Ga door naar belangrijkste inhoud
Training

Ontdek Functional Fitness met Battle Cancer’s Scott Britton

Ontdek Functional Fitness met Battle Cancer’s Scott Britton
Evangeline Howarth
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Ontmoet de man die met een barbell squat en kanker tegelijk vecht.

Scott Britton, oprichter van het functionele fitnessevenement, Battle Cancer heeft het geven aan goede doelen nieuw leven ingeblazen en daarmee een échte gemeenschap gecreëerd - behoorlijk indrukwekkend, toch?

Scott en zijn team zijn begonnen met een evenement in Manchester in 2017 en zijn nu internationaal geworden, met wedstrijden over de hele wereld. Dus, hoe kom je in functional fitness - en hoe word je goed? Dit is wat Scott te zeggen heeft.

 

Het maakt niet uit wat je ervoor hebt gedaan

“Ik begon op heel jonge leeftijd met de overstap van Thai Boxing en Rugby naar gewone gymtraining. Zoals de meeste mensen had ik als jong kind overgewicht en toen ik de middelbare school bereikte, realiseerde ik me dat ik hard moest werken om die plek in de schoolsportteams te krijgen. "

"Toen ik begon met Thai Boxing en rugby, ging ik door met het oppakken van sporten en begon ik met powerlifting en het meedoen aan competities op het wereldtoneel van Powerlifting gedurende een periode van vijf jaar."

Beginnen met functional fitness

“Na vijf jaar concurreren in Powerlifting had ik een nieuwe uitdaging nodig. Ik ben sterk geworden in de squat, bench press en deadlift en wilde kijken of mijn interne drive me succesvol kon maken in functional fitness. Ongeveer twee jaar geleden besloot ik me te concentreren op functionele fitheid en niet meer achterom te kijken. "

Alleen omdat hij een achtergrond had in powerlifting, betekende dit niet dat de overgang naar functional fitness eenvoudig was.

“De aanpassing van een powerlifter op het hoogste niveau naar een beginner in functional fitness was een echte uitdaging. Elke dag is er een enorm scala aan bewegingen, uitdagingen en workouts om continu te pushen en ernaar te streven om steeds beter te worden. ”

Functionele fitheid kan je elke keer dat je traint in een hele nieuwe omgeving brengen - deze uitdaging houdt het spannend.

"Zelfs nu ik deelneem aan elite functionele fitnessevenementen, word ik getest van lopen in -12 graden over de bergen van Noorwegen tot zwemmen in open water op zee in Miami."

“De trainingsstijl en trainingen creëren een allround atleet. Tijdens het trainen en meedoen in competities bij functional fitness, heb ik meer dan 15% lichaamsvet verloren, maar heb ik dezelfde persoonlijke beste liften behouden en heb ik nieuwe vaardigheden geleerd van lopen op mijn handen tot touwklimmen en een scala aan gymnastiek oefeningen. ”

https://www.instagram.com/p/B7eI0T1AC0s/?utm_source=ig_embed

De community boost

Er is één ding waar functional fitness om bekend staat: de enorm ondersteunende community. Dit is iets dat Scott aantrekt en hem ook uitdaagt.

“Gemeenschap is een enorm belangrijk aspect, er is een wereldwijde openheid voor functional fitness die ongelooflijk is. Ik heb sportscholen en wedstrijden over de hele wereld bezocht en had steeds dezelfde warme ontvangst. "

“Vanuit mentaal oogpunt is de steeds veranderende uitdaging geweldig, dit houdt je training en fitness journey fris. Je wordt voortdurend vernederd door nieuwe trainingen en bewegingen terwijl je in staat bent om vooruitgang te boeken. ”

Er is geen grotere gemeenschap in functional fitness dan die door Scott en zijn team. Battle Cancer is een internationaal evenement waaraan iedereen kan deelnemen, met één doel voor ogen: geld inzamelen voor een bijzonder doel.

Evangeline Howarth
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Evangeline heeft al vanaf jonge leeftijd deelgenomen aan competitieve sporten." Als gekwalificeerde RYA Dinghy Instructor begrijpt ze het belang van goede voeding voor extreme en duursporten, met name door haar ervaring in Team GBR Squads en het aanmoedigen en coachen van haar eerste universiteitsteam.

In haar vrije tijd houdt Evangeline van hardlopen - vooral van marathons. In de weekenden zul je merken dat ze watersporten doet of op een heuvel wandelt. Haar avonden besteden ze aan een HIIT-sessie of squats in de sportschool voordat ze pittig gaat eten met een ton groenten - yum!

Lees hier meer over Evie's ervaring.

myprotein