Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Cheesy Sprout & Pancetta bake

Cheesy Sprout & Pancetta bake
Lauren Dawes
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

We willen niet overdrijven, maar deze kaasachtige overgebleven bak is misschien wel beter dan het kerstdiner zelf.

Dit ongelooflijke leftover recept van Niall Kirkland is het beste om de klap van de kerstdag die voorbij is, te verzachten. Het is de lekkerste manier om alle spruitjes en gebakken aardappelen op te maken die je op de grote dag niet helemaal kunt opeten - vooral nu er waarschijnlijk een paar monden minder zullen zijn om je door al het voedsel te helpen dat je hebt opgeslagen voor de feestdagen.

Gemaakt met zinderende pancetta, knoflook en rozemarijn en vervolgens afgemaakt met twee soorten geraspte kaas (laten we eerlijk zijn, je hebt er waarschijnlijk ook veel van in huis), is deze bak een smaaksensatie die wacht om te worden verslonden.

Voor 4 personen

https://youtu.be/2ENwm9uLPlI

 

Ingrediënten

  • 1 eetl. 100% Coconut Oil
  • 1 pakje in blokjes gesneden pancetta
  • 3 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 takje rozemarijn (blaadjes verwijderd van de steel en fijngehakt)
  • 1 ui (fijngehakt)
  • Overgebleven gebakken aardappelen
  • Overgebleven spruitjes
  • 1 theelepel. gerookte paprika
  • 100 g mozzarella (geraspt)
  • 60 g Rode Leicester (geraspt)
  • Zout en peper naar smaak

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 180 ° C / 350 ° F.
  2. Verhit kokosolie in een grote pan en voeg de pancetta toe. Bak 5 minuten op middelhoog vuur tot het krokant en goudbruin wordt, haal uit de pan en zet apart.
  3. Zet het vuur laag en voeg de plakjes knoflook en rozemarijn toe. Laat 1-2 minuten koken, onder regelmatig roeren tot het knoflook bruin en krokant wordt maar niet verbrand.
  4. Voeg de ui toe en bak 5 minuten.
  5. Voeg dan je overgebleven gebakken aardappelen en spruitjes toe en roer ze door de ui en knoflook. Verdeel grote stukken geroosterde aardappel met de achterkant van een houten lepel of spatel en bak nog een paar minuten.
  6. Voeg de gekookte pancetta toe aan de pan, samen met een beetje gerookt paprikapoeder en bedek met geraspte kaas.
  7. Breng op smaak en bak 5-10 minuten in de oven om de kaas te laten smelten.
  8. Geniet!

Voedingswaarde informatie

Calorieën323
Totaal vet20g
Totaal koolhydraten17g
Eiwit15g
Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein