Voeding

De voedingswaarde van Viral Met Gala ‘Maaltijd’

Voor het geval je de afgelopen 24 uur niet op Twitter bent geweest, The Met Gala vond plaats op maandag en het stelde zeker niet teleur met de gebruikelijke topmemes die we te zien kregen. Iets dat blijkbaar wel teleurstelde, was een deel van het eten.

Actrice Keke Palmer gaf ons een felbegeerde blik op wat er op het Gala gebeurt zodra de celebs van de rode loper stappen, en het lijkt erop dat het eten niet zo extravagant was als de kleding… Een kaartje voor een van de meest spraakmakende (en meme-able) evenementen in de mode kosten naar verluidt €30.000.. wij zouden dan zeker grote dingen verwachten als het om eten gaat.

In plaats van kreeft omhuld met goud of met truffel bedekte kaviaar, kreeg Keke echter een bord dat opmerkelijk veel leek op wat we over hadden van een familiebarbecue deze zomer.

Omdat we altijd aan voeding denken, hebben we de cijfers gekraakt en de ruwe voedingswaarde berekend van wat er op Keke’s bord lag.

Volgens onze berekeningen had dit specifieke bord ongeveer 1 ½ portie van een middelgrote saladetomaat, een kwart blikje suikermaïs, een paddenstoel (ja, champignon), een paar plakjes courgette, 30 g arboriorijst, 15 ml witte wijn en 10 g boter voor wat wij denken dat risotto is. Oh, en laten we dat eenzame blaadje sla niet vergeten.

Dit brouwsel komt neer op ongeveer 304 calorieën, 10 g vet, 38 g koolhydraten en een magere 7 g eiwit. Absoluut niet genoeg om je door een evenement als The Met Gala te duwen.

Niet alleen wij bij Myprotein waren geschrokken van het “menu” …

Met veel discussie over wat dit specifieke onderdeel van de maaltijd was, besloten we dat de meest waarschijnlijke boosdoener een paddenstoel was. Maar een mooie dan, we denken aan shitake.

Wij zouden ook in de verleiding komen… moeten we een eiwitshake naar je opsturen Keke?

Ok, we hopen echt dat we gelijk hebben met onze paddenstoelengissing.

Al met al hopen we echt dat de gasten meer opties hadden nadat ze hun triatlon van garderobe, make-up en rode loper hadden voltooid.

Bericht om mee naar huis te nemen

Je lichaam heeft brandstof nodig, wat de activiteit ook is. We raden Keke aan om op weg naar huis van het Gala een eiwitreep te nemen, want wat op dat bord te zien was, kon niet echt worden beschouwd als een maaltijd die geschikt was voor een actieve levensstijl…

Vond je dit artikel interessant?

LEES DIT OOK:

Eten voor het slapengaan? | Welke voedingsmiddelen zijn goed of slecht?

Voeding

Eten voor het slapengaan? | Welke voedingsmiddelen zijn goed of slecht?

2021-12-09 12:25:02van Liam Agnew

Voedingsdeskundige beoordeelt Het Sirtfood Dieet

Voeding

Voedingsdeskundige beoordeelt Het Sirtfood Dieet

2022-07-06 10:00:52van Myprotein

Wat zijn probiotica?

Supplementen

Wat zijn probiotica?

2021-09-14 07:00:13van Claire MuszalskiMonica Green

Monica Green

Schrijver en Expert

Monica komt oorspronkelijk uit het zuiden van Londen en studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een graad in filosofie. Nadat ze tijdens haar studie haar liefde voor de sportschool ontdekte, voelde Monica zich aangetrokken tot krachttraining, wat haar enorm hielp tijdens stressvolle tijden als student. Ze schreef voor een populaire studentensite, en ontwikkelde haar vaardigheden als auteur en schreef dan ook regelmatig trending stukken. Ze vindt het geweldig dat ze haar liefde voor schrijven kan combineren met haar passie voor de sportschool. In haar vrije tijd houdt Monica van koken, nieuwe restaurants uitproberen met vrienden en nieuwe wandelpaden verkennen.