Ga door naar belangrijkste inhoud
Training

Sportieve mensen die zich somber voelen en verschillen in dieet voor gewichtsverlies | De topstudies van deze week

Sportieve mensen die zich somber voelen en verschillen in dieet voor gewichtsverlies | De topstudies van deze week
Evangeline Howarth
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Op de hoogte zijn van de nieuwste wetenschappelijke studies is nog nooit zo belangrijk geweest. Of je nu wilt lezen hoe je die extra spiermassa het best kunt bereiken, of gewoon geïnteresseerd bent in gezondheid en fitness, we hebben enkele van de meest interessante studies van deze week voor je op een rijtje gezet.

Deze week kijken we of verschillende diëten gewichtsverlies beïnvloeden en wat het effect van een lockdown is op mensen met een actieve levensstijl. Laten we het eens bekijken.

 

Maakt het uit welk dieet je volgt?

Als je probeert om af te vallen of gewoon voor je gezondheid wil zorgen, heb je waarschijnlijk veel verschillende diëten geprobeerd en bekekn. Van keto tot carnivoor, er zijn er zoveel, je vraagt ​​je waarschijnlijk af of een van hen op de lange termijn echt beter uitpakt dan de andere.

Welnu, deze nieuwe studie beweert het antwoord te hebben. Kortom, ze zeggen dat het absoluut geen enkel verschil maakt - al deze diëten zijn namelijk op de lange termijn niet effectief.(1) Dat is voor velen van ons groot nieuws. Maar waarom is dit precies zo?

Ten eerste stellen ze niet dat deze diëten helemaal geen voordeel hebben. Bij de meeste diëten was er binnen de eerste zes maanden een verbetering van het gewicht en diverse andere gezondheidsfactoren, maar met 12 maanden waren deze voordelen aanzienlijk verminderd.

Dus, hoe betrouwbaar is dit? Welnu, de onderzoekers keken naar de resultaten van 121 verschillende gerandomiseerde onderzoeken, wat betekent dat ze resultaten hadden van meer dan 21.000 deelnemers die een specifiek dieet volgden om af te vallen. Hoewel er in het onderzoek zeker enkele beperkingen waren, kun je bijvoorbeeld geen rekening houden met andere beïnvloedende factoren bij de deelnemers, maar de resultaten lieten duidelijk zien dat er geen bepaald dieet was dat op de lange termijn de beste voordelen bood.

Wat betekent dit? Nou, het suggereert dat een extreem dieet niet de moeite waard is en dat alleen het eten van een uitgebalanceerd dieet en niet té veel eten de beste aanpak is. De onderzoekers zeggen dat het eten van veel groenten en fruit, peulvruchten en volkorenproducten en het eten van minder suiker, zout en alcohol een behoorlijk solide richtlijn is.

 

Waarom je moeite hebt om positief te blijven

Ben je somber sinds je tijd buiten - en dus je activiteitenniveau - beperkt is geweest? Volgens nieuw onderzoek in China ben je niet de enige.(2) In deze studie werden 369 volwassenen in 64 steden in heel China gevraagd naar hun welzijn tijdens de lockdown.

Hoewel je zou verwachten dat de stressniveaus door de hele bevolking zouden stijgen, is het opvallend er een bepaalde soort mensen is dat het meest getroffen lijkt te zijn. Volgens de resultaten lijken degenen die als fysiek actief werden beschouwd, meer kans te hebben op sombere gevoelens in vergelijking met andere, minder actieve deelnemers.

Het is vrij logisch dat degenen onder ons die regelmatig naar de sportschool gingen, harder worden getroffen worden door de nieuwe beperkingen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat dit een vrij kleine steekproefomvang is en dat er andere factoren invloed op de resultaten kunnen hebben gehad. We zullen de impact van dit alles nog maar moeten bezien. Het belangrijkste is nu om voor jezelf te zorgen.

Wat dit wel benadrukt, is dat alleen omdat iemand niet ziek is met het virus, dit niet betekent dat ze mogelijk geen last hebben de situatie. De onderzoekers hopen dat dit anderen zal helpen de implicaties te begrijpen. Er zijn genoeg mensen die je kunt bereiken als deze moeilijke tijden je somber laten voelen en weet dat we er allemaal samen voor staan.

Bericht om mee naar huis te nemen

Wat vond je van het onderzoek van deze week? Heeft een specifiek dieet ooit voor jou gewerkt? Als je je down voelt, praat dan met iemand en zorg voor jezelf - we zijn allemaal weer terug in de sportschool voordat je het weet.

Genoten van dit artikel?
Evangeline Howarth
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Evangeline heeft al vanaf jonge leeftijd deelgenomen aan competitieve sporten." Als gekwalificeerde RYA Dinghy Instructor begrijpt ze het belang van goede voeding voor extreme en duursporten, met name door haar ervaring in Team GBR Squads en het aanmoedigen en coachen van haar eerste universiteitsteam.

In haar vrije tijd houdt Evangeline van hardlopen - vooral van marathons. In de weekenden zul je merken dat ze watersporten doet of op een heuvel wandelt. Haar avonden besteden ze aan een HIIT-sessie of squats in de sportschool voordat ze pittig gaat eten met een ton groenten - yum!

Lees hier meer over Evie's ervaring.

myprotein