Training

Algoritme voorspelt de beste manier om spieren op te bouwen op basis van individuele fysiologie

Wetenschappers van de Universiteit van Cambridge hebben recent onderzoek gedaan naar de manieren waarop spieren worden opgebouwd. De studie is gebaseerd op hoeveel een bepaalde hoeveelheid inspanning een spier zal doen groeien en hoe lang dit zal duren, afhankelijk van de persoon. De onderzoekers hopen vervolgens een model te publiceren over hoe spieren kunnen worden opgebouwd, specifiek van persoon tot persoon.

Een spierverbinding genaamd ‘titine’ werd door het onderzoek onthuld als verantwoordelijk voor het creëren van chemische signalen tijdens het sporten die spieren stimuleren en ze helpen groeien.

De eerste bevindingen suggereren een specifiek gewicht waarmee je weerstandstraining zou moeten doen – dat specifiek is voor elke persoon en afhankelijk is van bepaalde fysiologische factoren.

Spieren kunnen volgens onderzoekers slechts korte tijd in de buurt van de maximale belasting komen. Het gewicht activeert vervolgens de celsignaleringsroute die leidt tot de synthese van nieuwe spiereiwitten, maar als het gewicht onder een bepaald niveau ligt, zal de signalering naar verluidt niet plaatsvinden – wat resulteert in een gebrek aan spiergroei.

De precieze waarde van deze belasting zal echter variëren, afhankelijk van de fysiologie van de persoon en de uitgevoerde oefening.

Spiergroei

Volgens het artikel worden, wanneer spieren onder kracht staan, de filamenten in de spieren gesignaleerd door titine.(1) Ze leggen dan een voorheen verborgen gebied van de spier bloot. Een groot deel van titine wordt uitgerekt wanneer de spier wordt gestrekt, maar een klein deel een deel staat ook onder spanning tijdens contractie, wat het chemische signaal genereert dat de groei beïnvloedt.(1) Titine lijkt waarschijnlijk te openen als het onder grotere kracht staat / langer onder dezelfde kracht wordt gehouden, wat zal resulteren in de synthese van nieuwe spiereiwitten, zeggen onderzoekers.(1)

Het algoritme

Het model dat wordt gemaakt door de wetenschappers van de Universiteit van Cambridge zal wiskundige voorspellingen geven over spiergroei. Ze zullen dit bereiken door het volgen van titine-moleculen die onder kracht openen, metabole energie-uitwisseling, herhalingslengte en herstel.(1)

Het model is gevalideerd met behulp van eerdere langetermijnonderzoeken naar spiergroei.

Onderzoekers stellen dat:

“Ons model biedt een fysiologische basis voor het idee dat spiergroei voornamelijk plaatsvindt bij 70% van de maximale belasting, wat het idee is achter weerstandstraining,”(1)

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat titine op een bepaald krachtniveau stopt met signaleren – wat resulteert in een gebrek aan spiergroei. Snelle uitputting kan ook spieropbouw voorkomen.(1)

Bericht om mee naar huis te nemen

Wetenschappers zijn goed op weg om een ​​model te maken dat iedereen kan vertellen wat hun ideale belasting is, met betrekking tot het gewicht waarmee ze zouden moeten trainen voor spiergroei. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan om een ​​beter begrip te krijgen van hoe spiergroei precies werkt.

Vond je dit artikel interessant?

LEES DIT OOK:

8 voordelen van visolie

Supplementen

8 voordelen van visolie

2021-08-30 09:55:22van Claire Muszalski

Korte dutjes maken een slaaptekort niet goed, volgens deze studie

Mentale kracht

Korte dutjes maken een slaaptekort niet goed, volgens deze studie

2021-08-27 14:00:45van Emily Wilcock

Wat zijn geraffineerde koolhydraten? Zijn ze slecht voor je?

Voeding

Wat zijn geraffineerde koolhydraten? Zijn ze slecht voor je?

2021-08-24 14:00:45van Claire Muszalski


  1. https://www.sciencedaily.com/releases/2021/08/210823125730.html


Emily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.