Training

Lichaamsbeweging verbetert de woordenschatgroei bij kinderen, volgens deze studie

Een recent onderzoek van de Universiteit van Delaware heeft uitgewezen dat lichaamsbeweging de woordenschatgroei van kinderen kan stimuleren. We weten dat bewegen veel voordelen heeft, maar dit is het eerste onderzoek naar het effect van bewegen op het leren van woorden en de resultaten zijn veelbelovend.

De studie

De geselecteerde kinderen waren tussen de 6 en 12 jaar oud en leerden een aantal nieuwe woorden voordat ze gingen zwemmen, functionele fitnessoefeningen deden of een kleurplaat invulden.)1)

Hoofdonderzoeker, Pruitt, is een voormalige universiteitszwemmer die nu regelmatig functionele fitnesslessen volgt. Het onderzoek kwam tot stand omdat ze wilde bewijzen dat ‘motorische beweging helpt bij het coderen van nieuwe woorden’, omdat beweging kan worden gezien als het ‘wonder van de hersenen’1(.)

De resultaten

De resultaten waren indrukwekkend. De kinderen die zwommen nadat ze kennis hadden gemaakt met nieuwe woorden waren 13% nauwkeuriger in de vervolgtoetsen voor woordenschat. De wetenschap suggereert echter dat lichaamsbeweging kan worden toegeschreven aan het helpen van kinderen bij het leren, dus waarom was zwemmen succesvoller dan functionele fitness?

Pruitt relateert dit aan hoeveel energie elke oefening van de hersenen vraagt. Zo was zwemmen voor de kinderen vanzelfsprekend en hoefden ze er niet over na te denken. Functionele fitnessbewegingen waren nieuw voor hen en ze moesten nadenken over wat ze aan het doen waren, waardoor het meer energie van de hersenen vereiste en de kinderen minder energie hadden om nieuwe woorden te leren.(1)

Bericht om mee naar huis te nemen

Hoewel we niet kunnen beloven dat lichaamsbeweging je de volgende JK Rowling zal maken, kunnen we de voordelen die het heeft op je lichaam, mentale en fysieke gezondheid en op je leervermogen niet ontkennen. Ik weet helaas niet zeker of we lezers tussen de 6 en 13 jaar oud hebben, maar het is zeker de moeite waard om in gedachten te houden.

Vond je dit artikel interessant? 

LEES DIT OOK:

Roze drankjes laten je sneller en verder rennen, volgens deze studie

Voeding

Roze drankjes laten je sneller en verder rennen, volgens deze studie

2021-06-08 07:00:13van Evangeline Howarth

Wandelen met je partner kan je vertragen, zegt een nieuwe studie

Training

Wandelen met je partner kan je vertragen, zegt een nieuwe studie

2021-05-09 14:00:14van Monica Green

"Vrouwen zijn vatbaarder voor ongezond eten dan mannen" volgens nieuwe studie

Voeding

"Vrouwen zijn vatbaarder voor ongezond eten dan mannen" volgens nieuwe studie

2021-07-03 07:00:21van Monica Green


https://www.sciencedaily.com/releases/2021/07/210728105611.htmEmily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.