Ga door naar belangrijkste inhoud
Motivatie

Meal prep voor beginners | 5 tips om een meal prep pro te worden

Meal prep voor beginners | 5 tips om een meal prep pro te worden
Monica Green
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Monica Green

Na een lange dag op het werk is het laatste dat je wilt doen, een lading groenten hakken en beginnen met het koken van een uitgebreide maaltijd. Soms is zelfs het uitputtend om te beslissen wat je als avondeten gaat eten. Kom maar binnen, meal prep.

Het bespaart je geld, voorkomt voedselverspilling, helpt je op het goede spoor te blijven met je macro's en fitnessdoelen, en het bespaart je tijd. Dat klinkt allemaal geweldig toch? Juist. Behalve dat het moeilijk is om daadwerkelijk met het bereiden van maaltijden te beginnen. Het kan enigszins intimiderend aanvoelen als je al je maaltijden voor een week of zelfs maar voor een paar dagen moet koken.

We willen je helpen om je voor te bereiden op meal prepping. We hebben vijf geheimen om je op weg te helpen naar een briljante meal prep. En we zullen er aan het einde een aantal van onze favoriete meal prep recepten aan toevoegen.

Begin met het voorbereiden van de kleine zaken

Als je een beginner bent voor het bereiden van een complete maaltijd, kan het intimiderend lijken om 7 of zelfs 5 dagen vooruit te bereiden. Dus, om je op weg te helpen om de wonderen van het bereiden van maaltijden te zien, begin je met de kleine dingen. Hak al je groenten voor een week fijn en bewaar ze in een bakje in de koelkast. Dit maakt maaltijden als roerbakken buitengewoon gemakkelijk als het gaat om tijd.

Je kunt ook je sauzen en saladedressings bereiden. Maak deze beide van tevoren, zodat je ze alleen nog maar erbij hoeft te pakken, en je zult snel de aantrekkingskracht van mealpreppen snel zien.

Een plan maken

Heb je ooit een maaltijd bereid voor de komende dag, maar nam je in plaats daarvan een afhaalbroodje bij je lunch? Of Chinees besteld in plaats van de Bolognese in de koelkast op te warmen? Nou, je zou zeker kunnen profiteren van het maken van een plan met wat je eet en wanneer.

Als je dit plant, heb je wat minder bewegingsruimte, het voegt net dat beetje verantwoordelijkheid toe, ook al is het alleen voor jezelf. Dit betekent dat de kans veel groter is dat je je maaltijd eet in plaats van dat het gaat beschimmelen. Kies dus welke maaltijden je elke dag wilt hebben - je kunt zelfs je verpakkingen op het etiket 'maandag, dinsdag, woensdag ...' etiketteren als je je extra 'georganiseerd' voelt.

Houd het simpel

Maaltijdbereiding draait om eenvoud… althans in het begin. Je wilt niet met een ingewikkeld recept spelen als je voor het eerst een maaltijd bereidt. Houd het dus bij eenvoudige recepten. Blijf bij recepten die je kent en waar je van houdt of probeer enkele recepten die speciaal zijn gemaakt voor het bereiden van maaltijden. Dit zorgt ervoor dat elke maaltijd die je maakt in ieder geval goed smaakt, ook al is het niet de meest esthetische.

Je zult gaandeweg leren dat sommige recepten niet echt werken als meal prep, het kiezen van recepten die voor het bereiden van maaltijden zijn gemaakt, zal je dan ook veel stress en gedoe besparen.

Onze easy chicken meal prep is perfect als je op zoek bent naar eenvoud.

Sla een voorraad containers in

Dit lijkt misschien een vanzelfsprekendheid, maar het laatste dat je wilt, is een maaltijd te preppen om een ​​heel dorp te voeden, en dan beseffen dat je niets hebt om het in op te slaan.

Je wilt er zeker van zijn dat je bakjes hebt die geschikt zijn voor de magnetron, gemakkelijk te vervoeren en groot genoeg zijn om je hele maaltijd in te passen. Misschien wil je ook een aantal bakjes om enkele van je kleinere maaltijdbereidingscomponenten in te bewaren, als je bijvoorbeeld wat gehakte groenten klaarmaakt om toe te voegen aan een roerbakgerecht.

Kortom, je wilt een aantal verschillende vormen en maten en je wilt zeker weten dat ze geschikt zijn voor de magnetron. Mason-potten zijn ook geweldig voor het bereiden van ontbijtmaaltijden, zoals haver!

Maak het bereiden van maaltijden onderdeel van je routine

Je hebt de hele week gepland dat je op zondag begint met het bereiden van maaltijden. Maar dan is de zondag er eindelijk, en je wilt alleen maar op de bank liggen. We begrijpen het. Maar het gaat erom van iets een gewoonte te maken en het in je routine te verwerken.

Als je op zondag een uur vrijmaakt en je je voor een paar dagen voorbereidt, zal dit je helpen om een ​​routine te beginnen. Begin klein, en uiteindelijk zul je gewoon weten dat een deel van je zondag een paar maaltijden klaarmaakt voor de komende week.

Bericht om mee naar huis te nemen

Nu je gewapend bent met enkele tips voor het bereiden van maaltijden, is het tijd om ze in de praktijk te brengen. Dus, sla je containers in, plan een paar recepten en bepaal voor welke dag ze zijn. Zorg ervoor dat je in ieder geval je groenten voor de week hebt gehakt om het moeilijkste deel uit de weg te ruimen. Met deze tips plukt je in een mum van tijd de geldbesparende, macrovriendelijke voordelen van meal preppen.

Genoten van dit artikel?

LEES DIT OOK:

Monica Green
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Monica Green
Monica komt oorspronkelijk uit het zuiden van Londen en studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een graad in filosofie. Nadat ze tijdens haar studie haar liefde voor de sportschool ontdekte, voelde Monica zich aangetrokken tot krachttraining, wat haar enorm hielp tijdens stressvolle tijden als student. Ze schreef voor een populaire studentensite, en ontwikkelde haar vaardigheden als auteur en schreef dan ook regelmatig trending stukken. Ze vindt het geweldig dat ze haar liefde voor schrijven kan combineren met haar passie voor de sportschool. In haar vrije tijd houdt Monica van koken, nieuwe restaurants uitproberen met vrienden en nieuwe wandelpaden verkennen.
myprotein