelgenomen aan competitieve sporten." Als gekwalificeerde RYA Dinghy Instructor begrijpt ze het belang van goede voeding voor extreme en duursporten, met name door haar ervaring in Team GBR Squads en het aanmoedigen en coachen van haar eerste universiteitsteam.

In haar vrije tijd houdt Evangeline van hardlopen - vooral van marathons. In de weekenden zul je merken dat ze watersporten doet of op een heuvel wandelt. Haar avonden besteden ze aan een HIIT-sessie of squats in de sportschool voordat ze pittig gaat eten met een ton groenten - yum!

Lees hier meer over Evie's ervaring.

myprotein