Training

Niet-hardlopers voltooien ultramarathon na Functional Imagery Training

Een recent onderzoek door onderzoekers van de University van Plymouth heeft gevonden dat een motiverende interventie die bekend staat als Functional Imagery Training (FIT) niet-lopers kan helpen een ultramarathon te voltooien. Ultramarathons zijn races die verder gaan dan de standaard marathonafstand van 42,195 km en elk evenement is weer anders in termen van afstand en terrein.

De studie

Het onderzoek onderzocht de motivatie van 31 niet-lopers die fitter wilden worden, door hen motivational interviewing (MI) aan te bieden, een gedragsveranderingstechniek.

De deelnemers werden vervolgens vijf maanden met rust gelaten, gedurende welke tijd ze deden wat ze dachten dat hun conditie en gezondheid ten goede zou komen. Na vijf maanden werd er contact opgenomen met de deelnemers om te vragen of ze interesse hadden in het voltooien van een ultramarathon.

15 van de oorspronkelijke 31 deelnemers waren geïnteresseerd in het voltooien van de ultramarathon. Van deze 15 kregen er zeven FIT toegewezen en acht gingen verder met slechts MI.(1)

De studie stelt dat MI een techniek is waarbij de deelnemers een hulpverlener zien om de deelnemers te helpen verwoorden waarom ze een verandering willen aanbrengen. Terwijl FIT  counseling combineert met op maat gemaakte imaginatieoefeningen om de motivatie te versterken door gebruikers nieuwe manieren van denken te leren over hun directe toekomst.(2) Sommige eerdere deelnemers beschreven het als een mentaliteitsverandering.

De resultaten

De studie concludeerde dat van de acht deelnemers die MI ondergingen, er vier voelden dat ze de race konden starten, maar slechts twee wisten te finishen.(1) Van de zeven die FIT hadden, begonnen ze echter allemaal en zes voltooiden de ultramarathon.

De resultaten gaven aan dat de FIT-techniek betekende dat de deelnemers vijf keer meer kans hadden om de ultramarathon te voltooien dan degenen die de MI-techniek hadden gehad. Het onderzoek evalueerde echter slechts een relatief kleine steekproefomvang, maar de resultaten zijn nog steeds erg interessant.

Bericht om mee naar huis te nemen

De FIT-techniek kan de sleutel zijn tot je sportschoolmotivatie. Eerdere studies beweren ook dat FIT gewichtsverlies bevordert, en mensen met overgewicht die deze techniek gebruiken, verloren vijf keer meer gewicht dan mensen die MI gebruiken. Er blijft maar één vraag over… waar kunnen we ons aanmelden?

Vond je dit artikel interessant?

LEES DIT OOK:

Voordelen van ijsbaden | Hoe helpt een ijsbad bij herstel en prestaties?

Training

Voordelen van ijsbaden | Hoe helpt een ijsbad bij herstel en prestaties?

2021-09-09 07:00:30van Scott Whitney

Algoritme voorspelt de beste manier om spieren op te bouwen op basis van individuele fysiologie

Training

Algoritme voorspelt de beste manier om spieren op te bouwen op basis van individuele fysiologie

2021-09-05 14:00:45van Emily Wilcock

Lichaamsbeweging verbetert de woordenschatgroei bij kinderen, volgens deze studie

Training

Lichaamsbeweging verbetert de woordenschatgroei bij kinderen, volgens deze studie

2021-09-04 07:00:37van Emily WilcockEmily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.