Voeding

Wat is retinol en wat doet het?

Retinol is een van de meest gewilde ingrediënten in de schoonheidsindustrie, bekend om zijn voordelen voor de huid. Dit molecuul wordt gebruikt om verschillende huidaandoeningen te behandelen, waaronder rimpels, ouderdomsvlekken en acne.

Wil meer weten? Lees verder voor meer informatie over alles wat met retinol te maken heeft.

Wat is retinol

Geschreven door Katie Lambert.

Wat doet retinol?

Deze schoonheidsfavoriet is in verband gebracht met verschillende verbeteringen in de gezondheid van de huid, waaronder het neutraliseren van vrije radicalen om de collageenfunctie te ondersteunen. Naarmate we ouder worden, nemen onze collageenniveaus af en dit kan de elasticiteit van onze huid beïnvloeden. Van de rol van retinol bij het in stand houden van de collageenproductie is bekend dat het de huid ‘moldert’. Dit minimaliseert het verschijnen van vergrote poriën en fijne lijntjes.(1)

Bovendien is retinol in verband gebracht met de behandeling van acne. De aanmaak van comedolytische middelen kan de vorming van puistjes of roodheid op de huid helpen voorkomen.(1)

Kunnen supplementen helpen?

Myvitamins Retinol-softgels maken het gemakkelijker dan ooit om je schoonheidsregime van binnenuit te ondersteunen. Opneembare schoonheidssupplementen ondersteunen de opname van moleculen in het bloed in plaats van ze op de huid aan te brengen. Bovendien zijn onze softgels geformuleerd met vitamines om het immuunsysteem te ondersteunen en de celfunctie te behouden.(2,3)

Als je de voorkeur geeft aan een snack boven een softgel, probeer dan onze Salted Caramel Almond Beauty Bites. Deze smakelijke lekkernijen zijn verrijkt met 120mcg retinol, 50mg hyaluronzuur en 5g collageen per portie.

Vond je dit artikel nuttig?

LEES DIT OOK:

Winterschoonheidsroutine: hoe je je huid kunt laten stralen

Voeding

Winterschoonheidsroutine: hoe je je huid kunt laten stralen

2022-01-22 07:00:28van Myprotein

De beste vitamines voor de winter

Voeding

De beste vitamines voor de winter

2022-01-03 07:00:29van Myprotein

Een beginnershandleiding voor supplementen

Supplementen

Een beginnershandleiding voor supplementen

2022-01-18 07:00:01van Myprotein


  1. https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/how-does-retinol-work#how-it-works
  2. Vitamine A draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem.
  3. Vitamine A speelt een rol in het proces van celspecialisatie.


Myprotein

Myprotein

Schrijver en Expert